Familys föräldrapodd

SENASTE AVSNITTET:

Barn och ungdomar älskar att hoppa studsmatta, gärna tillsammans med kompisar. Men att hoppa studsmatta innebär en hel del risker. Många barn skadar sig så pass att de måste uppsöka sjukhus. Hur farligt är det att hoppa studsmatta? Vilket är det vanligaste felet som vi gör när vi låter barnen hoppa? Gäst: Alexandra Gahnström, barnens försäkringsexpert på Trygg Hansa.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

I Familys föräldrapodd vill vi göra familjelivet lite lättare och roligare. Föräldrar berättar och experter förklarar och tipsar. Tillsammans försöker vi förstå, känna igen och lära oss nytt.

Alla avsnitt

Så hoppar barnen säkert i studsmattan 13:53
2019-06-19
Barn och ungdomar älskar att hoppa studsmatta, gärna tillsammans med kompisar. Men att hoppa studsmatta innebär en hel del risker. Många barn skadar sig så pass att de måste uppsöka sjukhus. Hur farligt är det att hoppa studsmatta? Vilket är det vanligaste felet som vi gör när vi låter barnen hoppa? Gäst: Alexandra Gahnström, barnens försäkringsexpert på Trygg Hansa.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Så tränar du som nybliven mamma 21:40
2019-06-07
I tidigare avnsitt har vi snackat om hur man kan träna när man är gravid. Men hur ska man göra när barnet eller barnen väl har kommit? Vad finns det för tips och råd att få kring det? Gäst: Anna Reinhold LAndeus, personlig tränare för gravida och nyblivna mammor.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Så tränar du när du är gravid 21:46
2019-06-07
Hur kan man träna när man är gravid och vad kan man göra om man aldrig tränat tidigare? Varför är det viktigt att träna när man väntar barn? Vi pratar helt enkelt om träning och ger bästa tipsen för dig som är gravid. Gäst: Anna Reinhold Landeus, personlig tränare för gravida och nyblivna mammor. Programledare: Jenny Ågren  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Så åker barnen säkert i bilen 10:53
2019-05-20
En av de allra viktigaste platserna när det gäller säkerhet är bilen. Många av oss åker bil varje dag med barn. Hur viktigt är det med bilbälte och hur länge måste ett barn ha bilbarnstol egentligen?Gäst: Alexandra Gahnström från Trygg/Hansa.Programledare: Jenny Ågren  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Tipsen som mildrar foglossning 15:24
2019-04-25
En hel del kvinnor drabbas av foglossning när de är gravida. Att drabbas av foglossning kan innebära att din vardag helt förändras och begränsas.Men hur är det att få foglossning, är det farligt för barnen och går det ens att förebygga så man slipper det? Vi pratar med specialfysioterapeuten Ann-Catrin Ljusberg som också ger sina bästa tips som lindrar foglossning.Programledare: Jenny Ågren  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Så barnsäkrar du hemmet 08:37
2019-04-24
Hur ser det ut hemma hos dig och din familj? Hur säkert är ditt hem för barn? Det händer att barn ramlar från soffan, bränner sig på vätska eller tuggar på en legobit. Hur gör man för att säkra upp sitt hem så barnen är säkra hemma? Vi pratar med Alexandra Gahnström från Trygg/Hansa.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Hur fixar vi vardagspusslet? 16:46
2019-03-05
Hur löser man vardagspusslet med barn, jobb, familj och livet? Hur gör man för att få ihop allas scheman och vad händer om det inte går?För att inte skapa press hos mammor, pappor och bonusföräldrar - är det bra och viktigt att erkänna att vardagslivet och pusslet är tufft.Vi pratar med Joakim Löf psykolog och psykoterapeut om hur vi kan lösa vardagspusslet.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Så hanterar du sömnbristen 14:07
2019-03-05
Alla som får barn vet hur svårt det är med sömnen. Hur gör vi för att lära barn att sova och hur gör vi för att hantera den sömnbrist som vi drabbas av? Hur påverkar sömnbrist vårt liv, vår relation och vårt humör? Vi snackar sömn och sömnbrist med psykologen och psykoterapeuten Joakim Löf.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

När amningen blir ett problem 17:13
2019-01-28
Många nyblivna mammor vill amma sina barn. Men det är inte alltid det fungerar. Hur gör man om man har problem med amningen eller mår dåligt av att amma? Vilken hjälp finns att få? Vi pratar med barnmorskan och amningsspecialisten Elisabeth Hjärtmyr och med Helena Trus, som själv mådde dåligt varje gång hon ammade.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Amning-så funkar det 17:06
2019-01-28
Hur fungerar det att amma? Vad ska man tänka på och fungerar det för alla? Vi pratar med barnmorskan och amningsspecialisten Elisabeth Hjärtmyr om amning. Programledare är Jenny Ågren.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

För tidigt född 24:05
2019-01-28
Vad händer när barnet eller barnen vill komma ut tidigare än planerat? Hur är det när man föder för tidigt? Vad händer med barnen och föräldrarna? Jessica Linnmans två döttrar föddes i vecka 26. Hon berättar hur det gick till när barnen ville komma ut tidigare och de första veckorna på sjukhus. Programledare är Jenny Ågren.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Första året med tvillingar 22:03
2019-01-28
Hur är det att komma hem med två barn från BB? Hur är första året med tvillingar? Får man sova över huvud taget? Kan man skilja barnen åt? Jessica Linnman och Patrik Syk är båda tvillingföräldrar. De delar med sig av sina erfarenheter från första året. Programledare är Jenny Ågren.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

Tvillinggraviditet 16:31
2019-01-28
Hur är det att få beskedet att du har tvillingar i magen? Hur är det sen att vara gravid med tvillingar? Hur mår man och hur reagerar omgivningen? Jessica Linnman och Patrik Syk är båda två tvillingföräldrar. Här delar de med sig av sina erfarenheter kring tvillinggraviditet.Programledare är Jenny Ågren.  See acast.com/privacy for privacy and opt-out information.

+ Visa fler avsnitt

Poddar A-Ö