Aftonbladet Daily

SENASTE AVSNITTET:

Aftonbladet Daily intervjuar statsepidemiolog Anders Tegnell om höstens utmaningar, hemmajobb och hur den ökande spridningen av coronaviruset globalt påverkar den svenska strategin. Reporter: Patrik Syk  

Aftonbladet Daily är Aftonbladets dagliga nyhetspodd speciellt gjord för dig som vill få en genväg in i nyhetsdygnet direkt när du vaknar. Nytt avsnitt 06:00 varje dag och med kontinuerliga uppdateringar under dagen. Nyhetsdagen börjar här!

Alla avsnitt

Tegnell: "Tror inte vi får någon andra våg" 11:59
2020-08-04
Aftonbladet Daily intervjuar statsepidemiolog Anders Tegnell om höstens utmaningar, hemmajobb och hur den ökande spridningen av coronaviruset globalt påverkar den svenska strategin. Reporter: Patrik Syk  

Trump, Biden och jakten på rösterna 14:38
2020-08-03
Det börjar dra ihop sig till presidentval i USA. Man kan nog lugnt säga att det varit ett annorlunda valår för sittande president Donald Trump och hans motkandidat, Joe Biden. Hur har det här årets händelser påverkat valrörelsen? Vilka chanser har Trump att bli omvald och vad måste demokraternas kandidat Joe Biden göra för att vinna?Det här och en hel del mer tar vi upp i det här avsnittet av Aftonbladet Daily.Gäst: Andreas Utterström, expert på amerikansk politik.Programledare: Jenny Ågren.   

Så påverkas hbtqi-rörelsen av pandemin 12:40
2020-07-31
Coronapandemin har betytt att många har behövt hålla sig hemma, inomhus, i karantän, kanske också i ensamhet. RFSL larmade tidigt om problemen med den påtvingade isoleringen. Internationellt har man också sett hur politiker passat på att utnyttja pandemin för att begränsa hbtqi-personers rättigheter.Hur har pandemin påverkat hbtqi-rörelsen och vad innebär det att det inte blir någon fysisk Pride-festival i år? Det här pratar vi om i det här avsnittet av Aftonbladet Daily.Gäst: Deidre Palacios, förbundsordförande på RFSL. Programledare: Jenny Ågren.   

Så riskerar vår koldioxidbudget att ta slut i förtid 10:06
2020-07-30
Under coronapandemin har mycket hamnat i skymundan. Klimatfrågan är en av dem, även om vi ser att utsläppen minskat de senaste månaderna. Men för att kunna nå det nollutsläpps-mål som Sverige har till 2045 så måste vi börja agera redan nu. Om vi inte gör det är risken att vi förbrukar vår koldioxidbudget tidigare än så.Vad är ens koldioxidbudget, vad händer om vi inte agerar nu och vilka investeringar måste göras? Det här och lite till tar vi upp i det här avsnittet av Aftonbladet Daily.Gäst: Mikael Malmaeus, forskare på IVL Svenska MiljöinstitutetProgramledare: Jenny Ågren  

Så blev JK Rowling transvärldens egen Voldemort 14:31
2020-07-29
Harry Potters skapare är i rejält blåsväder. J.K. Rowling har på Twitter delat inlägg och skrivit om saker som skapat debatt och upprört hbtq-rörelsen, fans och filmbolag. Hon anklagas bland annat för transfobi.Vad är det egentligen som succéförfattaren uttalat sig om och hur kan det här komma att påverka hennes miljardimperium? Det här tar vi upp i det här avsnittet av Aftonbladet Daily.Gäst: Petter Larsson, Aftonbladets reporter i London. Programledare: Jenny Ågren.   

Larmet: Småfisken som äter upp Östersjön 14:56
2020-07-28
Under de senaste åren har mängden spigg ökat dramatiskt i Östersjön. Nu varnar forskare för att fisken kan störa ekosystemet och skapa stora problem i havet, vilket bland annat skulle få konsekvenser för badmiljön längs kusten. Vad är de bakomliggande orsakerna till utvecklingen, och vad kan vi göra åt problemet? Gäst: Ulf Bergström, forskare vid SLU, Sveriges lantbruksuniversitetProgramledare: Marcus Ulvsand  

Knäskador och guldfavoriter - så har första månaden i damallsvenskan varit 12:11
2020-07-27
Den 27:e juni drog damallsvenskan igång, efter att ha skjutits upp på grund av coronapandemin. Nu - en månad in i serien - tänkte vi göra ett nedslag för att diskutera hur den första månaden varit. Gäst i avsnittet är Emelie Fredriksson, reporter på Sportbladet.  

Så kan framtidens trafik se ut 13:30
2020-07-24
Utvecklingen av självkörande bilar diskuteras titt som tätt i nyheterna. Flera företag har lovat självstyrande fordon inom en snar framtid, men än så länge så styr de flesta av oss våra bilar med ratt. I dagens avsnitt pratar vi om utvecklingen av självkörande bilar, och diskutera hur framtidens trafik kan se ut. Gäst är Anna Pernestål från KTH, programledare är Marcus Ulvsand.  

Stängda gränser och krispaket - om EU:s roll under coronakrisen 14:46
2020-07-23
I början av den här veckan klubbade EU ett krispaket på 750 miljarder euro - ett historiskt stödpaket, som tog fyra dagar och två nätter att mangla fram. Med anledning av det, tänkte vi att vi skulle ägna det här avsnittet åt att prata om EU:s roll under coronapandemin. Gäst i avsnittet är Teresa Küchler, Svenska Dagbladets medarbetare i Bryssel.  

Vägen till ett vaccin 12:09
2020-07-22
I måndags presenterade Astra Zeneca och brittiska forskare en vaccinstudie som visade på positiva resultat i utvecklingen av ett vaccin mot coronaviruset. I dagens avsnitt pratar vi om hur man ska tolka studien, och hur vägen fram till ett fungerande vaccin skulle kunna se ut. Gäst är Anders Sönnerborg, programledare är Marcus Ulvsand.  

Har coronakrisen påverkat vårt drickande? 10:54
2020-07-21
Under sommaren när vi är lediga brukar vi dricka mer alkohol. Men hur påverkar pandemin våra dryckesvanor? Nya siffror från Systembolaget visar att vi köpt mer alkohol mellan april och juni, men betyder det att vi dricker mer egentligen? Kommer det förändrade läget i Sverige påverka vårt drickande under sommaren?Går det att redan nu se hur krisen påverkat sättet vi konsumerar alkohol på? Det försöker vi reda ut i det här avsnittet av Aftonbladet Daily. Gäst är Sven Andréasson, alkoholläkare på Karolinska Institutet. Programledare är Jenny Ågren.   

#freebritney 11:50
2020-07-20
Under de senaste veckorna har superstjärnan Britney Spears hamnat i ropet igen, efter att hashtagen #freebritney trendat på flera plattformar.Vad vill egentligen de som driver kampanjen och varför har det här aktualiserats nu? Det pratar vi om i dagens avsnitt av Aftonbladet Daily.  

Wirecard - och mysteriet med den försvunne finansmannen 15:00
2020-07-17
Miljarder kronor som gått upp i rök, en VD gripen av tysk polis, luftfakturor och en spårlöst försvunnen toppchef som anklagas för att ha märkliga relationer med rysk underrättelsetjänst. Det låter som ingredienser i en thriller men det där är några av delarna i historien om det tyska finansbolaget Wirecard - en uppgång och fall-historia som skakat om börsvärlden. Gäst i avsnittet är Joakim Rönning, reporter är Marcus Ulvsand.  

Så hamnade Tiktok mitt i handelskriget 13:51
2020-07-16
TikTok är ungdomarnas favoritapp med miljontals användare världen över. Men Indien har förbjudit appen för att skydda sina invånare. Det kan även bli verklighet i USA. President Donald Trump och hans medarbetare tittar nu över möjligheterna att stänga ner appen. Vad skulle det innebära om USA förbjöd TikTok och varför vill de egentligen stoppa appen? Det här tar vi upp i det här avsnittet av Aftonbladet Daily.Gäst:Elin Häggberg, journalist och teknikbloggare. Programledare: Jenny Ågren.  

Corona - frågorna vi saknar bra svar på 12:34
2020-07-15
Nu har vi levt med coronaviruset, covid-19, lockdowns, avstånd och reserestriktioner i flera månader. Livet med pandemin har blivit vardag. I början ville vi ha svar på alla frågor gällande smittspridning, restriktioner och munskydd. Trots att det nu är vardag med pandemin har intresset för viruset inte minskat. Men vilka frågor saknar vi fortfarande bra svar på? Det tar vi upp i det här avsnittet av Aftonbladet Daily.Gäst: Nivette Dawod, reporter på Aftonbladet. Programledare: Jenny Ågren.   

En månad med Allsvenskan 13:05
2020-07-14
Den 14:e juni drog herrallsvenskan i fotboll igång igen, efter att ha skjutits upp på grund av pandemin. Nu har det gått exakt en månad sen säsongen drog igång så därför tänkte vi samla intrycken från de första omgångarna. Gäst är Robert Laul, reporter är Marcus Ulvsand.  

I coronaskuggan: Striden om Hongkong 13:02
2020-07-13
Den sista juni klubbade Kina en ny säkerhetslag för Hongkong - en lag som vissa beskrivit som slutet på Hongkong som vi känner det. Vad är det här för lag - hur hänger det ihop med protesterna som skakade Hongkong under 2019 - och hur oroliga bör befolkningen i Taiwan vara för att de ska drabbas av samma öde? Det diskuterar vi, tillsammans med vår gäst Wolfgang Hansson, utrikeskommentator på Aftonbladet.  

Vattenskoterfrågan 11:43
2020-07-10
Det har blivit en av sommarens snackisar - debatten kring vattenskotrarna. I det här avsnittet tänkte vi tittat närmare på problemet, och fråga oss vad man skulle kunna göra för att komma åt det. Gäst i avsnittet är Johan Skogfeldt, gruppledare för sjöpolisen i Stockholm.  

Rapport från isoleringen - som fotbollsproffs på Disney World 11:17
2020-07-09
Den här veckan drar fotbollen i amerikanska MLS igång under annorlunda omständigheter. Alla lagen är isolerade på Disney World för att spela klart säsongen i rekordfart. Vi ringde upp Anton Tinnerholm för att få en lägesrapport inifrån nöjesparken.  

Rhodosrapporten 11:43
2020-07-08
Veckans följetong i medierna har handlat om det plan som lyfte från Arlanda mot Rhodos. I det här avsnittet reder vi ut alla turer kring Greklandsresorna, och försöker reda ut vad som kan hända framöver. Gäst i avsnittet är Gustaf Tronarp, reporter på Aftonbladet.  

Därför ökar fallen dramatiskt i USA 15:00
2020-07-07
Antalet bekräftat coronasmittade har ökat dramatiskt i USA under den senaste veckan. Varför rusar siffrorna i USA - och vad kan vi lära oss av landets hantering av coronaviruset? Det pratar vi om i dagens avsnitt, som gästas av Wolfgang Hansson, utrikeskommentator på Aftonbladet.  

Den långa vägen tillbaka efter corona 12:03
2020-07-06
I Sverige har sjukdomen covid-19 hittills krävt över 5000 liv. Men många har också överlevt sjukdomen - vissa efter veckor av intensivvård - och då börjar den långa resan tillbaka. I det här avsnittet pratar vi om den långa vägen tillbaka för de som varit svårt sjuka i covid-19.  

Corona, antikroppar och… T-celler? 11:19
2020-07-03
I diskussionerna kring människors immunitet mot covid-19 har allting handlat om antikroppar. Nu menar vissa forskare att det kan vara minst lika viktigt att vi pratar om det som kallas för T-celler. Så - vad är T-celler för någonting - hur skiljer de här sig från antikroppar - och varför menar vissa att de här T-cellerna tyder på att långt många fler är immuna mot covid-19 än vad vi tidigare känt till?  

Kändisarnas kritiserade coronastöd 12:57
2020-07-02
Under våren så har man som kulturarbetare kunnat ansöka om stöd hos staten för bland annat förlorad inkomst. Aftonbladet Nöje har nu granskat vilka som får ta del av det statliga stödet. Flera svenska kändisar har fått ta emot pengar vilket har kritiserats hårt i både sociala medier och vanlig media. Vad innebär stödet från staten och varför får vissa artister och skådespelare som redan har miljonbelopp i sina företag stödet? Det handlar det här avsnittet av Aftonbladet Daily om.Gäst är Tobbe Ek, reporter på Aftonbladet.Programledare är Jenny Ågren.   

En slags halvårskrönika 15:18
2020-07-01
Den första halvan av år 2020 har passerat, och det har varit ett halvår som vi sent kommer att glömma. I det här avsnittet tänkte vi blicka tillbaka på det här årets första sex månader, och fundera över vilka långsiktiga samhälleliga förändringar som krisen kan leda till.Gäst i avsnittet är Gustaf Arrhenius, professor i praktisk filosofi och VD för Institutet för Framtidsstudier.  

Politiksommaren 15:16
2020-06-30
Under våren har den politiska debatten, av förklarliga skäl, dominerats av coronakrisen. Det politiska samtalet kring coronapandemin är långt ifrån över, men under de senaste veckorna har andra frågor så sakteliga börjat smyga sig in på dagordningen igen, och under sommaren ska flera tunga frågor avhandlas. Detta diskuterar vi i dagens avsnitt - gäst är Lena Mellin, reporter är Marcus Ulvsand.  

Så hamnade Falsterbo mitt i klimatdebatten 13:21
2020-06-29
Falsterbo i Skåne är bland annat känt som badort, ett semesterparadis som lockar kungligheter, kändisar och miljardärer. Men under vintern 2017 så drabbades området av en stor översvämning. Havsnivån höjdes med över 1,5 meter och flera invånare fick se sina tomter och hus fyllda med vatten. Översvämningen blev som en väckarklocka och nu pågår en strid i samhället mellan kommun och invånare. Kommunen vill bygga en två mil lång vall längs med kusten för att skydda samhället och de fastigheter som ligger längs med kusten. Vad handlar den här striden egentligen om och vilka risker finns om vallen inte byggs? Det här tar vi upp i det här avsnittet av Aftonbladet Daily.Gäst: Helena Trus, reporter på Aftonbladet.Programledare: Jenny Ågren.  

Utsläppsökningarna rusar i coronakrisens spår 14:45
2020-06-25
Under våren så stannade världen. Bilar och flygplan parkerades när coronaviruset spred sig över jordklotet och ganska snabbt kunde man se effekter på luften runt om i världen - utsläppen av växthusgaser minskade dramatiskt. Men nu har lockdowns och reserestriktioner hävts på många håll och bilar och plan är i bruk igen.Hur påverkade corona och lockdowns klimatet? Har världens ledare lärt sig något av krisen som kan påverka hur de hanterar klimatfrågan framöver ? Det här tar vi upp i det här avsnittet av Aftonbladet Daily.Gäst Staffan Lindberg, klimatreporter på Aftonbladet, programledare Jenny Ågren.  

Kan 2020 bli en ny rekordsommar? 12:49
2020-06-25
Det är en rejäl värmebölja i Sverige just nu och på sina håll kan det bli över 33 grader. Hur ska vi se på den här värmeböljan, hur vanliga är de här temperaturerna och kan vi redan nu se hur resten av sommaren kommer att bli?Det här pratar vi om i det här avsnittet av Aftonbladet Daily.Gäst är Mikael Sjöstrand, meteorolog på Klart. Programledare Jenny Ågren.   

Corona: Ekonomin och strategin 14:55
2020-06-24
Ända sedan pandemin drog in över Sverige har det pågått en diskussion där debattörer vägt människoliv mot ekonomiska konsekvenser - är restriktionerna för att dämpa smittspridningen försvarbara om de samtidigt raserar ekonomin? I dagens avsnitt pratar vi om den här debatten och frågar oss om det egentligen finns något motsatsförhållande mellan att rädda liv och att rädda ekonomin. Gäst i avsnittet är Robert Östling, reporter är Marcus Ulvsand.  

Coronakommisionen 13:13
2020-06-23
Coronapandemin håller sitt stadiga grepp om världen och i Sverige har människor på äldreboenden drabbats extra hårt. Regeringen har skjutit till pengar till vården, till kulturen, idrotten och industrier, ja till i stort sett alla områden. Men hur har regeringen egentligen agerat? Har de gjort vad som krävts eller har de misslyckats med att hantera den största krisen i Sverige i modern tid?Oppositionen har krävt att en coronakommission instiftas, medan Regeringen har velat vänta. Men nu införs en kommission för att utreda hanteringen av pandemin. Om det här och lite till handlar det här avsnittet av Aftonbladet Daily.Gäst: Lena Mellin, inrikespolitisk expert på Aftonbladet.Programledare: Jenny Ågren.   

De gömda kvinnornas kamp 13:35
2020-06-22
I dag lever över 800 kvinnor gömda i Sverige. De flesta av dem gömmer sig från en hotfull och i vissa fall våldsam exman. Men nu har flera av de gömda kvinnorna tröttnat. De har börjat med uppror och gör sig hörda för att myndigheter och allmänhet ska vakna och förstå vad som pågår, för att försöka få till en förändring. Hur är det att leva som gömd kvinna i dag och vilket ansvar tar myndigheterna? Det handlar det här avsnittet av Aftonbladet Daily om.Gäst: Kerstin Weigl, reporter på Aftonbladet. Programledare: Jenny Ågren.  

Bolsonaro & coronapandemin 14:57
2020-06-18
I slutet av maj meddelade WHO att Latinamerika var coronavirusets nya epicentrum. En stor del av förklaringen stavas Brasilien - landet har näst flest bekräftade fall globalt, och parallellt med coronakrisen har landet också skakats av politisk turbulens och en djup ekonomisk kris. Hur hamnade man här - och vilka konsekvenser kan det få? Det pratar vi om i dagens avsnitt av Aftonbladet Daily.  

Så blev Black lives matter en global proteströrelse 12:42
2020-06-17
Den 13:e april 2013 frias George Zimmerman från mordet på 17-åriga Trayvon Martin. Det blir startpunkten för Black lives matter-rörelsen som nu står i centrum för de protester som skakat USA de senaste veckorna. I dagens avsnitt berättar vi om rörelsens historia, och hur de växte från en hashtag till en global politisk maktfaktor.  

Klimathotet: Permafrost 13:27
2020-06-16
Permafrost är en term som dyker upp titt som tätt när vi diskuterar klimatförändringar, och under de senaste veckorna har vi sett ett flertal rubriker som handlat om permafrost. Varför pratar vi så mycket om permafrost just nu - och varför spelar permafrosten en så viktig roll när vi pratar om klimathotet? Det pratar vi om i dagens avsnitt av Aftonbladet Daily.  

Corona: Upplever Iran en andra våg? 13:43
2020-06-15
Coronapandemin håller fortsatt sitt grepp om världen trots att många länder har börja häva på sina restriktioner och lockdowns. Men nu verkar det som om att det pågår en en andra våg i Iran.Iran är det land i Mellanöstern som drabbats hårdast av corona och den kurva man lyckats plana ut tidigare verkar nu ha stigit till nästan lika höga nivåer som det var i mars. Varför drabbas Iran av en andra våg, vad betyder det för övriga länder i världen och vad kommer hända i landet framöver? Det här tar vi upp i dagens Aftonbladet Daily.Gäst: Nivette Dawod, utrikesreporter på Aftonbladet.Programledare: Jenny Ågren  

Gotlands Coronadilemma 12:38
2020-06-12
Läget på Sveriges största ö har varit annorlunda under våren. En del öbor startade grupper i sociala medier och ville registrera alla som kom över med färjan. Den 13:e juni får vi resa runt i landet igen och när regeringen för en dryg vecka sen berättade om det nya läget så kraschade Destination Gotlands sajt. Hur har våren varit på Gotland och vad kommer hända nu när reserestriktionerna hävs?Det här pratar vi om i dagens Aftonbladet Daily.Gäst: Cecilia Thomsson reporter på Gotlands Allehanda. Programledare Jenny Ågren.    

Dagen när Palmemordet skulle lösas 12:04
2020-06-11
Efter 34 års ovisshet, en uppsjö av olika teorier och konspirationsteorier och ett underlag som kallats för världens största mordutredning så skulle vi till slut få ett svar på vem som mördade Olof Palme. Åklagaren gav oss ett namn, men innebär det att historien nu är över? Vi går igenom den historiska dagen i dagens avsnitt av Aftonbladet Daily.  

Sex månader med Corona - vad har vi lärt oss? 14:07
2020-06-10
Det är nu drygt sex månader sedan det nya coronaviruset Sars-Cov-2 upptäcktes. Under de här månaderna har stater och myndigheter pumpat in pengar i olika forskningsinitiativ, för att vi ska lära oss mer om viruset men det är fortfarande en hel del som är höljt i dunkel.Vad vet vi - och vad vet vi inte om coronaviruset? Det pratar vi om i dagens avsnitt - gäst är Matti Sällberg, reporter är Marcus Ulvsand.  

Mysteriet Madeleine McCann - kan fallet lösas nu? 10:54
2020-06-09
Den 3:e maj 2007 försvinner då treåriga Madeleine McCann under en familjesemester i Portugal.13 år senare har polisen ett nytt huvudspår - en tysk 43-årig man misstänks för mord. I dagens avsnitt reder vi ut allt om de nya uppgifterna.  

Om en allsvensk premiär i coronatider 12:53
2020-06-08
På söndag, den 14:e juni så är det dags för allsvenskan att dra igång igen. Hur ska fotbollen kunna rulla igång utan att smittspridningen ökar igen - och kommer de allsvenska klubbarna klara av en säsong där publikintäkterna försvinner? Det reder vi ut i dagens avsnitt.  

En unik rättegång 14:39
2020-06-05
Den 17:e oktober 2015 försvinner den svenska förläggaren Gui Minhai från sin semesterbostad i Pattaya i Thailand. Idag inleds rättegången mot den tidigare svenska Kinaambassadören Anna Lindstedt - hur hänger de här fallen ihop? Det reder vi ut i dagens Aftonbladet Daily.  

Trump vs. Twitter 14:03
2020-06-04
I slutet av maj blossade en konflikt upp mellan Donald Trump och Twitter, efter att dom faktagranskat och flaggat ett par av presidentens tweets. Under dagarna efter stormade det - Facebook drogs in i konflikten, Trump hotade med lagförslag, men sen blev det tyst. Vad handlade konflikten om - är den över nu - och vem vann i så fall på den? Det pratar vi om i dagens avsnitt av Aftonbladet Daily.  

Vårdskulden efter corona 12:47
2020-06-03
När coronapandemin drog in över Sverige ställde svensk sjukvård om snabbt, för att hantera krisen. Hur är det tänkt att sjukvården ska kunna hantera all den vård som nu ställts åt sidan under pandemin och vilka drabbas värst om man misslyckas?  

George Floyds död och protesterna i USA 14:48
2020-06-02
Den 25:e maj i år får polisen i Minneapolis ett larm om att en man försökt betala med falska sedlar. Ett rutinärende som kommer leda till att 46-åriga George Floyd dör efter ett våldsamt polisingripande där där en polisman under flera minuter sitter med sitt knä tryckt mot Floyds nacke. Ingripandet filmas, sprids på sociala medier och väcker ett raseri som ska leda till landsomfattande demonstrationer, kravaller i flera amerikanska städer - och en proteströrelse som ska sträcka sig långt utanför USA:s gränser. I dagens avsnitt reder vi ut vad det handlar om, och vad det kan leda till. Gäst är Wolfgang Hansson, programledare är Marcus Ulvsand.  

Hungerkatastrofen i Afrika hotar miljoner 14:42
2020-06-01
År av torka och konflikter hade redan före coronakrisen försatt stora delar av Afrika och Jemen i en mycket svår hungernöd. Nu riskerar den krisen förvärras kraftigt samtidigt som hjälpinsatserna minskar. Intervjuad i programmet är Görrel Espelund, frilansjournalist som bevakat Afrika i över 25 år. Producent och reporter Patrik Syk.  

Corona: Så skulle den svenska strategin kunna förändras 13:19
2020-05-29
Den svenska strategin för att bekämpa coronaviruset har i stora drag gått ut på att skydda de äldre och att trycka ner smittspridningen så att sjukvården hinner med - en strategi som främst byggt på att befolkningen tagit eget ansvar.Finns det anledning att ompröva den svenska strategin - vad kan vi i så fall göra annorlunda - och vad skulle vi kunna vinna på det?Det och en del mer diskuterar vi i dagens avsnitt.   

Extra: Coronakrisen - torsdagen 28:e maj 05:03
2020-05-28
Extraavsnitt med anledning av den pågående coronapandemin.  

Coronakrisen: Är borgfreden över nu? 13:31
2020-05-28
Coronakrisen har förändrat våra liv, vårt samhälle men också det politiska spelet. Sen vi gick in i det läget vi nu befinner oss i så har de politiska utspelen varit ganska få. Det är lite som att det just nu pågår borgfred. Men nu har oppositionens röster börjat höras igen. Är borgfreden över? Det här tar vi upp i det här avsnittet av Aftonbladet Daily.Gäst: Lena Mellin, inrikespolitisk kommentator på Aftonbladet. Programledare: Jenny Ågren.  

Extra: Coronakrisen onsdagen 27:e maj 06:19
2020-05-27
Extraavsnitt med anledning av den pågående coronapandemin.  

Spelet bakom brittiska coronaskandalen 13:54
2020-05-27
Det stormar kring parlamentet i Storbritannien - och i centrum står Dominic Cummings, en förhållandevis anonym rådgivare till Boris Johnsons regering. Vad handlar den här historien om, varför har det blivit en så stor grej i Storbritannien och hur kan det påverka landets försök att stoppa smittspridningen? Det pratar vi om i dagens Aftonbladet Daily. Gäst är Petter Larsson, programledare är Marcus Ulvsand.  

Extra: Coronakrisen - tisdagen den 26:e maj 08:04
2020-05-26
Extraavsnitt med anledning av den pågående coronakrisen.Reporter: Jenny Ågren  

Coronakritiken mot WHO 14:38
2020-05-26
Världshälsoorganisationen WHO har stått i krisens centrum sedan coronavirusutbrottet var ett faktum. Organisationen har kritiserats och hamnat i öppen konflikt med USA och Donald Trump. Vad handlar kritiken om - och hur påverkar det vårt sätt att hantera pandemin? Det pratar vi om i dagens avsnitt av Aftonbladet Daily.  

Kapprustningen om Ishavet 14:15
2020-05-25
Stormakterna kapprustar för att säkra handelsvägar och naturtillgångar i ett Arktis som öppnar upp sig när polarisen smälter. Niklas Granholm, forskningsledare på FOI (försvarets forskningsinstitut) intervjuas. Reporter Patrik Syk  

De ”okända” farorna i klimatkrisens spår 14:57
2020-05-22
Vår planet mår inte bra och det är vi människor som förstör den. Trots larm, stora miljökonferenser och skolstrejker så kan det vara helt kört för att rädda jorden. I boken ”Åtta steg mot avgrunden: Vårt framtida liv på planeten” så har Jonathan Jeppsson, nyhetschef på Aftonbladet, gått igenom vad vi har att vänta oss de kommande årtionden när det gäller klimatet. Hur kan den pågående pandemin påverka klimatet och finns det någon form av hopp för jordens överlevnad? Det här tar vi upp i det här avsnittet av Aftonbladet Daily.Gäst: Jonathan Jeppsson, Aftonbladet.Programledare: Jenny Ågren.  

Extra: Coronakrisen onsdagen 20:e maj 03:32
2020-05-20
Extraavsnitt med anledning av den pågående coronapandemin.  

Coronabluffarna 09:54
2020-05-20
Coronapandemin har spridit sig över världen och det verkar dröja ett bra tag innan det finns ett vaccin att använda. Det här skapar stor oro hos många och det i sin tur leder till att folk blir lurade att köpa preparat och produkter som sägs lindra, bota eller motverka coronaviruset. Allt för att tjäna pengar på människors oro. Aftonbladet och Viafrees program 200 sekunder har granskat flera av de företagen som försöker sko sig på folks rädsla för coronasmittan. Gäst: Lindah C Mohlin, reporter på Aftonbladet. Programledare: Jenny Ågren.   

Extra: Coronakrisen tisdagen 19:e maj 05:01
2020-05-19
Extraavsnitt med anledning av den pågående coronakrisen.  

Efter Tyskland - vad händer nu med världsfotbollen? 13:42
2020-05-19
Tyska Bundesliga blev den första stora fotbollsligan som drog igång igen efter coronauppehållet. Vad händer nu med de andra ligorna som fortfarande är pausade - och vad händer om antalet smittade ökar igen? Det pratar vi om i dagens Aftonbladet Daily - gäst är Simon Bank, programledare är Marcus Ulvsand.  

Extra: Coronakrisen - måndagen den 18:e maj 08:46
2020-05-18
Extraavsnitt med anledning av den pågående coronakrisen.Reporter: Jenny Ågren  

Corona - så fattar man beslut under stor osäkerhet 14:59
2020-05-18
Under coronapandemin är det mycket som har varit osäkert - vi vet varken hur dödligt viruset är eller hur vi bäst stoppar smittspridningen. Trots att vi saknar grundläggande fakta så behöver våra myndigheter och politiker välja väg och bestämma hur vi ska hantera viruset. I dagens avsnitt pratar vi om hur man kan resonera när man ska fatta beslut, trots stor osäkerhet. Gäst i avsnittet är Karim Jebari, programledare är Marcus Ulvsand.  

Extra: Coronakrisen - fredagen den 15:e maj 06:51
2020-05-15
Extraavsnitt med anledning av den pågående coronakrisen.Reporter: Jenny Ågren  

Vad är ”Obamagate”? 14:59
2020-05-15
USA:s president Donald Trump twittrade häromdagen om något han kallade "Obamagate". Efter det frågade och frågade pressen vad presidenten egentligen menade, men svaren var luddiga. Samtidigt som landet, precis som övriga världen, genomgår den största krisen i modern tid, verkar Donald Trump nu skapa en skandal som inte ens finns. Vad är Obamagate? Varför gör Donald Trump det här nu och vad handlar det egentligen om? Det försöker vi reda ut i det här avsnittet av Aftonbladet Daily. Gäst: Wolfgang Hansson, utrikespolitisk kommentator på Aftonbladet. Programledare: Jenny Ågren.  

Extra: Coronakrisen - torsdagen 14:e maj 05:32
2020-05-14
Extraavsnitt med anledning av den pågående coronapandemin.  

Om fallet Anne-Elisabeth Hagen 14:59
2020-05-14
Den 31 oktober 2018 försvinner den norska miljardärsfrun Anne Elisabeth Hagen från sitt hem i Lorensskog utanför Oslo. Ett och ett halvt år senare, den 28 april 2020 - grips hennes man Tom Hagen - misstänkt för mord alternativt medhjälp till mord. Vad vet vi egentligen om vad som hände den 31:a oktober 2018 - och vad kommer egentligen hända framöver i fallet Anne-Elisabeth Hagen? Det pratar vi om i dagens Aftonbladet Daily.  

Extra: Coronakrisen - onsdagen 13:e maj 09:13
2020-05-13
Extraavsnitt med anledning av den pågående coronakrisen.Reporter: Jenny Ågren  

Coronaviruset och mutationer 10:59
2020-05-13
De senaste veckorna har frågan om huruvida coronaviruset muterar skapat en hel del rubriker, både i svensk och internationell press. I dagens avsnitt pratar vi om vad forskningen säger, tillsammans med Tomas Bergström, professor i klinisk mikrobiologi.  

Extra: Coronakrisen - tisdagen den 12:e maj 08:27
2020-05-12
Extraavsnitt med anledning av den pågående coronakrisen.Reporter: Jenny Ågren  

Haparanda och Torneå – delade i coronans tid 11:33
2020-05-12
På ena sidan Haparanda och Sverige, på andra sidan Torneå och Finland. Tvillingstäderna sitter ihop trots att landsgränsen går mitt i städerna. Men i coronatider har Sverige och Finland olika förhållningssätt och nu sitter dubbla kravallstaket uppe för att hålla isär invånarna i städerna. Hur funkar det i en stad som delas av en riksgräns och vad betyder det för invånarna?Gäst: Helena Trus, reporter på Aftonbladet.Programledare Jenny Ågren.  

Extra: Coronakrisen - måndagen 11:e maj 04:24
2020-05-11
Extraavsnitt med anledning av den pågående coronapandemin.  

Barnens frågor om coronaviruset 09:59
2020-05-11
Coronapandemin har förändrat livet för oss alla i hela världen. Ingenting är som det brukar vara. Vuxna kan ta in och förstå det som händer, men vad innebär det här för barn? Vilka frågor rör sig i barnens huvuden kring allt med corona?Det ska vi ta reda på i det här lite speciella avsnittet av Aftonbladet Daily. Producent: Jenny Ågren  

Extra: Coronakrisen - fredagen 8:e maj 05:15
2020-05-08
Extraavsnitt med anledning av den pågående coronapandemin.  

Hur IS försöker utnyttja coronakrisen 13:31
2020-05-08
Sen 2014 har IS funnits och spridit sin skräck genom flertalet attacker runt om i världen och tusentals människor har dött. Men sen förra året har det varit ganska tyst i de stora medierna om IS. Hur påverkar pandemin IS? Verkar de i det dolda och kommer de utföra attacker i världen nu när den är som mest sårbar? Gäst: Michael Krona, medieforskare och expert på IS. Programledare: Jenny Ågren  

Extra: Coronakrisen - torsdagen 7:e maj 04:59
2020-05-07
Extraavsnitt med anledning av den pågående coronapandemin.  

Så påverkar coronakrisen brottsligheten 10:51
2020-05-07
Skjutningar, sprängningar och gänguppgörelser toppade nyhetssajterna och drev den politiska dagordningen 2019. Nu lyser ämnet av förklarliga skäl med sin frånvaro, efter att Sveriges och världens blickar riktats mot den världsomspännande hälsokrisen som svept över oss. Men - innebär pandemin att de kriminella gängen bara fortsatt som vanligt - eller har coronakrisen även fått konsekvenser för Sveriges undre värld? Det diskuterar vi i dagens avsnitt - gäst är Sven Granath, kriminolog och analytiker vid Stockholmspolisen.  

Extra: Coronakrisen - onsdagen 6:e maj 05:42
2020-05-06
Extraavsnitt med anledning av den pågående coronakrisen.Reporter: Jenny Ågren  

Så blir livet efter coronapandemin 14:02
2020-05-06
Coronapandemin har skakat om världen i dess grundvalar. Hur kommer egentligen vår vardag se ut när krisen slutligen är över? Det diskuterar vi i dagens avsnitt, tillsammans med vår utrikeskommentator Wolfgang Hansson.  

Extra: Coronakrisen - tisdagen 5:e maj 05:17
2020-05-05
Extraavsnitt med anledning av den pågående coronakrisen.  

Konkursvågen i coronakrisen 11:56
2020-05-05
Antalet svenska företag som gått i konkurs har ökat dramatiskt sedan coronakrisen slog till. Små och stora företag har gått omkull, andra hänger kvar med nöd och näppe och den ekonomiska krisen verkar vara långt ifrån över. I det här avsnittet pratar vi om konkursvågen, och diskuterar vilka långtgående konsekvenser det kan få för svensk ekonomi. Gäst är Richard Damberg, ekonom på UC.  

Extra: Coronakrisen - måndagen 4:e maj 09:05
2020-05-04
Extraavsnitt med anledning av den pågående coronakrisen.Reporter: Jenny Ågren  

Coronaviruset och konspirationsteorierna 15:00
2020-05-04
Sedan coronaviruset började spridas har det, i nästan lika snabb takt, spridits konspirationsteorier i dess spår. I dagens avsnitt tittar vi närmare på teorierna tillsammans med Sebastian Bay, forskare vid FOI.  

Extra: Coronakrisen - torsdagen 30:e april 07:51
2020-04-30
Extraavsnitt med anledning av den pågående coronakrisen.Reporter: Jenny Ågren  

Sverigebilden i coronatider 14:51
2020-04-30
Sverige håller skolor och samhällen öppna under coronakrisen, medan merparten av världens länder stängde ner helt. Det har väckt uppmärksamhet i omvärlden och det talas flitigt om vårt land i utländsk media. Hur kan den svenska strategin påverka bilden av Sverige som land? Det pratar vi om i det här avsnittet av Aftonbladet Daily. Gäst: Anna Rudels, kommunikationschef på Svenska institutet.Programledare: Jenny Ågren.   

Extra: Coronakrisen - onsdag 29:e april 05:13
2020-04-29
Extraavsnitt med anledning av den pågående coronakrisen.  

Coronaviruset och Förintelsens sista vittnen 13:31
2020-04-29
De äldre ska skyddas till varje pris från att smittas av coronaviruset, men trots det så har smittan tagit sig in på flera äldreboenden i Sverige. Bland annat på Judiska hemmet i Stockholm, där flera som överlevde Förintelsen bor. De senaste veckorna har det varit 25 judiska begravningar, varav tio hade överlevt Förintelsen. Vad händer om de som överlevde då inte klarar sig nu? Det pratar vi om i det här avsnittet av Aftonbladet Daily med vår reporter Helena Trus. Programledare är Jenny Ågren.  

Extra: Coronakrisen - tisdag 28:e april 05:04
2020-04-28
Extraavsnitt med anledning av den pågående coronakrisen.  

Äldrevården och coronaviruset – vad gick fel? 13:19
2020-04-28
En central del av den svenska coronastrategin handlade om att skydda de sköra och de äldre. Trots det har smittan tagit sig in på många äldreboenden. I det här avsnittet diskuterar vi vad som gick snett, om situationen ser likadan ut i närliggande länder och vad vi hade kunnat göra annorlunda. Gäst är Marta Szebehely, programledare är Marcus Ulvsand.  

Extra: Coronakrisen - måndag 27:e april 07:21
2020-04-27
Extraavsnitt med anledning av den pågående coronakrisen.Reporter: Jenny Ågren  

Coronakrisen och ensamheten: Så påverkas vi 11:09
2020-04-27
Coronakrisen har skapat en helt ny vardag för många av oss - en vardag där vi är allt mer isolerade och ensamma. Hur påverkas vi av det, och hur lär vi oss att hantera isoleringen så bra som möjligt? Det pratar vi om i dagens avsnitt. Gäst är Anna Bennich, programledare är Marcus Ulvsand.  

Extra: Coronakrisen - fredagen 24:e april 08:16
2020-04-24
Extraavsnitt med anledning av den pågående coronakrisen.Reporter: Jenny Ågren  

Coronakrisen: Var den svenska beredskapen god? 12:43
2020-04-24
Den svenska beredskapen har monterats ned rejält de senaste åren. Skälet är att vi inte känt oss hotade av en främmande makt. Därför har vi inte längre stora lager av till exempel skyddsutrustning och mediciner. Så hur ser beredskapen ut i landet och hur beredda var vi på den kris som vi nu går igenom? Det handlar det här avsnittet av Aftonbladet Daily om.Gäst: Eva Leth, krisberedskaps-strateg.Programledare: Jenny Ågren  

Extra: Coronakrisen - 23:e april 07:54
2020-04-23
Extraavsnitt med anledning av den pågående coronakrisen.Reporter: Jenny Ågren  

Coronaviruset och oljekrisen - så påverkas världspolitiken 14:50
2020-04-23
Priset på råolja störtdök i början av veckan. När efterfrågan inte längre finns i samma utsträckning, då rasar helt enkelt priset. Vad innebär det nu för USA som drabbats hårt av prisraset och vad betyder det för oss i Europa? Det tar vi upp i det här avsnittet av Aftonbladet Daily.Gäst: Wolfgang Hansson, utrikespolitisk kommentator på Aftonbladet.Programledare: Jenny Ågren  

Extra: Coronakrisen onsdagen 22:a april 06:57
2020-04-22
Extraavsnitt med anledning av den pågående pandemin.  

Coronaviruset och det politiska spelet i USA 13:54
2020-04-22
Över 40 000 döda, runt 800 000 smittade och en sjukvård som i vissa delstater gått på knäna. USA:s kamp mot coronaviruset har under de senaste veckorna i mångt och mycket varit dyster läsning. Mitt i krisen har den politiska striden om vem som ska bära skulden för landets hantering av pandemin blossat upp - en strid som bland annat lett till att tusentals amerikaner nu gett sig ut på gatorna för att protestera mot sina egna delstaters sätt att hantera coronakrisen. Gäst är Malin Ekman, programledare är Marcus Ulvsand.  

Extra: Coronakrisen - tisdagen 21:a april 06:39
2020-04-21
Extraavsnitt med anledning av den pågående coronakrisen.Reporter: Jenny Ågren  

Coronaviruset: Så ska Tyskland öppna samhället igen 14:28
2020-04-21
Vissa av de länder som stängt ner sina samhällen under coronakrisen, börjar nu så smått öppna upp igen. Ett av de länderna är Tyskland som också har låga siffror när det gäller antalet döda i covid-19. Vad händer nu när man öppnar upp och finns det en oro för en andra våg? Det handlar det här avsnittet av Aftonbladet Daily om. Gäst: Benjamin Ekroth, reporter på Aftonbladet och boende i Berlin. Programledare: Jenny Ågren  

Extra: Coronakrisen - måndagen 20:e april 05:16
2020-04-20
Extraavsnitt med anledning av den pågående Coronakrisen.  

Coronaviruset - en verktygslåda för att förstå forskningen 14:15
2020-04-20
I princip dagligen kommer det nya rapporter och rön som säger något nytt om coronaviruset. Rapporterna leder ofta till stora rubriker i medierna men ofta så skiljer sig forskarnas slutsatser rejält sinsemellan. I dagens avsnitt pratar vi om hur man ska förstå forskningen, och varför experterna inte alltid är överens. Gäst är vetenskapsjournalisten Eva Bartonek Roxå, programledare är Marcus Ulvsand.  

Extra: Coronakrisen - fredagen 17:e april 06:58
2020-04-17
Extraavsnitt med anledning av den pågående coronakrisen.Reporter: Jenny Ågren  

Därför verkar coronaviruset slå hårdare mot vissa grupper 18:50
2020-04-17
Coronaviruset sprider sig, mellan alla samhällsgrupper och alla åldrar. Men ändå ser det olika ut. På vilket sätt har corona slagit hårdare mot vissa människor och varför drabbas just vissa grupper?Gäst: Cecilia Magnusson, verksamhetschef för epidemiologi och samhällsmedicin på Region Stockholm.Programledare: Jenny Ågren  

Extra: Coronakrisen - torsdagen 16:e april 06:46
2020-04-16
Extraavsnitt med anledning av den pågående coronakrisen.  

Coronakrisen och klimatet 18:09
2020-04-16
Flygplan som står på marken, tomma fabriksgolv, ett historiskt avtal som sänker världens oljeproduktion drastiskt och en tillverkingsindustri som är satt på paus. Världen stänger ned och utsläppen rasar - men vissa varnar för att coronapandemin kan hota klimatarbetet på lång sikt. I dagens avsnitt pratar vi om hur coronakrisen påverkar klimatet och klimatrörelsen - gäst är Peter Alestig, programledare är Marcus Ulvsand.  

Extra: Coronakrisen - onsdagen 15:e april 07:09
2020-04-15
Extraavsnitt med anledning av den pågående coronakrisen.Reporter: Jenny Ågren  

Coronaviruset och hotet mot det svenska jordbruket 16:58
2020-04-15
Sverige använder sig till stor del av utländsk arbetskraft när det kommer till trädgårdsskördning. Men vad händer nu när gränserna är stängda och säsongsarbetarna inte kan komma hit? Kan de som permitteras under coronakrisen få jobb inom lantbruket för att hjälpa bönderna? Det här tar vi upp i det här avsnittet av Aftonbladet Daily. Gäst: Natalia Kazmierska, reporter på Aftonbladet. Programledare: Jenny Ågren.   

Extra: Coronakrisen - tisdagen 14:e april 06:37
2020-04-14
Extraavsnitt med anledning av den pågående coronakrisen.  

Coronaviruset - en historisk kris för ekonomin 17:13
2020-04-14
Coronapandemin har utvecklats till en global hälsokris - och i dess spår följer en ekonomisk kris, som riskerar att få långtgående konsekvenser för världsekonomin. De dystra siffrorna har gjort att vissa experter jämfört situationen med finanskraschen 2008 - medans andra har dragit paralleller hela vägen tillbaka till den stora ekonomiska depressionen under 30-talet. Men - varje ekonomisk kris är ju unik - så, på vilket sätt skiljer sig egentligen situationen vi står inför nu från de tidigare finanskriserna?  

Extra: Coronakrisen - torsdagen 9:e april 05:53
2020-04-09
Extraavsnitt med anledning av den pågående coronakrisen.  

Om att sitta i karantän i Wuhan (med svenske Johan) 11:10
2020-04-09
Coronautbrottet började i kinesiska Wuhan och i januari stängdes miljonstaden ned. 11 miljoner invånare har sen dess suttit i karantän och inte fått gå ut. Nu har staden öppnat igen. Hur har livet i karantän varit och vilken oro finns nu för en andra våg? Det här handlar det här avsnittet av Aftonbladet Daily om. Gäst: Johan Björnfot som bor och jobbar i Wuhan. Programledare: Jenny Ågren  

Extra: Coronakrisen - onsdag den 8:e april 05:07
2020-04-08
Extrainsatt avsnitt med anledning av den pågående coronakrisen.  

Så är det att leva i London under corona 16:21
2020-04-08
Storbritanniens premiärminister Boris Johnson vårdas på sjukhus efter att ha fått coronaviruset. Samtidigt så har hela landet stängt ner för att stoppa smittspridningen. Hur hanterar britterna situationen och varför är de kritiska mot hur Sverige hanterar viruset? Det här tar vi upp i det här avsnittet av Aftonbladet Daily. Gäst: Frida Fagerlund, Aftonbladets reporter i London. Programledare är Jenny Ågren.   

Extra: Coronakrisen - tisdag 7:e april 06:20
2020-04-07
Extrainsatt avsnitt med anledning av den pågående coronakrisen.  

Kriskommunikation i coronatider 15:24
2020-04-07
I det här avsnittet av Aftonbladet Daily tänkte vi skärskåda regeringens och myndigheternas kriskommunikation - varför ser kommunikationen ut som den gör, och hur skiljer vi oss från andra länder? Gäst i podden är Orla Vigsø, programledare är Marcus Ulvsand.  

Extra: Coronakrisen - måndag 6:e april 07:49
2020-04-06
Extraavsnitt med anledning av den pågående coronakrisen.Reporter: Jenny Ågren  

Coronakrisen - därför kan viruset vara ett hot mot världens demokrati 19:41
2020-04-06
Världen över så stänger land efter land ner för att försöka få kontroll över spridningen av det nya coronaviruset. Undantagstillstånd införs, militär patrullerar på gatorna, folk förbjuds från att gå ut samtidigt som parlament efter parlament ges ökade befogenheter för att kunna agera snabbt när sjukdomen sprider sig. Det har beskrivits som den största samhällskris vi stått inför under efterkrigstiden - men det beskrivs också som ett stresstest för demokrati och mänskliga rättigheter - ett test som vissa demokratier inte verkar överleva. I det här avsnittet av Aftonbladet Daily pratar vi med Staffan Lindberg, professor i statsvetenskap, för att reda ut varför coronaviruset verkar bana väg för auktoritära krafter. Programledare: Marcus Ulvsand  

Extra: Coronakrisen - fredagen 3:e april 07:24
2020-04-03
Extraavsnitt med anledning av den pågående coronakrisen.Reporter: Jenny Ågren  

Coronastoppet – del 2: Sportvärlden 14:03
2020-04-03
Coronapandemin har slagit ut idrottsvärlden globalt; Sommar-OS, Friidrotts-VM och Fotbolls-EM har flyttats och de stora nationella ligorna står på paus. Men det är långt ifrån bara de stora drakarna som drabbas - längre ner i seriesystemen kämpar även mindre klubbar för att tackla krisen som slagit mot allt från ridklubbar, till bandyföreningar och fotbollslag. I det här avsnittet reder vi ut vilka konsekvenser coronapandemin får för idrottsvärlden. Gäst i podden är Robert Laul, programledare är Marcus Ulvsand.  

Coronastoppet – del 1: Nöjesvärlden 15:21
2020-04-03
Nöjesvärlden står i stort sett still till följd av coronakrisen. Vad innebär det för artister och kulturarbetare och vilka drabbas hårdast?Det pratar vi om i det här avsnittet av Aftonbladet Daily.Gäst: Markus Larsson, rockjournalist AftonbladetProgramledare: Jenny Ågren  

Extra: Coronakrisen - torsdagen 2:a april 08:04
2020-04-02
Extraavsnitt med anledning av den pågående coronakrisen.Reporter: Jenny Ågren  

Coronaviruset och den svenska inrikespolitiken 17:33
2020-04-02
I det här avsnittet av Aftonbladet Daily pratar vi om hur regeringen och Stefan Löfven hanterar coronakrisen. Vad innebär krisen för det politiska läget och hur ser Sverige ut när krisen är över?Gäst: Lena Mellin, inrikespolitisk kommentator på Aftonbladet.Programledare: Jenny Ågren.   

Extra: Coronakrisen - onsdag den 1:a april 05:44
2020-04-01
Extrainsatt avsnitt med anledning av coronakrisen.  

Corona - den andra vågen 14:00
2020-04-01
Singapore, Hong Kong och Taiwan - tre länder som tidigt såg ut att ha fått kontroll över spridningen av det nya coronaviruset genom strikta restriktioner och social distansering, men när länderna nu lättar på reglerna så ökar fallen igen I delar av Asien stålsätter man sig nu för en andra virusvåg, men - vad är det som förklarar att de här länderna nu drabbas igen - och vad kan vi lära av det?Det pratar vi om i det här avsnittet av Aftonbladet Daily. Gäst är Jan Albert, programledare är Marcus Ulvsand.  

Extra: Coronakrisen - tisdag 31:a mars 08:09
2020-03-31
Extraavsnitt med anledning av den pågående coronakrisen.Reporter: Jenny Ågren  

USA och coronaviruset 18:55
2020-03-31
I det här avsnittet av Aftonbladet Daily pratar vi om varför USA blivit så drabbat av coronaviruset och hur Donald Trump hanterar krisen. Kan det komma att påverka valet i höst?Gäst: Wolfgang Hansson, utrikespolitisk kommentator Aftonbladet. Programledare: Jenny Ågren  

Extra: Coronakrisen - måndagen 30:e mars 05:47
2020-03-30
Extraavsnitt med anledning av den pågående coronakrisen.  

Coronaviruset och kampen för ett vaccin 15:18
2020-03-30
Runtom i världen går forskare en kamp mot klockan för att få fram ett vaccin - och parallellt med det här satsar andra forskningsteam på att ta fram det som kallas för antivirala läkemedel. Men när kan egentligen ett vaccin vara klart - och finns det några risker med att världens forskare nu jobbar under en minst sagt tung tidspress? Det och en del mer, pratar vi om i dagens Aftonbladet Daily. Gäst är Jorma Hinkula, programledare är Marcus Ulvsand.  

Extra: Coronakrisen - fredagen 27 mars 07:48
2020-03-27
Extraavsnitt med anledning av den pågående coronakrisen.Reporter: Jenny Ågren  

Coronaviruset: Så hanterar människor samhällskriser 13:05
2020-03-27
Att coronakrisen fått och kommer få stora konsekvenser för vårt samhälle, råder det ingen tvekan om - men - hur hanterar vi människor egentligen samhällskrisen - och hur mår vi egentligen av att hela samhället verkar gå in i något slags stabsläge? Det pratar vi om i dagens avsnitt av Aftonbladet Daily. Gäst är professor och krisexpert Misse Wester, programledare är Marcus Ulvsand.  

Extra: Coronakrisen - torsdagen 26 mars 08:06
2020-03-26
Extraavsnitt med anledning av den pågående coronakrisen.Reporter: Jenny Ågren  

Europa och corona – så har EU hanterat krisen 16:51
2020-03-26
I det här avsnittet av Aftonbladet Daily pratar vi om hur EU har hanterat coronakrisen. Vad händer med EU när krisen väl är över?Gäst: Wolfgang Hansson. Programledare är Jenny Ågren.   

Extra: Coronakrisen - onsdagen 25 mars 05:24
2020-03-25
Extraavsnitt med anledning av den pågående coronakrisen.Reporter: Jenny Ågren  

Desinformation i coronakrisens spår 19:57
2020-03-25
I spåren av coronavirusets framfart har en våg av desinformation, rykten och falska påståenden vällt fram, och forskare och analytiker varnar nu för att aktörer försöker utnyttja krissituationen för egen vinning. I dagens avsnitt reder vi ut vilka aktörer som sprider desinformation, och varför. Gäst i podden är Henrik Sundbom, programledare är Marcus Ulvsand.  

Extra: Coronakrisen - tisdagen 24 mars 04:34
2020-03-24
Extraavsnitt med anledning av den pågående coronakrisen. Reporter: Jenny Ågren  

Varningen - nätkriminella kan utnyttja coronakrisen 16:19
2020-03-24
I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om datasäkerhet och coronaviruset. Hur säkert är det när fler måste jobba hemifrån på sina privata nätverk och hur utnyttjar kriminella situationen? Gäst: David Jacoby, säkerhetsforskare på Kaspersky. Programledare är Jenny Ågren.   

Extra: Coronakrisen - måndagen 23 mars 04:57
2020-03-23
Extraavsnitt med anledning av den pågående coronakrisen. Reporter: Marcus Ulvsand.  

Från fladdermus till pandemi - det vet vi om SARS-cov-2 14:32
2020-03-23
Vi intervjuar virolog Åke Lundkvist, professor vid Uppsala Universitet och specialist på zoonotiska sjukdomar, det vill säga sjukdomar som sprids från djur till människor. Hur säkra är vi på coronavirusets ursprung och varför spelar det roll? Vad måste förändras för att vi ska undvika fler pandemier i framtiden? Reporter: Patrik Syk  

Extra: Coronakrisen - fredagen 20 mars 08:55
2020-03-20
Extraavsnitt med anledning av den pågående coronakrisen.Reporter: Jenny Ågren  

Därför drabbas Iran så hårt av coronaviruset 14:38
2020-03-20
Det var i mitten av februari som Iran rapporterar sina första bekräftade dödsfall - nu, drygt en månad senare har virusutbrottet förlamat landet, som i mitten av mars var det tredje mest drabbade, efter Kina och Italien. I dagens avsnitt reder vi ut vilka faktorer som ligger bakom att landet drabbats så hårt. Gäst i podden är Rouzbeh Parsi, programledare är Marcus Ulvsand.  

Extra: Coronakrisen - torsdagen 19 mars 06:16
2020-03-19
Extraavsnitt med anledning av den pågående coronakrisen. Reporter: Jenny Ågren  

Corona - därför skiljer sig ländernas agerande 24:03
2020-03-19
Coronaviruset, fortsätter sprida sig - antalet fall i världen har överstigit 200 000, utspridda i över 150 olika länder. Runtom i världen så tar myndigheter och regeringar till olika drastiska åtgärder för att stoppa smittspridningen, och något som vissa reagerat på är varför hanteringen av utbrottet verkar se olika ut på olika håll i världen. I dagens avsnitt reder vi ut huruvida länder agerar olika - och i så fall varför. Gäst är Emma Frans, programledare är Marcus Ulvsand.  

Extra: Coronakrisen-onsdagen 18 mars 07:36
2020-03-18
Extraavsnitt med anledning av den pågående coronaepidemin. Reporter: Jenny Ågren  

Coronaviruset – det kan vi lära oss från tidigare pandemier 15:22
2020-03-18
Coronavirusets spridning har lamslagit hela samhällen på många håll i världen världen - länder stänger gränser, barn och ungdomar skickas hem från skolor, myndigheter uppmanar folk att stanna hemma och världen över så larmar sjukvårdspersonal om att vi står inför en situation som vi helt enkelt inte vet om vi klarar.I dagens avsnitt av Aftonbladet Daily blickar vi bakåt mot tidigare pandemier, och frågar oss om de kan lära oss något om hur vi ska hantera coronaviruset. Gäst i podden är Fredrik Elgh, programledare är Marcus Ulvsand.   

Extra: Coronakrisen - Måndag 16 mars, 16:30 05:39
2020-03-17
Extraavsnitt med anledning av den pågående coronaepidemin. Reporter: Patrik Syk  

Journalistiken kring coronaviruset 12:32
2020-03-17
I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om hur Aftonbladet rapporterar kring coronaviruset. Hur kommer det sig att vi låser in material som handlar om viruset?Gäst: Lena K Samuelsson, publisher på Aftonbladet. Reporter och producent: Jenny Ågren  

Extra: Coronakrisen - Måndag 16 mars, 16:30 05:07
2020-03-16
En uppdatering med anledning av coronakrisen, som spelas in måndagseftermiddagen den 16:e mars.  

Den svenska sjukvården 20:02
2020-03-16
En ansträngd ekonomi, brist på vårdplatser och personal som larmar om en samhällsinstans som går på knäna - läget i den svenska sjukvården har varit en följetong i medierna under de senaste åren, med nya larm och vittnesmål i princip varje vecka. I det här avsnittet pratar vi om varför sjukvården hamnat i en kris - och vad vi kan göra för att ta oss ur den.  

Pandemi 19:21
2020-03-13
Det hela började i Wuhan-regionen i Kina runt nyår, med rapporter om att ett fåtal personer hade drabbats av ett okänt virus som orsakade lungbesvär. Nu - drygt tre månader senare - är en bra bit över hundratusen människor drabbade globalt och WHO har klassat sjukdomen som en pandemi. I dagens avsnitt pratar om vad det innebär att utbrottet nu klassas som en pandemi - och hur stoppar vi den?  

Kommer Joe Biden bli presidentkandidat – och hur kan corona påverka valet? 13:59
2020-03-12
I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om det senaste primärvalet i USA. Joe Biden är den stora vinnaren. Krisen kring coronaviruset kan ha gynnat honom men frågan är hur hela krisen kan komma att påverka valet och även Donald Trumps möjligheter att bli omvald. Gäst: Wolfgang Hansson, utrikespolitisk kommentator på Aftonbladet.Reporter och producent: Jenny Ågren   

Resor i coronatider – experten om hur du ska tänka 12:06
2020-03-11
I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om hur vi ska tänka kring utlandsresor just nu i dessa corona-tider. Gäst: Maria Wiezell, konsumentrådigvare. Reporter och producent: Jenny Ågren  

Kollapsat oljepris och coronaoro – därför vacklar börsen 12:57
2020-03-10
Under måndagsmorgonen rasade Stockholmsbörsen med 7% - några timmar senare stoppades all handel på Wall Street, efter liknande ras. Kollapsen gör att experter nu varnar för att vi kan vara på väg mot en ny finanskrasch.I dagens avsnitt reder vi ut varför marknaden svajar, tillsammans med Svenska Dagbladets Jonas Ekblom.  

298 döda – nu inleds rättegången kring MH17 17:50
2020-03-09
Den 17:e juli 2014 exploderar det malaysiska flygplanet MH17 över Ukraina och faller mot marken. Nu - nästan sex år senare - inleds rättegången, där åklagaren hoppas kunna peka ut vilka som bär ansvar för Flight MH17-katastrofen. Det pratar vi om i dagens avsnitt av Aftonbladet Daily - gäst är Maria Georgieva, reporter är Marcus Ulvsand.  

Så hamnade Hörby i fokus efter maktskiftet 13:40
2020-03-06
I dagens avsnitt pratar vi om Hörby kommun där 25 höga chefer inom kommunen slutat sen Sverigedemokraterna tog över makten efter valet 2018.Gäst: Peter Kadhammar, reporter och kolumnist på Aftonbladet.Reporter och producent: Jenny Ågren  

Kan coronaviruset leda till en ny finanskris? 17:08
2020-03-05
I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om hur utbrottet av coronaviruset påverkar världsekonomin. Står vi inför en finanskris om börsen rasar ytterligare? Gäst: Frida Bratt, sparekonom på Nordnet. Reporter och producent: Jenny Ågren  

Så skapades krisen vid Europas gräns 14:21
2020-03-04
Under de senaste dagarna har bilder från den grekiska gränsen kablats ut över världen - bilder där grekiska styrkor använt militärt våld för att stoppa människor. Bakgrunden är att tiotusentals flyktingar rört sig mot Grekland, efter att Turkiet öppnat gränsen mot Europa, men eftersom Grekland stängt sin gräns har de flesta hamnat i ett ingenmansland mellan länderna. I dagens avsnitt reder vi ut varför Turkiet öppnat gränsen, och vem som har har ansvar för oroligheterna vid gränsen. Gäst är Wolfgang Hansson, reporter är Marcus Ulvsand.  

Supertisdagen - nu kan primärvalet avgöras 14:02
2020-03-03
Under den första tisdagen i mars infaller det som kallas för super tuesday - eller supertisdagen - en dag där hela det demokratiska primärvalet kan avgöras, och där det skulle kunna bli klart vem som ställs mot Donald Trump i höstens presidentval.I dagens avsnitt reder vi ut förutsättningarna för valet tillsammans med Aftonbladets utrikeskommentator Wolfgang Hansson.   

Därför skakas Indien av våldsamma protester 10:53
2020-03-02
Under februari månad drabbades Indiens huvudstad Delhi av de mest våldsamma protesterna som staden sett på flera decennier. I dagens avsnitt pratar vi med Henrik Chetan Aspengren om bakgrunden till protesterna. Reporter: Marcus Ulvsand  

Kommer Stefan Löfven leda Socialdemokraterna i valet 2022? 13:02
2020-02-28
Vikande förtroendesiffror, internkritik och ett parti som slår bottenrekord i opinionsmätningarna. De senaste veckorna har varit tuffa för Stefan Löfven, och nu ifrågasätter vissa om han är rätt person att leda partiet i valrörelsen 2022. I dagens avsnitt diskuterar vi hans framtid, och funderar på vem som skulle kunna ta över om han skulle avgå. Gäst är Lena Mellin, reporter är Marcus Ulvsand.  

Oro, panik och konspirationsteorier – om rädslan för coronaviruset 15:33
2020-02-27
I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om paniken kring coronaviruset och hur man kan hantera sin rädsla för att smittas av viruset. Gäster: Martin Schori, chef på gräv och story Aftonbladet och Kata Nylén, legitimerad psykolog.Reporter och producent: Jenny Ågren   

Slöjförbudet 17:37
2020-02-26
Det har seglat upp som en av de mer omdebatterade inrikespolitiska frågorna - frågan om slöjförbud i skolan. I Skurup har man infört ett förbud mot slöja, men experter menar att beslutet kan strida mot svensk lag.I dagens avsnitt av Aftonbladet Daily pratar vi med Maria Refors-Legge, doktorand i offentlig rätt, och reder ut den kontroversiella frågan.   

Kan Coronaviruset utvecklas till en pandemi? 15:24
2020-02-25
Det var precis innan nyår som de första fallen av Coronaviruset Covid-19 dök upp i Wuhan-regionen i Kina. Nu - knappt två månader senare har sjukdomen spridit sig till 33 olika länder, och experter varnar nu för att vi börjar närma oss brytpunkten då vi inte längre kommer kunna hindra sjukdomen från att utvecklas till en pandemi. Vad skulle en pandemisk spridning få för konsekvenser - och vad kan vi göra för att förhindra det? Det pratar vi om i dagens Aftonbladet Daily - gäst är professor Björn Olsen, reporter är Marcus Ulvsand.  

Debatten om ansiktsigenkänning 15:51
2020-02-24
I USA stormar det kring ett företag med namnet Clearview AI, som dammsugit nätet på fotografier och byggt en ansiktsigenkänningsapp som kan hitta nästan vem som helst med ett knapptryck. I dagens avsnitt av Aftonbladet Daily frågar vi oss om det här kan vara slutet på privatlivet såsom vi känner det?Gäst i avsnittet är Fredrik Blix. Programledare är Marcus Ulvsand  

Är detta den syriska arméns sista strid? 18:00
2020-02-21
Det har gått nio år sedan Syrien kastades in i ett blodigt inbördeskrig - ett krig som krävt runt 380 000 liv och som drivit över 13 miljoner människor på flykt. Under de senaste tre månaderna har striderna intensifierats igen - strider som drivit 800 000 människor på flykt i det som heter Idlibprovinsen - och trots en nioårig historia av blodiga strider beskriver hjälporganisationer de senaste månadernas utveckling som den värsta humanitära krisen sedan inbördeskriget startade. De nya striderna beskrivs av många experter som den Syriska arméns sista strid - så, vad handlar egentligen den här offensiven om?Det reder vi ut i det här avsnittet av Aftonbladet Daily - gäst är Nivette Dawod, utrikesreporter på Aftonbladet, programledare är Marcus Ulvsand.  

Palmemordet – allt om nya uppgifterna 16:15
2020-02-20
Den 28 februari 1986 mördas Sveriges statsminister Olof Palme på öppen gata. 34 år senare är mordet fortfarande olöst - men nu tror åklagaren att utredningen kan vara klar innan sommaren. Vad kan det egentligen vara som gör att åklagaren nu tror att man kommer kunna lösa Palmemordet och vad skulle det egentligen innebära om vi till slut fick ett svar på vad som egentligen hände på Sveavägen kvällen den 28:e februari 1986? Det pratar vi om i dagens Aftonbladet Daily. Gäster är Lena Mellin och Oisin Cantwell, programledare är Marcus Ulvsand.  

Varningen: Här är Islamiska statens nya frontlinje 13:45
2020-02-19
Under 2019 utropade Donald Trump att terrorsekten Islamiska Staten var besegrad.Experter varnade redan då för terrorsektens idéer och dragningskraft skulle leva kvar långt efter Kalifatets fall - och nu kommer varningar om att IS växer igen - och den här gången på en ny kontinent.Det här pratar vi om i podden Aftonbladet Daily, med Karolina Gasinska, senior säkerhetspolitisk analytiker på totalförsvarets forskningsinstitut.    

Så stjäl kriminella gäng dina streamingkonton 14:13
2020-02-18
Handeln med stulna konton från sociala medier och streamingtjänster som Netflix och Spotify är en växande promblem som omsätter stora pengar och ställer till det för såväl företag som privatpersoner. I det här avsnittet pratar vi med datasäkerthetsforskaren David Jacoby om fenomenet. Reporter, Jenny Ågren, producent Patrik Syk  

Historien om den svenska narkotikapolitiken 14:22
2020-02-17
Den svenska narkotikapolitiken har knappt förändrats på 30 år - och har ofta beskrivits som ett tabubelagt ämne som politiker passar sig för att diskutera. Nu är diskuteras drogpolitiken igen, och i dagens avsnitt reder vi ut varför frågan återigen hamnat på agendan. Gäst är Annie Reuterskiöld, reporter på Svenska Dagbladet.  

Så ska nya lagen stoppa gängen 12:51
2020-02-14
Ett utmärkt vapen för att komma åt gängkriminaliteten och för att bekämpa grov brottslighet eller ett rejält intrång i våra privatliv, och något som på sikt skulle kunna göra oss medborgare mer utsatta snarare än mer trygga. I dagens avsnitt pratar vi om det omdiskuterade lagförslaget gällande hemlig dataavläsning, och reder ut vad det egentligen innebär. Gäst är Ann-Marie Eklund Löwinder, säkerhetschef på Internetstiftelsen, reporter är Marcus Ulvsand.  

Kan Bernie Sanders slå Donald Trump? 16:26
2020-02-13
I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om primärvalet i New Hampshire. Vad betyder Bernie Sanders vinst och vad kommer nu hända med Joe Biden som återigen misslyckades i valet. Gäst: Nivette Dawod, utrikesreporter Aftonbladet.Reporter och producent: Jenny Ågren  

Kan Ryssland störa USA-valet igen? 16:21
2020-02-12
Riktade desinformationskampanjer, tusentals twitterbotar, läckta email och fejkade nyheter - det amerikanska valet 2016 präglades i mångt och mycket av diskussionen om de ryska påverkansoperationerna. Nu, fyra år senare, är det valår igen och experter varnar för att Ryssland än en gång kommer göra vad de kan för att störa processen.Det pratar vi om i dagens avsnitt - gäst är Patrik Oksanen, reporter är Marcus Ulvsand.  

Här är kandidaterna att ta över Vänsterpartiet 11:11
2020-02-11
I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om vem som kan komma att ta över Vänsterpartiet efter Jonas Sjöstedt. Gäst: Lena Mellin, inrikespolitisk kommentator, Aftonbladet.Reporter och producent: Jenny Ågren  

Mindre kött, vegetarianer och insektsätande – har vi nått ”peak meat”? 14:25
2020-02-10
I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om hur köttkonsumtionen minskar. Har vi nått ”peak meat” och vilken mat kommer vi ersätta köttet med? Gäst: Ingela Stenson, omvärldsanlaytiker. Reporter och producent: Jenny Ågren  

Hälften av Kinas grisar kan ha dött - om den afrikanska svinpesten 13:52
2020-02-07
Det råder baconbrist i Sverige och en av förklaringarna stavas Afrikansk Svinpest - en epidemi som skakat Kinas gigantiska fläskindustri och som lett till att hälften av landets grisar dött.I dagens avsnitt pratar vi om svinpesten, och reder ut hur Sverige rustar sig för att hantera ett utbrott. Gäst i avsnittet är statsepizootologen Karl Ståhl, reporter är Marcus Ulvsand.  

Appar, konflikt och en jublande Donald Trump – om kaoset i Iowa 16:49
2020-02-06
I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om det första nomineringsvalet i Iowa. Det blev kaos med röstningen på grund av en app. Hur kunde det hända och hur mycket påverkar det kommande val i det amerikanska valet?Gäst: Nivette Dawod, utrikesreporter på Aftonbladet. Reporter och producent: Jenny Ågren  

Netflix & streamingkriget 17:00
2020-02-05
I dagens avsnitt av Aftonbladet Daily pratar vi om kampen på streamingmarknaden, och hur Netflix lyckats bli en gigant - trots att man byggts ovanpå ett gigantiskt skuldberg. Gäst i avsnittet är tech-analytikern Tomas Otterbeck, reporter är Marcus Ulvsand.  

Skönhetsbluffen - så luras vanliga svenskar av falska sjuksköterskor 11:04
2020-02-04
Varje år gör närmare 100 000 svenskar skönhetsingrepp - men mer än var tionde kund anmäler komplikationer efter ingreppen.Bakom dom mörka siffrorna gömmer sig falska sjuksköterskor och bluffläkare, som säger att de är utbildade för att utföra ingreppen - trots att de inte är det. I Aftonbladets och Viafrees program 200 sekunder avslöjas Skönhetsbluffen, och i dagens avsnitt träffar vi Mira Micic och Lindah C Molin som är reportrarna bakom granskningen.   

Hemligheter, skatt och pengar – vad händer med Melodifestivalen? 13:50
2020-02-03
I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om ekonomin bakom Melodifestivalen. Varför är de så hemliga med att redovisa kostnaderna och hur kommer det påverka tävlingen att skattebetalarna är med och bidrar? Gäster: Mikael Törnwall, reporter på Svenska Dagbladet och Tobbe Ek, reporter på Aftonbladet. Reporter och producent: Jenny Ågren  

Moa var landets mest lovande basketspelare – nu har hon blivit Noel 17:24
2020-01-31
I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om Noel Filén Hammarström som är Sveriges första transsexuella elitidrottare. Varför är reglera kring transpersoner och elitidrott så otydliga och vad betyder Noels resa för svensk idrott? Gäst: Sportbladets Patrik Brenning. Reporter och producent: Jenny Ågren  

Vad har Putin för plan? 16:55
2020-01-30
I mitten av januari skakade det till rejält i rysk inrikespolitik. Ryska regeringen avgick, och Vladimir Putin presenterade ett antal förslag som många experter ser som ett försök att klamra sig fast vid makten. I dagens avsnitt pratar vi om vad det här innebär, tillsammans med Maria Georgieva.  

En månad med coronaviruset 16:18
2020-01-29
I dagens Aftonbladet pratar vi om Coronaviruset, och vad vi lärt oss efter en månads utbrott. Gäst i avsnittet är Björn Olsen, reporter är Marcus Ulvsand.  

Brexit – är det exit nu? 16:35
2020-01-28
I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om brexit. Flera år efter britternas ja till att lämna EU, verkar det nu bli av. Vad betyder det för Storbritannien, EU och för oss i Sverige? Gäst: Therese Larsson Hultin, utrikesanalytiker på Svenska Dagbladet. Reporter och producent: Jenny Ågren  

Så blir ekonomiåret 2020 14:43
2020-01-27
I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om det ekonomiska året 2020. Vi står inför brexit och ett USA-val - vad innebär det för svensk ekonomi? Vad kommer hända med reporäntan?Gäst: Claes Hemberg, oberoende sparkenonom. Reporter och producent: Jenny Ågren  

Sprängningar & skjutningar - starten på ett nytt MC-krig? 10:11
2020-01-24
I dagens avsnitt av Aftonbladet Daily pratar vi om de uppmärksammade dåden i Östergötland och Örebro, och frågar oss om det är en del av ett nytt MC-krig i regionen. Gäst är Oisin Cantwell, reporter Marcus Ulvsand.  

Coronaviruset - så orolig bör du vara 20:51
2020-01-23
I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om ”Coronaviruset”. Hur farligt är det och ska vi oroa oss här i Sverige?Gäst är Pasi Penttinen, smittskyddsexpert på ECDC. Reporter och producent: Jenny Ågren  

Tester, USA och Kim Jong-un – därför är kärnvapen så viktiga för Nordkorea 18:23
2020-01-22
I dagens Aftonbladet Daily pratar vi med Niklas Swanström om Nordkoreas relation med omvärlden, och om varför kärnvapen blivit så viktigt för landet. Reporter Marcus Ulvsand  

Kaos och konkurshot - därför krisar Postnord 15:36
2020-01-21
I dagens Aftonbladet Daily pratar vi krisen i Postnord. Enligt företagets vd finns det en riks att man kommer gå i konkurs om man inte får pengar från staten. Hur hamnade de här och vad kommer hända framöver? Gäst är Joel Dahlberg, ekonomireporter på Svenska Dagbladet. Reporter och producent: Jenny Ågren  

Butiksdöden 14:33
2020-01-20
Allt oftare ser vi stora svenska butikedjor begäras i konkurs. I lokaler som tidigare inhyst leksaks- eller klädaffärer är idag caféer och allmänna ytor. Hur förändras stadsbilden och hur mår detaljhandeln av våra nya moderna konsumtionsvanor. Intervjuad i avsnittet är Sara L Bränström, reporter på Svenska Dagbladet. Reporter och producent Patrik Syk  

Debatter, kandidater och Donald Trump – så fungerar de amerikanska primärvalen 14:14
2020-01-17
Kampen om att bli Demokraternas företrädare i det stundande slaget om att bli USA:s president är i full gång. Men kan någon av dom utmana Donald Trump? Gästi programmet: Wolfgang Hansson. Reportrar Jenny Ågren och Patrik Syk.  

Pollen, blommande träd och strömmar – varför är det så varmt? 13:35
2020-01-16
I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om den milda vintern i Sverige. Vad innebär det att körsbärsträden redan blommar och vad beror det egentligen på? Gäst: Peter Alestig, klimatredaktör på Svenska Dagbladet. Reporter och producent: Jenny Ågren  

Nedskjutet plan, dödad general och demonstrationer – det händer nu i Iran 15:11
2020-01-15
I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om situationen i Iran. Vad händer efter nedskjutningen av planet och hur är relationen mellan Iran och USA? Gäst: Wolfgang Hansson, utrikespolitisk kommentator på Aftonbladet. Reporter och producent: Jenny Ågren  

Lena Mellin: Så blir politikåret 2020 17:14
2020-01-14
Efter ett par år av valkaos, januariavtal, en död Allians och ett nytt konservativt block ställer vi oss frågan vad som väntar i den svenska politiken 2020. Med i studion är Aftonbladets inrikespolitiska kommentator Lena Mellin. Reporter Patrik Syk.  

Så blev de unga männen mördare 15:19
2020-01-13
I artikelserien Unga Mördare har Aftonbladet granskat ett flertal fall där unga gärningsmän fällts för mord, medhjälp till mord eller mordförsök för att se om det finns något svar på vad som ledde fram till att det blev så här.Vi pratar med Johanna Rapp, som gjort granskningen tillsammans med Erik Wiman för att se vad den visar. Reporter: Marcus Ulvsand  

Extra: Sköt Iran ner det kraschade flygplanet? 18:39
2020-01-10
I det här avsnittet av Aftonbladet Daily vi igenom de nya uppgifterna om planet som störtade utanför Teheran i Iran. Kan Iran ha skjutit ner planet - har man i så fall gjort det medvetet eller av misstag - och hur påverkar det egentligen konflikten mellan USA och Iran. Gäst är Wolfgang Hansson,  

"Megxit”, ekonomiskt oberoende och tabloidstrider – det händer i det brittiska kungahuset 17:39
2020-01-10
I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om prins Harry och Meghan Markles besked om att de vill ta ett kliv tillbaka från offentligheten och vad det innebär för det brittiska kungahuset. Gäst: Jenny Alexandersson, hovexpert Aftonbladet.Reporter och producent: Jenny Ågren  

Bränder, värmebölja och över en miljard döda djur – det händer i Australien 12:53
2020-01-09
I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om bränderna i Australien. Över en miljard djur beräknas ha dött i bränderna och landets unika djurliv är hotat. Gäst: Olle Forshed, regnskogsexpert på Världsnaturfonden. Reporter och producent: Jenny Ågren  

Extra: Flygkraschen i Iran 11:41
2020-01-08
Tidigt under morgonen den 8:e januari kraschade ett Boeingplan utanför Teherans flygplats - bara minuter efter att det hade lyft. Samtliga på planet ska ha omkommit i olyckan - och bland dem ska det finnas ett flertal svenskar. Med anledning av det gör vi ett extraavsnitt där vi pratar med flygexperten Hans Kjäll om olyckan.  

Qassem Soleimani och konflikten mellan USA & Iran 19:09
2020-01-08
Fredagen den 3:e januari dödar USA den iranska militärgeneralen Qassem Soleimani i en riktad drönarattack i Iraks huvudstad Bagdad.Under dagarna som följer efter händelsen har attacken dominerat internationella och svenska medier - Iran har hotat med hämndattacker och analytiker och bedömare har förfasats över vad de ökade spänningarna skulle kunna leda till - där vissa till och med har varnat för att händelserna kan leda till ett internationellt storkrig.I dagens avsnitt reder vi ut vad som ledde fram till attacken - och vad som kan ske nu. Wolfgang Hansson är gäst, reporter är Marcus Ulvsand.  

Återblick 2019 - Deepfakes 15:52
2020-01-05
Från 18 juni. I det här avsnittet pratar vi om nätfenomenet Deepfakes, och funderar om de övertygande videoförfalskningarna kan bli ett reellt hot mot valet i USA 2020. Gäst i podden är Computer Swedens chefredaktör Marcus JerrängReporter: Marcus Ulvsand  

Återblick 2019 - Självmordsmaskinen 13:21
2020-01-04
Från 18 mars. Aktiv dödshjälp är en fråga som blivit allt mer omdebatterad. Fler och fler människor med kroniska sjukdomar söker sig till kliniken Dignitas i Schweiz för att få hjälp att avsluta sitt liv. Men i Nederländerna finns en professor som bygger en maskin som ska göra det möjligt för vem som helst att ta sitt eget liv. Reporter är Marcus Ulvsand  

Återblick 2019 - Om Boeing 737 Max 8 15:14
2020-01-03
Från 25 mars. Två fruktansvärda flygkrascher skakade världen förra vintern. I båda fallen handlade det om olyckor med flygplan av modellen Boeing 737 Max 8. Reporter Jenny Ågren.  

Återblick 2019 - Härvan som skakade K-popvärlden 19:55
2020-01-02
Från 23 maj. Om en snårig prostitutionshärva som involverar ett av världens största band och som skakat K-popvärlden i grundvalarna. Reporter: Jenny Ågren  

Återblick 2019 - Christchurch, 8chan & nätradikalisering 18:44
2019-12-30
Från 21 maj.I det här avsnittet fördjupar vi oss i 8chan, forumet där Christchurch-terroristen Brenton Tarrant publicerade sitt manifest innan han mördade femtio människor i två moskéer. Reporter: Marcus Ulvsand  

Återblick 2019 - Rökförbudet 13:44
2019-12-29
Från 1 juli. Den första juli trädde årets kanske mest omdiskuterade nya lag i kraft. Nämligen den om rökförbud på uteserveringar. Samma dag, som av en händelse, publicerades också ett Aftonbladet Daily om den kontroversiella lagen som vi sedan dess fått vänja oss vid. Reporter Marcus Ulvsand.  

Återblick 2019 - Vapensmugglingen till Sverige 14:12
2019-12-28
Från 25 oktober. I granskningen Vapnens väg har tidningen Svenska Dagbladet kartlagt hur de kriminella gängen beväpnar sig, och i dagens avsnitt tar vi en närmare titt på det här för att förstå hur vapnen hamnar i de kriminellas händer. Reporter: Marcus Ulvsand  

Återblick 2019 - Flygplatsen i Sälen 15:12
2019-12-26
I december 2019 så står flygplatsen i Sälen färdig för trafik. Flygplatsen har väckt blandade känslor och regeringen har fått kritik för att de har gått in och investerat i den privatägda flygplatsen. Hur kunde det bli en flygplats i Sälen, när det redan finns en dryga nio mil bort i Mora? Vad var regeringens skäl till att bidra med en kvarts miljard? Vad innebär det för klimatet? Avsnittet sändes i original 14 oktober.Gäst: Joel Arvidsson, frilansjournalistReporter och producent: Jenny Ågren  

Återblick 2019 - Den försvunna tavlan 19:21
2019-12-26
I Aftonbladet Daily från 15 april berättar vi den osannolika historien om hur Da Vinci-verket Salvator Mundi blev världens dyraste tavla och sedan försvann spårlöst.Reporter: Marcus Ulvsand  

Soldater, sociala medier och stora summor – så funkar nya romansbedrägerierna 14:50
2019-12-23
I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om så kallade ”romansbedrägerier”. Bedragare lurar svenskar på stora summor pengar på sociala medier. Gäst: Björn Seeth, kriminalinspektör på polisens nationella bedrägericenter. Reporter och producent: Jenny Ågren  

"Häxjakt”, motattack och ”crazy Nancy Pelosi” – så reagerar Trump på riksrättsåtalet 12:36
2019-12-20
I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om riksrättsåtalet mot Donald Trump. Vad innebär det här för presidenten och kan han fällas? Gäst: Wolfgang Hansson, utrikespolitisk kommentator på Aftonbladet. Reporter och producent: Jenny Ågren  

Biden, Buttigieg, Sanders eller Warren – vem kommer att utmana Donald Trump? 09:48
2019-12-19
I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om demokraternas presidentkandidatsdebatt i USA. Vilka är favoriterna och vem har möjlighet att utmana Donald Trump? Gäst: Nivette Dawod utrikesreporter på Aftonbladet.Reporter och producent: Jenny Ågren  

Ekonomi, inflation och psykologi – det betyder räntehöjningen 09:59
2019-12-18
I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om reporäntan. Vad innebär det om den höjs och vad händer med bostadsräntan? Vi pratar med Christina Sahlberg, sparekonom på Compricer. Reporter och producent: Jenny Ågren  

De farliga felen vi gör i trafiken 10:15
2019-12-17
I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om den stora trafikhelgen under jul och nyår. Vilka är de största felen vi gör i trafiken och spelar det roll för trafikläget vilken dag som julafton infaller på? Dessutom pratar vi om Nollvisionen och att Sverige kanske redan i år når målet. Gäst: Jeanette Jedbäck Hindenburg, trafikexpert och rektor på Stockholms trafiklärarutbildning.Reporter och producent: Jenny Ågren  

Granskningen av "De oönskade" 15:28
2019-12-16
I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om granskningen ”De oönskade”. Aftonbladets reporter Staffan Lindberg och fotograf Andreas Bardell har träffat unga män som ska utvisas ur Sverige. Gäst: Staffan Lindberg, reporter AftonbladetReporter och producent: Jenny Ågren  

Därför fälls Bianca Ingrossos reklam 14:36
2019-12-13
I dagens Aftonbladet Daily pratar vi med Reklamombudsmannen Elisabeth Trotzig om sexistisk reklam och de senaste fällningarna mot Bianca Ingrossos sminkmärke CaiaCosmetics. Reporter och producent: Jenny Ågren  

Skandaler, Brexit och Boris – nu går Storbritannien till val 10:59
2019-12-12
De senaste åren i brittisk politik har nästan uteslutande handlat om Brexit - och den frågan har blivit så infekterad att man har pratat om att den förstört det brittiska parlamentet inifrån. Nu är det dags för folket att gå och rösta för att bestämma just hur det där parlamentet egentligen ska se ut - och i förlängningen, hur man egentligen vill göra med Brexit. Det pratar vi om i dagens avsnitt, tillsammans med vår utrikeskommentator Wolfgang Hansson.  

ASAP Rocky - Återkomsten 15:32
2019-12-11
Det var sommarens stora nyhetshändelse - Fallet ASAP Rocky. Då pratades det om att artister skulle bojkotta Sverige - nu, några månader senare är ASAP Rocky själv tillbaka för att göra en konsert på svensk mark. Så - varför vill han egentligen spela i Sverige igen? Hur har historien egentligen påverkat bilden av Sverige - och hur har den påverkat bilden av ASAP Rocky?Det pratar vi om i dagens avsnitt. Gäst är Nöjesbladets Tobbe Ek, reporter är Marcus Ulvsand.  

Vem vann bråket om Arbetsförmedlingen? 11:59
2019-12-10
I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om turerna kring Arbetsförmedlingen. Gäst: Lena Mellin, inrikespolitisk kommentator på Aftonbladet.Reporter och producent: Jenny Ågren  

Resor, middagar och dyra viner – om granskningen av KyrkA 14:16
2019-12-09
I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om granskningen av Kyrkans Akademikerförbund. Granskningen visar hur förbundsstyrelsen missbrukat medlemmarnas pengar. Gäst: Richard Aschberg, reporter Aftonbladet. Reporter och producent: Jenny Ågren  

Avtal, utsläpp och Greta Thunberg – så är FN:s klimatmöte 13:36
2019-12-06
I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om klimatmötet i Madrid. Vilken är den viktigaste frågan och vad betyder det att Greta Thunberg är på plats?Gäst: Olof Svensson, reporter Aftonbladet.Reporter och producent: Jenny Ågren  

Nyvalet i Storbritannien - en riktigt rysare 17:43
2019-12-05
I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om det kommande nyvalet i Storbritannien. Valet är ett ödesval och kommer bestämma hur Storbritannien ska förhålla sig till resten av Europa. Så… hur trötta är britterna på val och politik just nu? Vad betyder de mindre partierna för valet och kommer Boris Johnson sitta kvar?Gäst: Nivette Dawod, utrikesreporter på Aftonbladet.Reporter och producent: Jenny Ågren  

Tacklingar, nickar och smällar - om hjärnskakningarna inom idrotten 11:37
2019-12-04
I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om hjärnskakningar inom idrotten och vilka konsekvenser det kan få.Gäst: YelvertonTegner, professor i idrottsmedicin. Reporter och producent: Patrik Syk  

Så djup är krisen i Socialdemokraterna 15:12
2019-12-03
I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om krisen i Socialdemokraterna. Hur ska de göra för att vinna tillbaka väljarna? Gäst: Jenny Madestam, statsvetare, Södertörns högskola.Reporter och producent: Jenny Ågren  

Kryptodrottningen 16:04
2019-12-02
För tre år sedan var Ruja Ignatova ansiktet utåt för ett av världens hetaste kryptovalutaföretag - Onecoin. Människor investerade miljarder i företaget som kallades för Bitcoin-dödaren, och Ignatova fyllde arenor världen över för att föreläsa om sin vision. Nu - tre år senare - är hon spårlöst försvunnen och misstänks ha bluffat miljoner människor på sina investeringar, bland annat 60 000 svenskar.I dagens avsnitt berättar vi historien om Kryptodrottningen Ruja Ignatova. Gäst är Johanna Ekström, reporter på Breakit.  

Därför är Hongkongprotesterna ett problem för Kina 14:52
2019-11-29
Protesterna i Hongkong har nu pågått i nästan sex månader och de våldsamma sammandrabbningarna mellan demonstranterna och polisstyrkorna har i stora drag lamslagit staden. Hur stort problem är egentligen protesterna för den kinesiska regimen - och hur stor är risken att de går in och försöker slå ner upproret med militära medel. Det pratar vi om i dagens avsnitt av Aftonbladet Daily.   

Zlatans företagsimperium - så bra går det 11:14
2019-11-28
Det slog ner som en bomb - Zlatan Ibrahimovic går in som delägare i fotbollsklubben Hammarby - och berättade exklusivt för Aftonbladet om sin nya investering. I det här avsnittet tittar vi därför närmare på hans företagsimperium och reder ut hur bra det egentligen går för affärsmannen Zlatan Ibrahimovic. Gäst i avsnittet är Joakim Bornold, sparekonom på Söderberg & Partners, reporter är Marcus Ulvsand.  

Den osannolika historien om Iraks försvarsminister 16:55
2019-11-27
I dagens Aftonbladet Daily djupdyker vi i historien om hur en man kunde gå från att vara sjukskriven i Sverige till att jobba som försvarsminister i Irak - och till att nu utredas för brott mot mänskligheten. Gäst i avsnittet, Nivette Dawod - reporter, Marcus Ulvsand.  

Så utmanar spelbolagen de nya spellagarna 11:34
2019-11-26
Den 1:a januari i år infördes det som kallas spelregleringen - med förhoppningen att det skulle leda till en mer ansvarstagande spelmarknad. Nu, knappt ett år senare synar vi vad som hänt sedan lagarna infördes - följer spelbolagen regelverket eller rundar de juridiken? Gäst i avsnittet är Adam Westin, reporter är Marcus Ulvsand  

Därför blir havet surare 12:12
2019-11-25
Havet har länge varit en resurs i kampen för att hantera människans koldioxidutsläpp - men, det har kommit till ett högt pris. I dagens avsnitt pratar vi om havsförsurning, och om vilka konsekvenser det kan få för havsmiljön.  

Kinas omskolningsläger - en miljon uigurer misstänks ha fängslats 27:12
2019-11-22
Uppemot en miljon människor misstänks ha satts i politiska - så kallade omskolningsläger - i den kinesiska regionen Xinjang. De som gripits och förts till lägren tillhör i stor utsträckning den muslimska folkgruppen Uigurer - och fenomenet har fått stark kritik från människorättsorganisationer världen över.I dagens avsnitt pratar vi med journalisten Jojje Olsson, som skrivit flera artiklar på ämnet - och så pratar vi med en talesperson från Kinas ambassad, som får bemöta kritiken.   

Förtalsmålet mot Cissi Wallin 12:45
2019-11-21
Anklagelserna mot Fredrik Virtanen blev ett av startskotten för svenska #Metoo - nu, två år senare möts Cissi Wallin och Fredrik Virtanen i rätten, och nu är det Cissi Wallin som står åtalad för grovt förtal. I dagens Aftonbladet Daily pratar vi med en jurist om vad vi kan förvänta oss av rättegången.Reporter: Marcus Ulvsand  

Kampen om barnen - storklubbarnas svenska akademier 14:49
2019-11-20
Milan, Espanyol och Juventus är tre storklubbar som startat fotbollsakademier i Sverige. Anledningen är dels att marknadsföra sina globala varumärken men också ett sätt att bredda sin egen verksamhet och gå runt reglerna om övergångar av minderåriga. Intervjuad i programmet: Patrik Brenning. Reporter: Patrik Syk.  

Hackerattacker, säkerhet och framtidens lösenord 12:54
2019-11-19
Flera av världen största företag har drabbats av läckor där uppgifter från miljontals konton har läckt - och i flera av fallen har användarnas egna lösenord varit den svaga länken.I dagens avsnitt pratar vi om hur du skyddar dig bäst från bedragarna, och om hur storföretagen nu försöker hitta alternativ till dagens lösenordssystem. Gäst i podden är Jonas Lejon, säkerhets  

En månad efter vapenvilan - så är läget i Syrien 17:09
2019-11-18
Det har varit vapenvila i Syrien i en månad. Hur är läget nu och blev det som Turkiet ville med sin offensiv? Det här pratar vi om i dagens Aftonbladet Daily. Gäst: Wolfgang Hansson, utrikespolitisk kommentator Aftonbladet.Reporter och producent: Jenny Ågren  

Fallet Mulla Krekar - och de utvisade islamisterna 14:49
2019-11-15
I slutet av oktober gick regeringen ut och meddelade att sex radikala islamister skulle utvisas, eftersom de utgjorde ett hot mot rikets säkerhet. Några dagar senare - så släpptes de på fri fot, eftersom det fanns så kallat verkställighetshinder - det gick helt enkelt inte att verkställa utvisningarna.I dagens avsnitt pratar vi om varför islamisterna inte har kunnat utvisas - och blickar över gränsen mot Norge och Fallet Mulla Krekar, för att se vad det säger om situationen med de sex utvisade islamisterna.  

Därför väljer ungdomar bort alkohol 08:42
2019-11-14
I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om att ungdomar börjar dricka alkohol och använda tobak senare i livet än tidigare. Varför är det så? Vilka skillnader finns mellan stad och landsbygd? Gäst: Martina Zetterqvist, utredare på CAN, Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning.Reporter och producent: Jenny Ågren  

Brott & straff - om misstroendeförklaringar och gängkriminalitet 12:29
2019-11-13
Helgens våldsdåd i Malmö har gett mer bränsle till den politiska fråga som redan dominerat partiledardebatter och nyhetsbevakning under de senaste månaderna - brott och straff. I dagens avsnitt pratar vi om varför det lett till en misstroendeförklaring mot Morgan Johansson, justitieminister och vilket ansvar politiken har för gängvåldet. Reporter: Marcus Ulvsand  

Hur bryter man en våldsspiral? 13:01
2019-11-12
I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om hur våldsspiralen ska stoppas efter de senaste tidens skjutningar och sprängningar. Polisen har inlett "Operation rimfrost" för att komma åt den organiserade brottsligheten. Gäst: Sven Granath, kriminolog och analytiker på polisen i Stockholm.Reporter och producent: Jenny Ågren  

Kritiken mot influencerresorna 10:45
2019-11-11
I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om influencers som åker på sponsrade resor till länder som Förenade arabemiraten och vilka konsekvenser det kan få. Gäster: Ami Hedenborg och Frida Marie Grande, Amnesty.Reporter och producent: Jenny Ågren  

Så blev pottfrisyren en radikalnationalistisk symbol 14:28
2019-11-08
Under 2019 har det skett ett flertal dåd med högerextrema förtecken, där gärningsmännen verkar ha radikaliserats genom forum på nätet. Nu har FOI, Totalförsvarets Forskningsinstitut släppt en rapport som djupdyker i de radikalnationalistiska forumen på nätet, och i dagens avsnitt pratar vi med Lisa Kaati, forskningsledare och rapportförfattare.   

Demonstrationens comeback - därför växer proteströrelserna 16:39
2019-11-07
Under det senaste året - och kanske i synnerhet under hösten 2019, har vi kunnat följa enorma demonstrationer världen över som på vissa håll lockat ut miljoner människor på gatorna. Ska de ses som enskilda fenomen - eller är de ett tecken på en växande rörelse? Det reder vi ut i dagens Aftonbladet Daily.Reporter: Marcus Ulvsand  

Varför ökar sprängningarna i Sverige? 11:15
2019-11-06
Det har skett över 100 sprängningar i Sverige bara i år - vilket är är mer än en fördubbling jämfört med samma tid förra året. Kriminologer och analytiker säger att läget i Sverige saknar motstycke, men det verkar samtidigt svårt att svara på varför sprängningarna ökat i Sverige. I dagens Aftonbladet Daily tittar vi närmare på ökningen av sprängningar - och funderar över vad som måste göras för att bryta trenden. Reporter: Marcus Ulvsand  

Donald Trump och riksrättsprocessen 14:56
2019-11-05
I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om USA:s president Donald Trump och att representanthuset röstat för att riksrättsprocessen mot honom ska fortsätta. Kan han fällas och vad betyder det inför valet 2020? Gäst: Wolfgang Hansson, utrikespolitisk kommentator. Reporter och producent: Jenny Ågren  

Plastkusten - då finns det mer plast än fisk i havet 14:22
2019-11-04
I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om de mängder plast som finns i världshaven. Gör vi inte något åt vår plastkonsumtion, så kommer det få katastrofala följder i framtiden. På västkusten flyter enorma mängder med plast in varje dag, vilket påverkar fisket och turismen. Hur kan vi minska vår konsumtion och vad händer om vi inte gör det?Gäst: Frida Söderlund, reporter AftonbladetReporter och producent: Jenny Ågren  

Om mordet på 16-årige Peter Plax 09:32
2019-11-01
I dagens avsnitt av Aftonbladet Daily pratar vi om mordet på 16-årige Peter Plax - och om varför motivet förbryllar polisen, trots att pojken som misstänks för mordet har erkänt. Gäst i avsnittet är Oisin Cantwell. Reporter: Marcus Ulvsand  

Höstlovet - en högtid för inbrottstjuvar 09:49
2019-10-31
Hösten och vintern är på plats i Sverige och med det mörkret. Med mörkret ökar även inbrotten och just höstlovet och allhelgonahelgen är en tid på året då flest inbrott anmäls. Varför är det så och vad kan vi göra för att stoppa tjuven?Gäst: Lina Nilsson, rådgivningsexpert på Stöldskyddsföreningen.Reporter och producent: Jenny Ågren  

Nyval i Storbritannien - hur påverkar det Brexit-härvan? 12:03
2019-10-30
De senaste fyra åren har handlat om Brexit, Brexit, och Brexit - men, trots tre premiärministrar, två uppskjutna brexitdatum och otaliga debatter har landet mer eller mindre inte rört sig en tum sedan väljarna bestämde sig för att man skulle lämna EU. Nu går landet mot nyval, så i dagens avsnitt reder vi ut hur det påverkar Brexitprocessen  

Så vinner Sverigedemokraterna striden om nätet 18:20
2019-10-29
I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om hur Sverigedemokraterna lyckats koppla greppet om den politiska debatten på nätet, och vilka effekter det får för politiken i Sverige. Gäst i podden är Jonathan Lundberg, författare till boken "Sverigevänner - ett reportage om det svenska nätkriget".Reporter: Marcus Ulvsand  

CRISPR - verktyget som revolutionerat gentekniken 16:06
2019-10-28
I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om ett omdebatterat vetenskapligt verktyg - gensaxen CRISPR och dess förlängning Prime Editing.Gäst i avsnittet är vetenskapsjournalisten Torill Kornfeldt.Reporter: Marcus Ulvsand  

Vapensmuggling - så hamnar skjutvapen i händerna på gängkriminella 14:05
2019-10-25
I granskningen Vapnens väg har tidningen Svenska Dagbladet kartlagt hur de kriminella gängen beväpnar sig, och i dagens avsnitt tar vi en närmare titt på det här för att förstå hur vapnen hamnar i de kriminellas händer.   

Protesterna i Libanon - därför kräver folket att regeringen ska avgå 17:18
2019-10-24
I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om demonstrationerna i Libanon, och reder ut varför folket nu kräver att regeringen ska avgå. Gäst i podden är August Håkansson, reporter på Aftonbladet som befinner sig på plats i Beirut.   

Blondinbella - därför svajar hennes imperium 13:28
2019-10-23
I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om Isabella Löwengrip och hennes affärer. Vad betyder de senaste tidens händelser för hennes varumärke?Gäster: Linn Elmervik reporter på Nöjesbladet och Joakim Bornold, sparekonom. Reporter och producent: Jenny Ågren  

TikTok: Så funkar barnens favorit 20:54
2019-10-22
I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om barnens favoritapp TikTok. Appen har fått kritik för att censurera innehåll och svenska ungdomar har blivit lurade av kända svenska TikTok-profiler. Varför censurerar de innehåll och hur säker är appen för våra barn? Gäster: Elin Häggberg, teknikexpert och Elza Dunkels, internetforskare. Reporter och producent: Jenny Ågren  

Masskjutningarna i USA bara ökar 13:11
2019-10-21
I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om masskjutningarna i USA, varför de ökar och vad de kan ha för inverkan på det amerikanska valet. Gäst: Peter Kadhammar, nyhetskolumnist Aftonbladet. Reporter och producent: Jenny Ågren  

Turkiets invasion i Syrien - vad händer efter vapenvilan? 18:51
2019-10-18
I dagens Aftonbladet Daily djupdyker vi i Turkiets invasion av Syrien - vi pratar dels med Erik Wiman, Aftonbladets reporter på plats vid gränsen mot Syrien, och dels pratar vi med Nivette Dawod, utrikesreporter, som reder ut den senaste veckans händelser. Vad händer när Turkiet och USA beslutat om vapenvila, och hur påverkar det dom hundratusentals människor som flytt från norra Syrien? Reporter: Marcus Ulvsand  

EXTRA! Klart med brexit-avtal 10:47
2019-10-17
Extraavsnitt!Under torsdagen meddelade Europeiska kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker att ett avtal om brittiskt utträde ur EU nu godkänts. Men klarar Boris Johnson övertyga sitt parlament om ett avtal som innebär stora brittiska eftergifter? Intervjuad i programmet Nicholas Aylott, reporter Jenny Ågren.  

Ödesdagar för Brexit - två veckor till deadline 13:39
2019-10-17
Det är två veckor tills Storbritannien ska lämna EU, men det finns fortfarande inget färdigt avtal. Här reder vi ut vad som sker under de kommande ödesdagarna. Reporter: Marcus Ulvsand  

Lågkonjunkturen - svensk ekonomi i nedförsbacke 12:54
2019-10-16
Kurvorna pekar nedåt - svensk ekonomi är på väg utför. I dagens avsnitt reder vi ut varför vi befinner oss här, och hur du som privatperson ser till att klara dig när ekonomin haltar. Gäst i podden är Patricia Hedelius, börskommentator och reporter på SvD Näringsliv.Reporter: Marcus Ulvsand  

Allra-skandalen - så avslöjades miljonhärvan 16:37
2019-10-15
Uppemot 130 000 människor drabbade, misstänkta mutor, minst 250 miljoner kronor som tros ha vandrat från spararnas till ägarnas fickor, tveksamma bolag i Dubai och en före detta justitieminister som hamnade mitt i smeten - Allra-skandalen briserade 2017 och nu inleds rättegången mot ägarna. I dagens avsnitt reder vi ut vad som hänt, och hur skandalen kunde avslöjas. Gäst i podden är Joel Dahlberg, reporter på SvD som nominerats till en guldspade för sina artiklar om Allra-härvan.  

Därför byggs en ny flygplats i Sälen 14:42
2019-10-14
I december 2019 så står flygplatsen i Sälen färdig för trafik. Flygplatsen har väckt blandade känslor och regeringen har fått kritik för att de har gått in och investerat i den privatägda flygplatsen. Hur kunde det bli en flygplats i Sälen, när det redan finns en dryga nio mil bort i Mora? Vad var regeringens skäl till att bidra med en kvarts miljard? Vad innebär det för klimatet? Gäst: Joel Arvidsson, frilansjournalistReporter och producent: Jenny Ågren  

Turkiets invasion i Syrien - vi reder ut konflikten 14:52
2019-10-11
Efter att Donald Trump meddelat att USA skulle dra tillbaka sina trupper i norra Syrien tog det inte mer än några dagar innan Turkiet inledde en offensiv. I dagens avsnitt reder vi ut bakgrunden till konflikten, och varför EU inte vågar införa sanktioner mot Turkiet trots att man fördömer attackerna.  

Krisen i Akademien - så skadas Nobelprisets rykte av skandalerna 19:18
2019-10-10
Krisen i Svenska Akademien var en av 2018 års mest uppmärksammade nyheter. I dagens avsnitt återberättar vi historien, och funderar även på hur krisen kan påverka anseendet för ett av världens mest omskrivna litteraturpris. Gäst i podden är Martin Aagård, reporter är Marcus Ulvsand.  

Granskningen av hamburgersnusket 09:33
2019-10-09
Aftonbladets 200 sekunder kunde på tisdagen avslöja omfattande brister i mathanteringen hos snabbmatsjätten Burger King. I studion intervjuas Lindah C Mohlin, reporter för granskningen. Reporter och producent Patrik Syk.  

Sportswashing - så använder diktaturer idrott för att tvätta sitt rykte 16:45
2019-10-08
I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om fenomenet sportswashing - hur diktaturer och andra auktoritära nationer använder sport för att tvätta sitt rykte. Gäst i podden är Johanna Frändén.Reporter: Marcus Ulvsand  

Incelrörelsen - männen som hatar kvinnor 14:06
2019-10-07
"Incel" är en förkortning av "involuntarily celibate", eller "ofrivilligt celibat" – vilket är en person som lever utan partner och inte har haft sex på länge. De är oftast män och de samlas i internetforum där de odlar sitt hat mot kvinnor.Vilka är de här männen och vad beror deras kvinnohat på? Hur stort har det blivit i Sverige?Gäst är författaren Pascal Engman. Reporter och producent: Jenny Ågren  

De som kom - granskningen av flyktingvågen 19:33
2019-10-04
2015 drog flyktingvågen in över Europa. 163 000 flyktingar kom till Sverige och sökte asyl. Det var en tid som förändrade Sverige i grunden.Aftonbladets team, fotografen Magnus Wennman och reportern Erik Wiman följde flyktingkrisen under 2015 på nära håll. Under åren har de funderat på vad som hände med alla de som kom till Sverige.Nu har de gjort granskningen “De som kom” för att ta reda på hur det gick för några av dem som var på flykt. Hur många fick stanna i Sverige och vad gör de i dag? Gäst: Erik Wiman, reporter Aftonbladet.Reporter och producent: Jenny Ågren  

Seriemordet - hotet mot svensk fotboll 12:52
2019-10-03
Nästa år kommer den ekonomiska klyftan mellan allsvenskan/superettan och division 1 öka dramatiskt.Anledningen är ett nytt tv-avtal som ger mer pengar åt de två högsta ligorna i svensk fotboll. Det gör allsvenskan och superettan ännu rikare medan division 1 får det ännu tuffare att överleva.Vad innebär det här för de mindre klubbarna i de lägre divisionerna? Kommer de klara att förse elitklubbarna med nya talanger?Sportbladets reportrar Patrik Brenning och Per Boman har i granskningen Seriemordet, granskat ekonomin i svensk fotboll.Gäst: Patrik BrenningReporter och producent: Jenny Ågren  

Mordet på Jamal Khashoggi - ett år senare 15:42
2019-10-02
I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om att det nu gått ett år sedan mordet på journalisten Jamal Khashoggi. Vad vet vi egentligen händelserna inne på det saudiska konsulatet i Istanbul den 2:a oktober 2018 och vilka konsekvenser fick dådet?Reporter: Marcus Ulvsand  

Striden om Babblarna 11:06
2019-10-01
Tusentals barn älskar Babblarna och på Youtube har kanalen över 500 miljoner visningar.Men just nu pågår en strid om Babblarna. Vem äger egentligen rättigheterna till figurerna, är det förlaget eller illustratören? Det här är en strid som tagit parterna hela vägen till arbetsdomstolen.Gäst: Natalia Kazmierska, reporter på Aftonbladet.Reporter och producent: Jenny Ågren  

Därför blir älgarna mindre 10:55
2019-09-30
Sveriges älgar blir mindre och mindre. Älgkalvarna som föds är små och magra jämfört med tidigare år. Enligt forskning så har det med klimatförändringarna att göra och tillgången till bra mat i skogen.Vad är det som händer med våra älgar? Vad betyder det för den svenska älgstammen? Gäst: Jonas Malmsten, veterinär och viltforskare.Reporter och producent: Jenny Ågren  

När Sverige sviker – en granskning av de krisande kommunerna 11:42
2019-09-27
Många av Sveriges kommuner befinner sig i kris och 110 av Sveriges 290 kommuner räknar med att gå med förlust i år. Men för att kunna bygga nya skolor och äldreboenden så skulle kommunerna behöva göra en vinst på minst två procent av intäkterna varje år, men så ser det inte ut i majoriteten av landets kommuner.I artikelserien ”När Sverige sviker" så granskar Aftonbladet några av de orter som tvingas skära ner på sin kommunala service. Gäster: Anette Holmqvist, samhällsreporter och Jonathan Jeppsson, nyhetschef. Reporter och producent: Jenny Ågren  

Därför kan Donald Trump ställas inför riksrätt 11:55
2019-09-26
USA:s president Donald Trump kan komma att ställas inför riksrätt. I veckan meddelade Nancy Pelosi, demokraternas talesman i representanthuset, att de inleder en utredning om att ställa presidenten inför riksrätt.Vad betyder det här för Donald Trump, USA och den kommande valkampanjen? Kommer presidenten släppa det samtal som ligger bakom allting till allmänheten? Gäst: Nivette Dawod, utrikesreporter Aftonbladet. Reporter och producent: Jenny Ågren  

Så stor är Greta Thunberg i världen 13:38
2019-09-25
Greta Thunberg talade häromdagen inför FN under klimattoppmötet i New York. Under sina veckor i USA har hon också hunnit strejka med tusentals amerikanska ungdomar. Förstår vi här hemma i Sverige hur stor Greta Thunberg egentligen är internationellt? Vilka effekter kommer hennes emotionella tal inför FN få på världens klimatpolitik?Gäst: Aftonbladets utrikesreporter Nivette Dawod.Reporter och producent: Jenny Ågren  

Därför går Thomas Cook i konkurs 11:56
2019-09-24
Tusentals resenärer står strandade efter att charterjätten Thomas Cook ansökt om konkurs. Många svenskar drabbades under måndagen genom flygbolaget Ving som är dotterbolag till Thomas Cook. Men Ving meddelade under måndagkvällen att man fortsätter verksamheten skild från moderbolaget Thomas Cook Group. Flygexperten Jan Ohlsson svarar på varför ett av världens största charterbolag nu gått omkull.  

Tio års granskning av dödade kvinnor 15:58
2019-09-23
Kerstin Weigl och Kristina Edbloms prisbelönta journalistiska grävprojekt "Dödade Kvinnor" fyller tio år. Det uppmärksammas genom nysläppt bok och en nygjord podcast som hade premiär i helgen. Aftonbladet Daily bjöd in de till studion. Reporter: Patrik Syk  

Konflikten mellan Iran och USA – det här kan hända 11:15
2019-09-20
Det kan komma att bli ett fullskaligt krig i mellanöstern om USA eller Saudiarabien attackerar Iran, det sa Irans utrikesminister i en intervju med CNN i veckan. Ordkriget har härjat mellan Iran, USA och Saudiarabien efter attacken mot oljeraffinaderiet i Saudiarabien. Men vad betyder nu allt det här för läget mellan USA och Iran? Kommer det bli krig i mellanöstern nu?Gäst: Nivette Dawod, utrikesreporter Aftonbladet.Reporter och producent: Jenny Ågren  

Striden om mjölken 11:54
2019-09-19
Det var länge sen en produkt väckte så mycket känslor. Nu är det mjölken som varit på folks läppar under några veckor. Mjölkens vara eller icke-vara är en het fråga på debattsidor och i reklamkampanjer. Men mjölkkriget har pågått i flera år.På ena sidan mejerijätten Arla och på den andra sidan Oatley. Är det en kamp mellan landet och storstan och finns det ett slut på mjölkkriget?Gäst: Varumärkesexperten Eva Ossiansson.Reportrar: Patrik Syk och Jenny Ågren.  

Budgeten – här är det vi vet 09:51
2019-09-18
I dag presenterar finansminister Magdalena Andersson årets budget. Vilka är vinnarna i år och kommer det hända nåt under budgetpromenaden? Gäst: Lena Mellin, inrikespolitisk kommentator på Aftonbladet. Reporter och producent: Jenny Ågren  

Efter attackerna: Det kan hända med bensinpriset i Sverige 18:13
2019-09-17
Världens största oljeraffinaderi attackerades i Saudiarabien i helgen. Ännu är det inte helt klart vilka som ligger bakom attacken, även om de Iranstödda Huthi-rebellerna säger sig ligga bakom.Vad var det som hände och hur påverkar det oss här i Sverige? Kommer priset på bensinen öka ännu mer?Gäster: Christian Kopfer, råvaruanalytiker Nordea och Nivette Dawod, utrikesreporter Aftonbladet. Reporter och producent: Jenny Ågren  

Så ska vi stoppa asteroider – från att träffa jorden 16:31
2019-09-16
Under sommaren rapporterades i media att en asteroid, stor som en fotbollsplan var på väg att träffa jorden. Men faran blåste över.Men vad skulle hända om jordklotet träffades av en riktigt stor asteroid? Går den att stoppa? Både NASA och ESA jobbar nu för att hitta verktyg för att kunna stoppa kommande asteroider.Gäst är rymdforskaren Jan-Erik Wahland. Reporter och producent: Jenny Ågren  

En inblick i rörelsen som tror att jorden är platt 17:25
2019-09-13
I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om Flat Earth-society, eller platt jord-rörelsen och frågar oss om det är ofarligt att tro att jorden är platt. Reporter: Marcus Ulvsand  

Ny flyktingvåg att vänta 15:35
2019-09-12
Kriget i Syrien har pågått sen 2011. Under våren 2019 besegrades terrorgruppen IS, men kriget är inte slut för det. Fortfarande så är miljoner människor i landet i behov av humanitär hjälp. Nya strider i landet gör nu att experter tror att en ny flyktingvåg, likt den 2015, väntar Europa. Gäst: Nivette Dawod, utrikesreporter, Aftonbladet.Reporter och producent: Jenny Ågren  

Brexit - Därför stoppar Corbyn ett nyval 17:32
2019-09-11
Det är rörigare än någonsin i det brittiska parlamentet. Därför tar vi hjälp av Svenska Dagbladets utrikesanalytiker Therese Larsson Hultin för att reda ut de senaste dagarnas utveckling. Inte minst undrar vi varför Labour röstade nej till ett nyval.  

Efter larmen - så farliga är e-cigaretterna 11:30
2019-09-10
Efter larm om hundratals sjuka och flera dödsfall i USA som kopplats ihop med användning av så kallade e-cigaretter ringde vi upp Magnus Lundbäck, docent i kardiologi som forskat länge på e-cigaretternas hälsopåverkan. Reporter Patrik Syk  

Därför kan Facebook ta bort likes 14:22
2019-09-09
En av de viktigaste sakerna med sociala medier har varit att man kan gilla folks inlägg. Men nu funderar företaget på att dölja hur många likes ett inlägg faktiskt får. Vad händer med våra inlägg om folk inte kan se liksen? Vad betyder det för företagen och för yrkesgruppen influencers? Gäst: Claes Olsson, sociala medier-reporter på Aftonbladet.Reporter och producent: Jenny Ågren  

Vi reder ut – det händer med Brexit 13:29
2019-09-05
Det är inte mycket som går Storbritanniens premiärminister Boris Johnsons väg. Han har, sen han tillträdde som premiärminister, velat krascha ut ur EU den 31:a oktober. Men under onsdagskvällen röstade underhuset i parlamentet igenom lagförslaget som ska förhindra att man kraschar ut ur EU. I och med det gick parlamentet ännu en gång emot Boris Johnson.Vad händer nu med Storbritannien, Brexit och Boris Johnson? Vad händer om det blir nyval och Johnson förlorar? Det här reder vi ut i dagens Aftonbladet Daily.Gäst är Wolfgang Hansson, utrikespolitisk kommentator på Aftonbladet.Reporter och producent: Jenny Ågren  

Rättegången mot Daniel Kindberg 17:14
2019-09-05
I dag inleds rättegången mot Daniel Kindberg.Det är en stor härva som nystats upp det senaste året kring ÖFK:s ordförande Daniel Kindberg, som nu är åtalad misstänkt för ekonomisk brottslighet. Vad hoppas man ska komma fram i rätten och vad betyder den här rättegången för ÖFK:s framtid? Sportbladets reporter Robert Laul gästar Aftonbladet Daily. Reporter och producent: Jenny Ågren  

Orkanen Dorian 09:38
2019-09-04
Orkanen Dorian har orsakat flera människors död och tusentals hem är förstörda. Har antalet orkaner blivit fler och har det något med klimatförändringarna att göra? Det reder vi med meteorologen Per Holmberg. Reporter och producent: Jenny Ågren  

Dödsskjutningen av Eric Torell 13:16
2019-09-03
I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om fallet Eric Torell, och diskuterar förutsättningarna inför rättegången mot de poliser som åtalats för skjutningen. Gäst i avsnittet är Aftonbladets nyhetskolumnist Oisin CantwellReporter: Marcus Ulvsand  

Hbtq-fria zoner - en valfråga i Polen 12:48
2019-09-02
I Polen har man infört ”hbtq-fria” zoner. Inför valet i höst målas hbtq-personer upp som det stora hotet mot landet enligt det styrande partiet ”Lag och rättvisa”. Vi reder ut vad zonerna innebär och läget inför valet med utrikesreporter Nivette Dawod. Reporter och producent: Jenny Ågren  

Morden i Malmö och Vällingby - det svenska skjutvåldet 14:26
2019-08-30
I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om de uppmärksammade morden i Malmö och Vällingby där två kvinnor bragts om livet. Vi diskuterar varför det svenska skjutvapenvåldet ökat, och vad samhället kan göra för att vända trenden. Gäst i podden är Manne Gerell, forskare i kriminologi.Reporter: Marcus Ulvsand  

Demokraterna som vill utmana Trump 16:03
2019-08-29
2020 är det dags för nytt presidentval i USA. Just nu pågår kampen för fullt bland de demokratiska kandidaterna. Vem kan ta sig an Donald Trump? Vem har möjligheten att vinna över världens mäktigaste man? Vi pratar med Nivette Dawod, utrikesreporter på Aftonbladet om kandidaterna. Reporter och producent: Jenny Ågren  

Moderaterna vill utreda slöjförbud 07:28
2019-08-28
I veckan avslöjade DN att den moderata partiledningen ställer sig bakom ett förslag om att utreda ett slöjförbud. Intervjuad i programmet är Oisin Cantwell, nyhetskolumnist och rättspolitisk kommentator. Reporter är Patrik Syk  

Våldet eskalerar i Hongkong 13:09
2019-08-27
Brandbomber, gatstenar och dragna vapen. De massiva demonstrationerna i Hongkong upplevde precis sin våldsammaste helg. Men kommer någon av sidorna någonsin backa? Gäst: Wolfgang Hansson. Reporter: Patrik Syk.  

Amazonas brinner 13:26
2019-08-26
Det brinner i Amazonas. Bränderna har pågått i flera veckor. Det har skett en markant ökning jämfört med förra året.Varför brinner det i regnskogen och varför ökar bränderna? Det pratar vi om med Olle Forshed, regnskogsexpert på WWF.Reporter och producent: Jenny Ågren  

Vad händer nu med Hanif Bali? 09:30
2019-08-23
Hanif Bali kritiserade Carl Bildt på Twitter och tvingades lämna sina utskottsuppdrag i Riksdagen. Vad är det som gör att Hanif Bali kritiserar partiikonen och vilka följder får det här för Hanif Bali och Moderaterna?Vi reder ut med Lena Mellin, Aftonbladets inrikespolitiska kommentator.Producent och reporter: Jenny Ågren  

Striden om Boovallen 10:08
2019-08-22
Idrottsplatsen Boovallen i Nacka har fått strikta öppettider och krav på bullerplank. Vad händer med svensk idrott om det lagstiftas om bullerplank vid alla idrottsplatser i bebyggda områden i landet? Det här pratar vi om i dagens Aftonbladet Daily, med Sportbladets reporter Patrik Brenning. Reporter och producent: Jenny Ågren  

Varför vill Trump köpa Grönland? 10:17
2019-08-21
Donald Trump bekräftade i veckan att den amerikanska regeringen diskuterat ett eventuellt köp av Grönland. Men är det ens möjligt och varför just nu? Med Aftonbladets Wolfgang Hansson. Producent och reporter Patrik Syk.  

Hur miljöfarligt är egentligen plast? 14:38
2019-08-20
Aftonbladet Daily tar hjälp av Åsa Stenmarck, konsumtions- och resursexpert på IVL Svenska Miljöinstitutet för att svara på frågan hur plasten påverkar miljön i Sverige och världen. Producent och reporter Patrik Syk  

I Förintelseoffrens fotspår 14:12
2019-08-19
I år är det 74 år sen andra världskriget tog slut. Det finns snart inga vittnen kvar av dem som var med och överlevde Förintelsen. Samtidigt så ökar antisemitismen i Sverige, det visar en undersökning som Inizio gjort på uppdrag av Aftonbladet. Men vad händer när det inte finns några kvar som kan berätta om det som hände i Europa för över 70 år sen? Helena Trus är reporter på Aftonbladet. Hennes farmor överlevde. I våras reste hon till sin farmors hemby för att söka i hennes fotspår. Reporter: Jenny Ågren  

Den politiska hösten 07:02
2019-08-16
Efter en ganska stillsam sommar inom politiken så väntar vi oss en spännande höst. Vad kommer hända politisk och vad ser samhällsreportrarna mest fram emot?Reporter: Jenny Ågren  

Kritiken mot elbilarna 06:48
2019-08-15
Det säljs fler och fler elbilar varje år. Men det finns också de som inte tycker att allt med elbilar är bra. Ett av problemen med elbilar är nämligen att de är för tysta. Elbilarna är ett problem för synskadade.Reporter: Jenny Ågren  

Asap Rocky-Efterspelet 10:43
2019-08-14
Rättegången mot Asap Rocky har blivit svensk rättegångshistoria. Samtidigt såg vi hur världen reagerade på det svenska rättsystemet.Hur påverkar sommarens stora händelse Sverige internationellt?Reporter: Jenny Ågren  

Fallet Jeffrey Epstein 12:42
2019-08-13
Miljardären Jeffrey Epstein hittades död i häktet i New York i helgen. Han satt häktad, misstänkt för flera sexbrott mot minderåriga. Vem var han och hur gick det egentligen till när han dog?Reporter: Jenny Ågren  

Varför ökar antalet försvunna personer? 13:15
2019-08-12
I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om de bakomliggande förklaringarna till att fler personer försvinner årligen. Gäst i avsnittet är Anders Leicht, polisens expert på försvunna personer.Reporter: Marcus Ulvsand  

Så kan ditt grillkol finansiera terrorgrupper 10:11
2019-08-09
I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om grillkolets baksida - en baksida verkar innehålla skövlade regnskogar, polska fabriker som packar om illegalt kol och skeppar det vidare till Sverige och den smått osannolika detaljen att pengarna som du och jag lägger på grillkol - i slutändan verkar kunna hamna i terrororganisationerna Boko Haram och Al Shabaabs händer? Gäst i podden är Henrik Ennart.Reporter: Marcus Ulvsand  

Kina vs. USA - handelskriget som skakar världsekonomin 16:30
2019-08-08
I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om handelskriget mellan Kina och USA - vad är bakgrunden till konflikten, och hur mycket påverkar det världsekonomin. Reporter: Marcus Ulvsand  

Så luras bedragarna med kändisannonser 11:01
2019-08-07
I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om bedrägerierna med kändisannonser på Facebook, som fortsätter att dyka upp trots mängder med polisanmälningar. Reporter: Marcus Ulvsand  

Krisen för den svenska kronan 11:17
2019-08-06
I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om krisen för den svenska kronan, och reder ut hur det på sikt kan trissa upp alkoholpriserna i Sverige. Gäst i podden är Svenska Dagbladets börskommentator Patricia Hedelius.Reporter: Marcus Ulvsand  

Varför minskar inte drunkningsolyckorna? 17:16
2019-08-05
I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om drunkningsolyckor, och funderar på vilka faktorer som ligger bakom att olyckorna ökat under de senaste åren. Gäst i podden är Mikael Olausson från Svenska Livräddningssällskapet.Reporter: Marcus Ulvsand  

Riskerar världen att drabbas av en ny finanskris? 11:03
2019-08-02
I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om finanskriser, och frågar oss om en ny krasch väntar runt hörnet. Gäst i podden är Lars Magnusson, professor i ekonomisk historia. Reporter: Marcus Ulvsand  

Så farligt är sommardrickandet 11:02
2019-08-01
I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om att vi svenskar dricker mer alkohol än vi gör andra tider på året. Men slentriandrickandet som många ägnar sig åt under sin ledighet kan bli en ingång till att utveckla ett alkoholberoende.   

Så kan tech-företagen avlyssna din telefon 10:54
2019-07-31
I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om tech-företagen, och om hur mycket vi egentligen avlyssnas av de apparater vi har hemma eller bär på oss dagligen.Vi pratar med en expert om den senaste Apple-skandalen, och berör även liknande anklagelser som riktats mot Amazon och Google. Reporter: Marcus Ulvsand  

Fallet ASAP Rocky - Rättegången 13:55
2019-07-29
I nyhetspodden Aftonbladet Daily går vi igenom allt inför rättegången mot rapstjärnan ASAP Rocky, som är misstänkt för misshandel. Reporter: Marcus Ulvsand  

Från Stonewall Inn till Stockholm Pride 17:06
2019-07-29
I nyhetspodden Aftonbladet Daily berättar vi historien om hur ett uppror mot trakasserier och polisrazzior på en bar i New York växte till att bli den moderna Priderörelsen.   

Den sjätte massutrotningen – en ödesfråga 12:39
2019-07-26
I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om artdöden, som vissa kallar den sjätte massutrotningen. Hur stort hot är det här egentligen - och om det är ett stort hot - varför tar vi det inte på större allvar?Reporter: Marcus Ulvsand  

Fallet Asap Rocky - akt 2 15:13
2019-07-25
I dagens Aftonbladet Daily går vi igenom alla turerna i Fallet Asap Rocky, och funderar lite över vad den här historien säger om det svenska häktningssystemet. Hur påverkar egentligen den här historien Asap Rockys varumärke - och hur påverkar den egentligen bilden av Sverige? Reporter: Marcus Ulvsand  

Boris & Brexit - kommer Storbritannien lämna EU? 12:54
2019-07-23
I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om att Boris Johnson nu valts till partiledare för Tories. Kan den omskrivne politikern ena partiet och lyckas genomföra det som Theresa May inte lyckades med - att genomföra Brexit och leda landet ut ur EU.  

Så luras du av bedragarna 14:45
2019-07-23
I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om bedrägeribrotten, som drabbar hundratusentals personer varje år. Reporter: Marcus Ulvsand  

Libra - Facebooks försök att förändra världsekonomin 16:45
2019-07-22
I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om Facebooks satsning på kryptovaluta - ett initiativ som mötts av stark kritik från både experter och politiker. Reporter: Marcus Ulvsand  

Nya rymdkapplöpningen - 50 år efter månlandningen 15:36
2019-07-19
Med anledningen av att det nu är femtio år sedan människan satte sin första fot på månen, så ägnar vi dagens Aftonbladet Daily åt att blicka ut i rymden och ta en närmare titt på den nya rymdkapplöpningen.Reporter: Marcus Ulvsand  

Demonstrationerna i Hongkong 12:50
2019-07-18
I dagens Aftonbladet Daily tittar vi närmare på den senaste månadens protester i Hongkong, och reder ut vad det säger om relationen mellan enklaven och Fastlands-Kina.Reporter: Marcus Ulvsand  

Därför vill en miljon människor storma Area 51 12:12
2019-07-17
Aftonbladet Daily tittar närmare på ett facebookupprop som samlat en miljon människor, med syftet att storma Area 51 - något som fått det amerikanska flygvapnet att varna för vad som skulle hända om idén skulle bli verklighet. Gäst i avsnittet är Clas SvahnReporter: Marcus Ulvsand  

Flygkraschen i Umeå - experten om teorierna bakom olyckan 15:35
2019-07-15
Aftonbladet Daily går igenom den tragiska flygolyckan i Umeå där nio personer omkom, och pratar med en expert om möjliga teorier till varför planet havererade. Reporter: Marcus Ulvsand  

R Kellys uppgång och fall 22:23
2019-07-15
Tidigare i år släpptes dokumentären “Surviving R Kelly”. En dokumentär där flera kvinnor gick ut och berättade om sina relationer med en av världens största artister, de vittnade om övergrepp och maktmissbruk. Nu är R Kelly åtalad för flera fall av sexbrott. Vi tar upp R Kellys uppgång och fall.  

Antibiotikaresistens - vår tids stora hot? 15:44
2019-07-12
I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om antibiotikaresistens, och frågar oss vem som bär ansvar för en utveckling som på sikt kan leda till miljontals dödsfall. Reporter: Marcus Ulvsand  

Fallet ASAP Rocky 16:55
2019-07-11
I dagens Aftonbladet Daily sammanfattar vi händelserna kring ASAP Rocky, hiphopstjärnan som gripits och häktats, misstänkt för misshandel. Var det rätt att häkta honom och kommer amerikanska artister att bojkotta Sverige? Gäster i podden är Leif GW Persson och Jerzy Sarnecki.Reporter: Jenny Ågren  

Abortstriden - en rapport från södra USA 17:41
2019-07-10
I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om abortstriden i USA, som kretsar kring de delstater som kraftiga skärpningar av sina abortlagar. I avsnittet pratar vi med Frida Söderlund som besökt Alabama, Louisiana och Mississippi i reportageserien Abortstriden.Reporter: Marcus Ulvsand  

VM-sammanfattning 24:27
2019-07-09
VM i Frankrike är över. Vad betyder Sveriges brons och finns det något lag som framöver kan rå på världsmästarna USA? Vad kommer den här turneringen få för betydelse för kommande mästerskap? Reporter: Jenny Ågren  

Så var Almedalsveckan 10:05
2019-07-08
Vi summerar 2019 års upplaga av Almedalen. Hur var Nyamko Sabunis tal? iksdagsledamöterna är inte lediga på pappret. Vad gör de egentligen när alla andra är lediga?Reporter: Jenny Ågren  

Extrem värme och klimatförändringar 14:08
2019-07-05
Extrem värme drog in över Europa häromveckan. Är det klimatförändringarna som ligger bakom det extrema vädret och vilken effekt har Greta Thunberg haft på politikerna det här senaste året? Reporter: Jenny Ågren  

Så går vi till semi i basket-EM 12:16
2019-07-04
I dagens Aftonbladet Daily tar vi ett grepp på basket-EM. Sverige är efter gruppspel framme i kvartsfinal mot Serbien. Hur tar sig Sverige vidare?Reporter: Jenny Ågren  

Almedalsveckan 09:35
2019-07-03
I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om Almedalsveckans framtid. Hur kommer den se ut eller har den spelat ut sin roll?Reporter: Jenny Ågren  

Så går Sverige till final 24:01
2019-07-02
I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om Sveriges fantastiska match mot Tyskland och hur de ska ta sig vidare till final, via Nederländerna i semifinal.Reporter: Jenny Ågren  

Rökförbudet 13:17
2019-07-01
I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om det utökade rökförbudet, och reder ut hur det kommer att fungera i praktiken. Reporter: Marcus Ulvsand  

Hur kommer Sabuni att förändra Liberalerna? 11:39
2019-06-28
I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om att Liberalerna idag väntas välja Nyamko Sabuni som ny partiledare.Reporter: Marcus Ulvsand  

Så kan drunkningsbilden påverka politiken 13:15
2019-06-27
I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om bilden på de två flyktingarna från El Salvador, som spolats upp på en strand nära den amerikanska gränsen efter att ha försökt fly från Mexico till USA. Vi diskuterar om bilden kan påverka politiken i USA, och pratar om parallellerna till bilden på Alan Kurdi som drunknade under flyktingkrisen 2015. Reporter: Marcus Ulvsand  

VAR-kritik och Sveriges guldchanser - Fotbolls-VM del 2 21:40
2019-06-26
Dagens Aftonbladet Daily handlar om Sveriges framgång i fotbolls-VM. Kan Sverige återupprepa succén mot Kanada eller är vi chanslösa mot Tyskland som väntar i kvartsfinalen? Reporter: Jenny Ågren  

Vem kan vinna över Donald Trump? 13:47
2019-06-25
I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om att demokraterna nu börjar mobilisera för att vaska fram en kandidat som de hoppas ska kunna besegra Donald Trump i valet 2020 - vilka är kandidaterna och vem har bäst chans att vinna över den sittande presidenten?Reporter: Marcus Ulvsand  

Hur beredd behöver du vara inför en kris? 13:19
2019-06-24
I dagens Aftonbladet Daily pratar vi preppers, och hur man förbereder sig för att klara sig om krisen är framme. Reporter: Jenny Ågren  

Så skulle vinter-OS bli i Stockholm 17:15
2019-06-20
I dagens Aftonbladet Daily pratar vi Stockholms ansökan för att få arrangera vinter-OS 2026. Gäst i podden är Radiosportens Emma Lukins.Reporter: Marcus Ulvsand  

Konflikten kring Hormuzsundet 12:01
2019-06-19
I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om konflikten mellan USA och Iran och försöker reda ut hur stor risken är att det utvecklas till en väpnad konflikt. Gäst i podden är Rouzbeh Parsi.Reporter: Nivette Dawod  

Deepfakes - om porr, politik och fejkade nyheter 15:26
2019-06-18
I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om nätfenomenet Deepfakes, och funderar om de övertygande videoförfalskningarna kan bli ett reellt hot mot valet i USA 2020. Gäst i podden är Computer Swedens chefredaktör Marcus JerrängReporter: Marcus Ulvsand  

Konflikten om oljeraffinaderiet i Lysekil 10:12
2019-06-17
Dagens Aftonbladet Daily handlar om striden kring Preems utbyggnad av oljeraffinaderiet i Lysekil, som skulle kunna göra företaget till den största utsläppare av klimatpåverkande gaser.Reporter: Marcus Ulvsand  

Total övervakning - de kinesiska medborgarbetygen 18:18
2019-06-14
I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om Kinas rigorösa övervakningssamhälle, och frågar oss om det hör ihop med veckans våldsamma protester i Hong Kong.Reporter: Marcus Ulvsand  

Oväder och ovärdigt firande - Fotbolls-VM omgång 1 16:07
2019-06-13
Åskoväder, rekordmålfester, avbrutna matcher- och ett nytt svenskt stjärnskott på fotbollshimlen- den inledande omgången i fotbolls-VM är spelad och avslutad, och i dagens avsnitt tänkte vi försöka bena ut vad vi egentligen lärt oss under de här åtta matcherna.  

Förslaget som kan rita om fotbollskartan 13:52
2019-06-12
I dagens Aftonbladet Daily pratar vi med Lars-Christer Olsson, ordförande i Svensk Elitfotboll om ett förslag som skulle kunna förändra den internationella fotbollsvärlden i grunden.Reporter: Marcus Ulvsand  

Hyresgästföreningen - om bonusresor, whiskeyprovningar & rekordlöner 11:40
2019-06-11
I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om att Aftonbladet nu kan avslöja att Hyresgästföreningen använder medlemmarnas pengar till rekordlöner för organisationens rekryterare. Dessutom går miljonbelopp till bonusresor med whiskeyprovningar och massage.Reporter: Marcus Ulvsand  

Den livsfarliga ensamheten 17:22
2019-06-10
Dagens Aftonbladet Daily handlar om hur äldre kvinnor har det i Sverige i dag. Trots att ensamhet är farligare än rökning pratas det väldigt lite om riskerna kring ensamhet. Reporter: Jenny Ågren  

Vem tar över efter Theresa May? 11:54
2019-06-07
I dag lämnar Theresa May Downing Street efter tre år med Brexit-misslyckanden.  

Blir VM en milstolpe för damfotbollen? 18:34
2019-06-06
Vad kommer årets fotbolls-VM att ge för avtryck i sportvärlden? Damfotbollen växer och även sponsorer börjar förstå att publiken vill betala för att se kvinnor spela. Det här avhandlar vi i dagens Aftonbladet Daily.   

Staden som hålls gisslan av hackare 14:21
2019-06-05
I dagens Aftonbladet Daily reder vi ut varför den amerikanska staden Baltimore blivit lamslagen efter en cyberattack, och hur stor risken är att även svenska myndigheter drabbas.   

Domen som avgör Facebookgruppernas framtid? 09:20
2019-06-04
I dagens Aftonbladet Daily fokuserar vi på ett uppmärksammat åtal mot en av Sveriges största facebookgrupper, där en fällande dom skulle kunna få stora konsekvenser för hur man hanterar vad som sägs på internet. Reporter: Marcus Ulvsand  

Den kidnappade miljardärsfrun 13:35
2019-06-03
I dagens Aftonbladet Daily fördjupar vi oss i ett uppmärksammat kriminalfall - kidnappningen av den norska miljardärsfrun Anne-Elisabeth Falkevik Hagen.  

Konflikterna bakom fotbollsfinalerna 13:40
2019-05-29
I dagens Aftonbladet Daily fördjupar vi oss i den geopolitiska konflikt som nu hindrar en armenisk spelare från att delta i Europa Leauge-finalen. Dessutom pratar vi om fansens uppror mot  

Strandhäll & Begler-affären 11:55
2019-05-28
I dagens Aftonbladet Daily reder vi ut den så kallade Begler-affären som kan komma att tvinga bort Annika Strandhäll som socialförsäkringsminister. Reporter: Marcus Ulvsand  

Debatten om porrfilter i skolan 18:54
2019-05-27
I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om förslaget att införa porrfilter i skolan och förskolan. Gäster i podden är Elsa Lantz och Myra Åhbeck Öhrman  

Hur påverkar skandalerna söndagens EU-val? 14:26
2019-05-24
Hur mycket bryr sig egentligen väljarna om när politiker syns i skandalrubriker? Vem blir vinnare och vem blir förlorare i söndagens EU-val? Det, och en hel del annat reder vi ut i dagens Aftonbladet Daily.  

Prostitutionshärvan som skakar K-popvärlden 19:28
2019-05-23
I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om en snårig prostitutionshärva som involverar ett av världens största band och som skakat K-popvärlden i grundvalarna. Reporter: Jenny Ågren  

Striden om aborträtten 12:11
2019-05-22
I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om aborträtten och de nya stenhårda abortlagarna som vissa amerikanska delstater antagit. Kan även vår svenska aborträtt rent av vara hotad? Gäst i programmet är professor Agnes Wold.Reporter: Marcus Ulvsand  

8chan - om forumet som radikaliserade Christchurch-terroristen 18:06
2019-05-21
I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om forumet 8chan, forumet där Christchurch-terroristen Brenton Tarrant publicerade sitt manifest innan han mördade femtio människor i två moskéer. Reporter: Marcus Ulvsand  

"EU kan förändras i grunden" 14:26
2019-05-20
I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om de högerpopulistiska partierna som väntas få stort inflytande i EU-parlamentet. Reporter: Marcus Ulvsand  

Konflikten mellan polisen och supportrar 11:35
2019-05-17
I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om den pågående konflikten mellan polisen och fotbollssupportar, och försöker reda ut vad som ligger bakom slitningarna.  Reporter: Marcus Ulvsand  

Så många skadar sig på studsmattan 11:56
2019-05-16
I dagens Aftonbladet Daily tar vi upp riskerna med att hoppa studsmatta. Barn älskar att hoppa, men tusentals barn och ungdomar måste åka till sjukhuset efter en omgång i studsmattan. Hur farligt är det att hoppa studsmatta? Det reder vi ut i dagens Daily. Reporter: Jenny Ågren  

Mysteriet Michael Schumacher 15:14
2019-05-15
I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om mysteriet med Michael Schumacher och försöker reda ut vad vi egentligen vet om en av motorsportens största stjärnor någonsin.  Reporter: Marcus Ulvsand  

Hur hamnade Eurovision mitt i Israel/Palestina-konflikten? 20:41
2019-05-14
I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om årets upplaga av Eurovision song contest och varför folk vill bojkotta tävlingen just i år.   

Krisen i Venezuela 14:56
2019-05-13
I dagens Aftonbladet Daily pratar vi med Fredrik Uggla, professor på Latinamerikainstitutet, och reder ut vad som ligger bakom krisen i Venezuela.Reporter: Marcus Ulvsand  

Bensinupproret - folkstormen mot bensinpriserna 14:42
2019-05-10
I dagens Aftonbladet Daily berättar vi om folkstormen som piskats igång av de höga bensinpriserna.Reporter: Marcus Ulvsand  

Debatten om IS-terroristernas barn 16:43
2019-05-09
I dagens Aftonbladet Daily berättar vi historien om den svenske IS-rekryteraren Michael Skråmo, och debatten som handlat om hur Sverige ska hantera barnen till IS-anhängare. I podden pratar vi med Erik Wiman, som besökt Al Hol-lägret i Syrien.   

Kommer klimataktivismen öka i Sverige? 13:57
2019-05-08
I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om klimataktivism med Stellan Vinthagen, världens första professor i fredligt motstånd. Reporter: Marcus Ulvsand  

Facebooks framtid - om integritetsövertramp och hemliga dejtingfunktioner 17:37
2019-05-07
I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om världens största sociala nätverk, och reder ut varför de gång på gång anklagas för integritetsövertramp. Dessutom tittar vi närmare på deras nya dejtingfunktion Secret Crush.   

Kommer elsparkcyklarna förbjudas? 14:08
2019-05-06
I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om elsparkcyklarna som blivit ett dominerande inslag i Sveriges större städer. Vi lyssnar på kritiken som bland annat kommit från Synskadades riksförbund, och träffar Fredrik Hjelm, VD för elsparkcykelföretaget Voi.Reporter: Marcus Ulvsand.  

Varför uteblir Greta Thunberg-effekten för Miljöpartiet? 13:16
2019-05-03
I dagens Aftonbladet Daily pratar vi med Sveriges Radios politikreporter Maggie Strömberg och reder ut förutsättningarna inför partiets kongress. Reporter: Marcus Ulvsand  

Den nya farliga fästingsmittan 10:38
2019-05-02
I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om den nya fästingsmittan som sprider sig i Sverige.Reporter: Jenny Ågren  

Sveriges överfulla ungdomshäkten 16:41
2019-04-30
De svenska ungdomshäktena är i dag överbelagda. Brottsligheten bland ungdomar ökar och personalen på häktena har svårt att hinna med alla intagna. Hur hamnade vi här och vad görs för att hjälpa ungdomarna?I dagens Aftonbladet Daily berättar Peter Kadhammar om läget i de svenska ungdomshäktena.    

Fallet Ola Bini 15:21
2019-04-29
Dagens Aftonbladet Daily ägnar vi åt den snåriga historien om hur en svensk programmerare hamnade mitt i en internationell härva som involverar Rysslandsutredningen mot Donald Trump, Wikileaks, ecuadoriansk inrikespolitik och Pamela Anderson.   

Kan Ryssland skaka om EU-valet? 15:22
2019-04-26
I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om ryska trollfabriker, hackade mailkonton och de påverkansoperationer som nu hotar att skaka om EU-valet. Programledare: Marcus Ulvsand  

Kan skogsbränderna ställa in valborg? 10:03
2019-04-25
I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om de senaste veckornas skogsbränder, och hur väderläget nu gör att majbrasorna på Valborg ligger i farozonen. Reporter: Marcus Ulvsand  

Terrordåden i Sri Lanka 16:55
2019-04-24
I dagens Aftonbladet Daily försöker vi reda ut vad som lett fram till de blodiga terrordåden i Sri Lanka.Reporter: Marcus Ulvsand  

EU-valet - ödesval eller inte? 18:46
2019-04-23
I dagens Aftonbladet Daily gör vi en stor genomgång inför EU-valet och försöker reda ut om det är ett ödesval eller inte?Reporter: Marcus Ulvsand  

Trump & klimatflyktingarna 15:09
2019-04-18
I dagens Aftonbladet Daily tittar vi på den bakomliggande förklaringen som gör att tusentals personer flyr varje år från Centralamerika till USA.Reporter: Marcus Ulvsand  

Pewdiepie & kampen om Youtube-tronen 12:59
2019-04-17
I dagens Aftonbladet Daily berättar vi historien om Felix "Pewdiepie" Kjellberg, och om hur han nu förlorat positionen som världens största youtuber till ett indiskt skivbolag.Reporter: Marcus Ulvsand  

Julian Assanges uppgång och fall 12:33
2019-04-16
I dagens Aftonbladet Daily reder vi ut varför Wikileaks-grundaren Julian Assange bott på Ecuadors ambassad i sju år, och hur det kommer sig att han nu gripits.Reporter: Marcus Ulvsand  

Varför är världens dyraste tavla spårlöst försvunnen? 18:25
2019-04-15
I dagens Aftonbladet Daily berättar vi den osannolika historien om hur Da Vinci-verket Salvator Mundi blev världens dyraste tavla och sedan försvann spårlöst.Reporter: Marcus Ulvsand  

Fentanylepidemin 12:46
2019-04-12
I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om fentanylepidemin, med anledning av ett uppmärksammat rättsfall som nu avgörs i hovrätten.Reporter: Marcus Ulvsand  

Vem vinner på nya budgeten? 13:12
2019-04-11
I dagens Aftonbladet Daily kollar vi närmare på vad Magdalena Anderssons vårändringsbudget egentligen innehöll, och försöker reda ut om det finns några vinnare eller förlorare.Reporter: Marcus Ulvsand  

Vad lämnade Avicii efter sig? 14:30
2019-04-10
Med anledning av nyheten om att Avicii släpper ett postumt album ägnar vi dagens Aftonbladet Daily åt att diskutera vilket hans eftermäle blev.Reporter: Jenny Ågren  

Kvoteringsförslaget som kan förändra svensk idrott 12:54
2019-04-09
I dagens Aftonbladet Daily pratar vi med Kristoffer Bergström om kvoteringsförslaget som skulle kunna förändra svensk idrott i grunden. Reporter: Marcus Ulvsand  

Striden om 5G-nätet 14:40
2019-04-08
I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om den infekterade striden om 5G-nätet, och reder ut hur Sverige blev inblandade i en maktstrid mellan Kina och USA.   

Ronaldos flykt till Friends Arena 12:20
2019-04-05
Efter våldtäktsanklagelserna jagas Cristiano Ronaldo av en stämningsansökan från den anklagande Kathryn Mayorga. Dessutom har polisutredningen i Las Vegas återupptagits vilket gör att Juventus nu väljer Sverige och inte USA som spelplats för sommarens försäsongsmatch mot Atletico Madrid. Reporter: Patrik Syk  

Rattfylleristerna 13:28
2019-04-04
I dagens Aftonbladet Daily tittar vi närmre på Aftonbladets granskning av rattfylleristerna i Sverige.Reporter: Jenny Ågren  

Har antalet pollenallergiker ökat? 09:49
2019-04-03
I dagens avsnitt av Aftonbladet Daily reder vi ut om pollenallergin ökar i Sverige.   

Elin Ersson och nämndemannasystemet 13:25
2019-04-02
I dagens daily försöker vi reda ut varför rättegången mot flygplansaktivisten Elin Ersson nu måste tas om.Reporter: Marcus Ulvsand  

Rekordökning av mässling - hur påverkas Sverige? 11:42
2019-04-01
I dagens Aftonbladet Daily tittar vi närmare på rekordökningen av mässling och frågar oss hur vi i Sverige påverkas. Reporter: Patrik Syk  

Hur mycket våld får ordningsvakter använda? 20:52
2019-03-29
I dagens Aftonbladet Daily tittar vi närmare på debatten om ordningsvakter som blossat upp efter ett antal uppmärksammade ingripanden.  Reporter: Marcus Ulvsand.  

Så besegrades terrorsekten IS 15:42
2019-03-28
Terrorgruppen IS sista fäste har fallit efter flera års strider. I dagens Aftonbladet Daily försöker vi reda ut hur IS kunde bli så stora, och hur de slutligen besegrades.   

Så bryter svenska idrottsföreningar mot barnkonventionen 16:19
2019-03-27
I dagens Aftonbladet Daily ställer vi oss frågan om svenska idrottsföreningar kommer förändras i grunden av att Barnkonventionen blir lag 2020. Reporter: Marcus Ulvsand  

Trumps triumf - vad ledde Muellerutredningen till? 16:27
2019-03-26
I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om Donald Trump och Mueller-utredningen, och försöker reda ut hur den påverkar hans chanser i valet 2020. Reporter: Marcus Ulvsand  

Efter Boeing-krascherna - har det blivit farligare att flyga? 14:38
2019-03-25
I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om flygsäkerhet med anledning av de två Boeing-krascherna. Gäst i podden är flygexperten Jan Ohlsson.  

Är Socialdemokraterna ett parti i kris? 12:46
2019-03-22
I dagens daily pratar vi med tre experter på svensk politik, och försöker ta tempen på Socialdemokraterna inför deras kongress i helgen. I podden hör ni Jenny Madestam, Li Bennich Björkman och Aftonbladets Lena Mellin.Reporter: Jenny ÅgrenProducent: Marcus Ulvsand  

Kan Östersunds FK överleva Kindberg-härvan? 13:19
2019-03-21
I dagens Daily tittar vi närmre på det misstänkta ekonomiska fiffel som omger klubben Östersunds FK.Reporter & producent: Marcus Ulvsand  

Dådet i Christchurch - om radikalisering och internet 20:10
2019-03-20
I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om våldsbejakande extremism med anledning av terrordådet i Christchurch. Gäst i podden är Jonas Trolle, chef för center mot våldsbejakande extremism.Reporter & producent: Marcus Ulvsand  

Brexitförhandlingarna - fortsatt kaos och kalabalik 18:23
2019-03-19
I dagens daily slår vi en signal till Aftonbladets London-reporter Petter Larsson, som ger en lägesrapport från en politisk cirkus.Reporter & producent: Marcus Ulvsand  

Självmordsmaskinen 12:44
2019-03-18
I dagens Aftonbladet Daily ska vi prata om dödshjälp, etik, en omskriven organisation i Schweiz och en kontroversiell uppfinning som skapar rubriker över världen. Gäst: Cornelia Mikaelsson.Reporter & producent: Marcus Ulvsand.  

Greta Thunberg & skolstrejkerna 16:49
2019-03-15
I Augusti 2018 ställer sig Greta Thunberg ensam utanför Sveriges riksdag, med en lapp där hon förklarar att hon skolstrejkar för klimatet. Drygt ett halvår senare har hennes skolstrejk vuxit sig till en rörelse som sträcker sig över 100 länder och omfattar tiotusentals ungdomar världen över.Vad är det som gör att Gretas rörelse har vuxit sig så här stor? Varför lockar den massor av demonstranter i länder världen över, samtidigt som manifestationerna i Sverige fortfarande är förhållandevis små? Och - vad kommer rörelsen egentligen leda till?Det är några av frågorna som vi tittar närmare på i dagens Aftonbladet Daily.Reporter & producent: Marcus Ulvsand  

Kan nya dna-metoden lösa kalla fall? 14:10
2019-03-14
Under våren har ett flertal gamla polisutredningar plötsligt fått nytt liv, efter att ny bevisning dykt upp. Det handlar bland annat om dubbelmordet i Linköping 2004, där en 8-årig pojke och en 56-årig kvinna höggs ihjäl med kniv, och polisen har även lyckats spåra och gripa en man i Göteborg som nu står misstänkt för en 24 år gammal våldtäkt.Det som är gemensamt i de här fallen, är att polisen arbetat med något kallat släkt-DNA för att komma framåt i utredningarna. Men - vad är det här egentligen, hur skiljer det sig från vanlig DNA-spårning och hur revolutionerande skulle det kunna bli för polisens verksamhet?Det är några av frågorna vi försöker reda ut i dagens Aftonbladet Daily.Reporter & producent: Marcus Ulvsand  

Vem ska rädda Liberalerna? 12:28
2019-03-13
Februari och mars har varit dystra månader för Liberalerna. Partiet har legat pyrt till i opinionsundersökningarna, en riksdagsledamot har haft en minst sagt märklig bostadsaffär och partiledaren själv har annonserat sin avgång.Kan Liberalerna räddas och hålla kvar sina väljare? Vem blir partiets frälsare och hur mår egentligen Liberalerna i mars 2019?Det är några av frågorna vi försöker besvara i dagens Aftonbladet Daily.Reporter & producent: Marcus Ulvsand  

Kaos och kalabalik - ödesvecka i Brexitförhandlingarna 18:21
2019-03-12
Det är drygt två veckor kvar tills Storbritannien ska lämna EU, men det finns fortfarande inget avtal klart. I dagens Aftonbladet Daily pratar vi med vår utrikeskommentator Wolfgang Hansson, och försöker reda ut vad som händer i förhandlingarna.Reporter & producent: Marcus Ulvsand  

Fallet Michael Jackson 20:05
2019-03-11
I en ny dokumentär, Leaving Neverland, hör vi två män berätta om hur de utnyttjades av Michael Jackson under flera års tid när de var små. Dokumentären hade premiär på Sundance filmfestival i januari och nu har den även släppts och visats i SVT.Hur påverkar den här nya dokumentären alla inblandade och Michael Jacksons arv? Hur har fansen reagerat och finns det likheter med R Kelly-skandalen?Det reder vi ut i dagens Aftonbladet Daily.Reporter: Jenny ÅgrenProducent: Marcus Ulvsand  

Mobbning och reklamkonflikter - hur mår egentligen Melodifestivalen? 19:45
2019-03-08
I dagens Daily tar vi en titt på årets upplaga av Melodifestivalen. Under året har arrangemanget kantats av olika skandaler, samtidigt som tittarna har hyllat den nya produktionen. Tillsammans med Nöjesbladets Mello-general Tobbe Ek, försöker vi svara på frågan: hur mår egentligen Melodifestivalen?Reporter: Jenny ÅgrenProducent: Marcus Ulvsand  

Lägenhetsskandalen i Liberalerna 12:01
2019-03-07
I veckan avslöjade Aftonbladet att Liberalernas riksdagsledamot Emma Carlsson Löfdahl hyr en bostadsrätt av sin man som kostar skattebetalarna 412 000 kronor om året. Gäster i avsnittet är Richard Aschberg och Lena Mellin.Reporter & producent: Marcus Ulvsand  

Tvättar svenska banker pengar? 16:02
2019-03-06
I dagens daily tittar vi på frågan om de skandinaviska bankerna och den misstänkta penningtvätten som avslöjats de senaste veckorna. Gäst i podden är Mathias Ståhle som jobbar som reporter på Svenska Dagbladets näringslivsredaktion.  

Vem spionerar på Sverige? 14:13
2019-03-04
I dagens daily tittar vi närmare på de två fallen av misstänkt spioneri som uppdagades förra veckan. Gäst i podden är Carolina Angelis som jobbat mer än 20 år med svensk underrättelseverksamhet. Reporter & producent: Marcus Ulvsand  

De återvändande IS-terroristerna 16:02
2019-03-03
I dagens avsnitt av Aftonbladet Daily tittar vi närmare på vad som gäller rent juridiskt för de IS-anhängare som nu vill återvända till Sverige.Reporter & producent: Marcus Ulvsand  

+ Visa fler avsnitt

Poddar A-Ö