Guillou & Holt

SENASTE AVSNITTET:


I avslutningen tar Guillou och Holt upp varför de började skriva, hur läsningen av böcker ska hållas uppe och hur Ondskan kan bidra till att pojkar börjar göra just det.

Jan Guillou och Anne Holt är två av Nordens mest lästa författare. Båda två har också under decennier följt och deltagit i debatten.

I podden ”Guillou & Holt” diskuterar de aktuella samhällsfrågor, litteratur och författandets vedermödor – och ger dessutom i varje avsnitt ett kulturtips. Med start den 25 augusti släpps ett nytt avsnitt varje torsdag.

Alla avsnitt

7 - Pippi bakom Guillous framgång 1630
2016-10-06

I avslutningen tar Guillou och Holt upp varför de började skriva, hur läsningen av böcker ska hållas uppe och hur Ondskan kan bidra till att pojkar börjar göra just det.

6 - Trumps faktaresistens 1499
2016-09-29

I både Norge och Sverige pågår en debatt om så kallad faktaresistens. Hur kom det sig att sanningen hamnade på undantag och vad kan man göra åt det? Och hur ska Hillary Clinton bemöta Donald Trumps uppenbara lögner? Detta och mer därtill i veckans avsnitt!

5 - Nya Tider på bokmässan 1531
2016-09-23

Jan Guillou och Anne Holt spelar in avsnittet inför publik på bokmässan i Göteborg. På samma bokmässa är tidningen Nya Tider med sin bakgrund - vilket de går igenom tillsammans med fler ämnen så klart.

Avsnitt 4: Man kan inte förbjuda snällhet 1426
2016-09-15

I både Norge och Sverige diskuteras förbud mot tiggeri – hör vad Guillou & Holt tycker om det.
De pratar också om sociala medier, och Holt tipsar om vad man aldrig får skämta om på Twitter.

Avsnitt 3 - ”Varför förstår vi inte varandra?” 1833
2016-09-08

Guillou & Holt diskuterar hur norrmännens syn på svenskarna har förändrats. Varför säger de att svenskarna aldrig diskuterar invandring, fast inget annat debatteras så mycket?
De laddar dessutom för bokmässan i Göteborg. Hur många böcker signerar egentligen Jan Guillou där? Lyssna och du får svaret.

Avsnitt 2 - Ska hijab ha en plats i skolan? 1543
2016-09-01

Guillou och Holt diskuterar om hijab och burkini ska få användas i skolan. Har spionerna dött ut som spänningsskapare i vår tid.

Avsnitt 1 - ”PK” har flyttat högerut 1596
2016-08-24

Guillou och Holt ser tillbaka på OS. Varför gick det så förtvivlat dåligt för Norge? Borde Norge och Sverige söka spelen tillsammans? Och det går ju inte att prata om OS utan att komma in på dopning och korruption.
De tar också upp det bespottade uttrycket ”politisk korrekt”. Vem är egentligen politisk korrekt i dag?
Ni får också tv-tips till helgen!

Poddar A-Ö