Hockeystudion

SENASTE AVSNITTET:

Hockeystudion är tillbaka med ett nyt fulladdat avsnitt. Hans Abrahamsson och Tomas Ros går igenom de nya regeltolkningarna till kommande säsong, där en kontroversiell regel förändra. Duon analyserar Hockeyallsvenskans förslag om att ytterligare ett lag ska flyttas upp efter kommande säsong och diskuterar rimligheten i att Leksand och Oskarshamn ska tvingas betala dubbla fallskärmar till allsvenska lagen. Dessutom senaste nytt om tre SHL-profiler: Nick Ebert, Simon Bertilsson och Brendan Shinnimin.   

Tomas Ros och Hans Abrahamsson pratar SHL vecka för vecka och tar upp alla ämnen som är heta just nu.

Alla avsnitt

#82 - I väntan på Godis 55:22
2020-05-25
Hockeystudion är tillbaka med ett nyt fulladdat avsnitt. Hans Abrahamsson och Tomas Ros går igenom de nya regeltolkningarna till kommande säsong, där en kontroversiell regel förändra. Duon analyserar Hockeyallsvenskans förslag om att ytterligare ett lag ska flyttas upp efter kommande säsong och diskuterar rimligheten i att Leksand och Oskarshamn ska tvingas betala dubbla fallskärmar till allsvenska lagen. Dessutom senaste nytt om tre SHL-profiler: Nick Ebert, Simon Bertilsson och Brendan Shinnimin.   

# 81 - Regler & Undantag 58:46
2020-05-18
Hockeystudion är tillbaka och Tomas Ros och Hans Abrahamsson levererar en fullmatad timme. Duon svarar på läsarfrågor, diskuterar om det blir SHL-spel till hösten, tippar toppstriden i Hockeyallsvenskan och släpper de senaste uppgifterna runt Jonathan Dahlén, Jhonas Enroth och Mattias Karlin. Samt utser svensk ishockeys största spelare genom tiderna och lyfta fram hockeyns värsta skitregel.  

#80 - Stora silly-genomgången 01:08:34
2020-05-11
Hockeysäsongen är sedan länge avslutad, men Hockeystudion kör vidare. I det här avsnitt fokuserar Tomas Ros och Hans Abrahamsson på kommande säsong. Vilka lag har egentligen värvat bäst – och vilka har värvat sämst? Ros och Abris går igenom och rankar samtliga 14 SHL-lag, betygsätter vad som redan har kommit in och vad lagen behöver få in. Dessutom avslöjas nya, uppseendeväckande turer i följetongen runt målvakten Jhonas Enroth, som nyligen presenterades av Örebro. Men blir det verkligen spel i Örebro för Enroth kommande säsong?  

#79 - Frågestund med Ros och Abris 52:47
2020-05-04
En ny hockeyvecka utan matcher är avverkad men Hockeystudion rullar oförtrutet vidare. Den här vekan blir det ett specialprogram med en direktsänd tv-chatt där programledare Christoffer Bodin ställer läsar- och lyssnarfrågor till Tomas Ros och Hans Abrahamsson.Här blandas högt och lågt, från de mest märkliga efternamnen i hockeyvärlden till vilket lag som vinner SM-guld 2021.  

#78 - Slutet för svensk ishockey? 54:39
2020-04-27
Hockeystudion rullar vidare och Tomas Ros och Hans Abrahamsson diskuterar en senaste veckans hetaste ämnen. Bland annat avslöjas att Luleås stjärnmålvakt Joel Lassinantti uppvaktas av Örebro, en klubb som redan lagt beslag på Robin Kovacs och Emil Larsson. Efter närmare 20 år hos Svenska Ishockeyförbundet lämnar Tommy Boustedt sin tjänst som generalsekreterare. Hur kommer det att påverka svensk ishockey?Johan Hedberg och Hans Wallson är tillbaka i svensk elithockey och de har valt att jobba med sina tidigare klubbars värsta rivaler. Färjestad presenterade i helgen Jacob Nilsson till kommande säsong. Hur bra är egentligen Nilsson?  

#77 - Bättre fly än illa fäkta? 01:02:40
2020-04-20
Ny matchfri veckan coronans spår, men Hockeystudion rullar på som vanligt och Tomas Ros och Hans Abrahamsson fokuserar på det hetaste i Hockey-Sverige. Följetongen Björn Hellkvist till Leksand går mot sin upplösning. Hur mår egentligen Svenska Ishockeyförbundet efter den senaste tidens turbulens? Roger Melin vevar friskt mot sina tidigare spelare, uppfriskande eller patetiskt? Coronakrisen har lett till att SHL-klubbarna permitterar spelare och i de flesta fall även ansöker om skattepengar från Tillväxtverket. Om det är en nödvändighet eller ren girighet diskuteras.  

#76 - Heaven or Hell(kvist) 01:04:37
2020-04-14
Hockeystudion är tillbaka och trots att inga matcher spelas saknas det sannerligen inte ämnen att diskutera. Givetvis blir det en analys av Hellkvist-gate, Sportbladet kunde i veckan avslöja att Modotränaren Björn Hellkvist, som nyligen skrev på ett treårskontrakt, uppvaktas Leksand. Ros avslöjar dessutom vem som är Leksands Plan B på tränarsidan. På tal om långa kontrakt. Går det att förhindra att spelare som Marcus Nilsson och Linus Johansson lämnar redan innan de nya kontrakten börjar gälla? Ros avslöjar AIK:s nya målvakt. Dessutom ger sig Ros och ”Abris” på Kamikaze-uppdraget att tippa hur SHL:s jumbofinal ser ut om ett år.   

14 SHL-klubbar –14 drömvärvningar 01:04:27
2020-04-06
Coronatider biter inte på Hockeystudion som är tillbaka med ytterligare ett avsnitt. Tomas Ros och Hans Abrahamsson placerar in en drömvärvning i samtliga 14 SHL-klubbar. Plundringen av Modo diskuteras och och dessutom utlovas lite silly-rykten.  

#74 - Heta nyförvärv och tunga förluster 01:01:51
2020-03-30
Hockeystudion rullar vidare och trots att hockeysäsongen har ställts in saknas det inte ämnen att diskutera. Tomas Ros och Hans Abrahamsson grottar ner sig i de fem bästa värvningarna så här långt och även de fem tyngsta förlusterna. Ros berättar om San Joses hemliga plan för Jonathan Dahlén och ”Abris” spekulerar i vem som kan ta över Leksand. Dessutom avslöjas vilka SHL-klubbar som ligger närmast för att komma överens med finska ligans succéback Matt Caito.   

#73 - ”Maktkampen i Leksand” 01:04:46
2020-03-23
Corona-kaoset håller landet i ett strypgrepp men Hockeystudion rullar på. Tomas Ros och Hans Abrahamsson plockar ut sina kandidater till SHL Awards och är långt ifrån överens om allt. Dessutom analyseras SHL:s förbud mot att skriva kontrakt och inte minst cirkusen som bröt ut efter artikeln om maktkampen i Leksand.   

Så slutar SHL 20/21 01:03:20
2020-03-17
Corona-pandemin slog effektivt ut allt ishockeyspel och säsongen fick ett minst sagt abrupt slut. Så vad passar bättre än att redan nu tippa SHL-tabellen till kommande säsong. Tomas Ros och Hans Abrahamsson ger sig på det Kamikaze-uppdraget. Vidare diskuteras känslor och svallvågor runt det hastiga säsongslutet och dess konsekvenser. Har Svenska Ishockeyförbundet tagit rätt beslut när inget lag flyttats upp eller ner?Dessutom en hyllning till en alldeles ovanligt trevlig och sympatisk kollega som alldeles för tidigt har lämnat jordelivet.  

#71 - Sofia Reideborn gästar 01:00:23
2020-03-09
Hockeystudion är tillbaka och det blir en hel del snack om den underbara tid som väntar alla hockeyälskare, med slutspel och kvalstrider. Sofia Reideborn hyllar Leif Boork och kärleksbombar en Luleåmålvakt. Allsvenska finalen mellan Björklöven och Modo djupanalyseras.Dessutom rankar Reideborn sina tre favoritmålvakter i SHL och studion tar ut sina fyra favorit-kvartsfinaler.  

#70 - Sätt grisfösare på busarna 01:02:16
2020-03-04
Tomas Ros och Hans Abrahamsson diskuterar det hetaste från senaste SHL-veckan. Varför brinner det så ofta för Joakim Lindström och Roger Rönnberg? Håller tacklings-fundamentalisterna på att ta över svensk hockey? ”Abris” raknar sina tre favoritstäder under slutspelet. Dessutom en rejäl kärleksbombning av giganten i norr.   

#69 - ”Lill-Magic” gästar 51:39
2020-02-24
Hockeystudion är tillbaka och den här veckan gästas Ros och Abrahamsson av puckartisten Robert ”Lill-Magic” Nilsson, som efter upprepade hjärnskakningar lagt ner karriären.Det blir snack om hockeyns stora farsot, hur stora löneskillnaderna är mellan SHL och övriga ligor. Dessutom en hel del SHL-snack där Nilsson berättar vilket lag han hoppas vinner SM-guld.  

#68 - 100 % SHL och lite HA… 01:02:16
2020-02-17
Nytt avsnitt av Hockeystudion och den här gången kör Tomas Ros och Hans Abrahamsson utan gäst. Det blir stort fokus på SHL. Dels den precis avslutade transfercirkusen, vilka som har förstärkt bäst och vilka som borde ha gjort mer. Dels hur tabellen kommer att se ut efter 52 omgångar.  

#67 - Supporterprofilen ”Dalastark” gästar 01:03:16
2020-02-10
Hockeystudion är tillbaka och den här veckan gästas Ros och Abrahamsson av supporterprofilen Emil Nilsén, som numera sitter i Leksands IF:s styrelse.Det blir givetvis en hel del supporter-snack men också om Leksand med Ulf Samuelsson vid rodret och vad som händer under veckan till transferfönstret stänger på lördag.  

#66 - Hur mår svensk damhockey? 01:17:42
2020-02-03
Hon en av Sveriges mest kontroversiella hockeyspelare och har retat upp stora delar av damhockey-Sverige. Nu gästar målvakten Sofia Reideborn Hockeystudion för att diskutera var svensk damhockey befinner sig och vart den är på väg. Gästar gör också SVT-experten och förre storspelaren Maria Rooth samt Sportbladets SDHL-expert Emelie Fredriksson.   

#65 - Garpenlöv gästar 01:03:06
2020-01-27
Nytt avsnitt med Hockeystudion och den här veckan gästas Ros och Abrahamsson av förbundskapten Johan Garpenlöv. Det blir bland annat snack om Tre Kronor, målskytte, tacklingars vara eller inte vara, bristen på producerande forwards och vilket lag han tycker spelar roligast hockey i SHL.  

# 64 - Håkan ”Detroit” Andersson gästar 01:07:20
2020-01-20
Hockeystudion är tillbaka och i omstarten gästas Tomas Ros och Hans Abrahamsson av Detroit Red Wings talangscout Håkan Andersson. I över 30 år har han jobbat för den anrika NHL-klubben och varit med och draftat stjärnor som Nicklas Lidström, Pavel Datsjuk, Henrik Zetterberg och Tomas Holmström. Det blir snack om hur en scout jobbar, Detroits framtid, talangutveckling och ungdomshockey samt vilka draftval han är mest stolt över.   

Abris möter Tomas Montén 01:08:28
2019-12-23
Tomas Montén, 42, gör sitt fjärde junior-VM som förbundskapten. I Hockeystudions podd berättar han om besvikelsen efter spelarnas festnatt i Vancouver för ett år sedan, om det allt tuffare klimatet som kan få honom att lämna uppdraget och så jämför han supertalangerna Alexander Holtz och Lucas Raymond med två av våra största NHL-stjärnor.  

#63 - Julstämning & Vemod 01:00:33
2019-12-16
Stämningen i 2019 års sista avsnitt av Hockeystudion är både julyster och samtidigt vemodig. Mikael Tellqvist gör sitt sista program och får agera programledare i sin avskedsföreställning. Det blir en hel del fokus på julens stora hockeybegivenhet: junior-VM. Linus Klasen är klar för Luleå kommande säsong och Ros, ”Abris” och ”Tellan” presenterar sina drömvärvningar till SHL eller Hockeyallsvenskan. Och som alltid en rafflande quiz.  

Brynäs special 48:05
2019-12-11
Tomas Ros, Hans Abrahamsson gästade Brynäs i lördags. Som gästartist hade de Johan Holmkvist, före detta stormålvakt i Brynäs.Det blev en resa om Brynäs två senaste SM-guld, lagets problem den här säsongen, krånglande slemsäck och Honkens drömfemma genom tiderna.  

#62 - Genomgång & Avgång 01:27:19
2019-12-09
SHL har snart hunnit halvvägs och då bjuder Hockeystudion på ett lite längre avsnitt där samtliga 14 lag analyseras och diskuteras.Vilka lag kommer att lyfta respektive rasa i tabellen?Mikael Tellqvist avslöjar sitt nya uppdrag i hockeyvärlden och dessutom blir det en minst sagt dråplig quiz.  

#61 - Kärlek & Frustration 55:57
2019-12-02
Hockeystudion är tillbaka med ett nytt program och med nya högintressanta ämnen.Det blir en kärleksbombning till en SHL-klubb, dessutom rankas SHL:s bästa arenaupplevelser samt de mest enögda supportrarna,.Målområdes kaoset diskuteras precis som den kollektiv bestraffningen av supportrarna till Luleå och Linköping.Dessutom avslöjar Tellqvist att han inom kort skriver på ett kontrakt som på allvar tar honom tillbaka in i hockeyvärlden igen.  

#60 - Agenter & Löner 01:10:52
2019-11-25
Ny vecka och nya heta ämnen att diskutera. ”Torparrock-gate” och det kollektiva raset efter bortdömda målet i Luleå analyseras.I det här avsnittet gästar dessutom agenten Jacob Hedin som läxar upp Hockeystudion, berättar både snittlönen i SHL och vad de största stjärnorna tjänar. Han berättar också hur många spelare han tror redan har gjort klar med andra klubbar. En siffra som säkert förvånar många.Roger Melins vara eller inte vara i Leksand diskuteras och dessutom en kärlekshyllning till topplaget i SHL.  

SPecialavsnitt - Örebros succéresa 38:08
2019-11-22
Från botten till toppen på ett år.Hockeystudion åkte till Örebro för ett specialavsnitt om serieledaren. Det blir ett samtal om nu och då och hur Örebro ska bli ännu bättre. Sportchef Niklas Johansson är inbjuden gäst och öppnar för att publikfavoriterna Rodrigo Abols och Nick Ebert återvänder redan den här säsongen:– Jag skulle säga att det är 50/50, berättar Johansson.  

#59 - Magsjuka & Magplask 01:02:47
2019-11-18
Hockeystudion är tillbaka och en magsjuk Tomas Ros gör en heroisk insats. Leksand och Djurgårdens minikriser analyseras och tre snabba tränarsparkningar i allsvenskan diskuteras. Johan Holmqvist hyllas och så går debatten hög om både Färjestads nyförvärv Michael Latta och Växjös så omdiskuterade forward Brendan Shinnimin. Dessutom och ett nytt spännande quiz.   

#58 - Kovacs & Dick 52:56
2019-11-11
SHL drar igång igen efter landslagsuppehållet och Hockeystudion är tillbaka.Värvningarna av Robin Kovacs och Dick Axelsson analyseras.Tre Kronor sågas och sedan lyfter studion fram varsitt lag i SHL som kommer att lyfta respektive sjunka i tabellen.   

#57 - Floppar och Toppar 01:06:16
2019-11-04
Gruvan är tillbaka i podden och han rankar hockeyns toppar och floppar under hösten. Många skarpa spaningar.* Med i podden är även Ulf Rustas från Stockholms Ishockeyförbund som pratar om den nya hemmaplansmodellen som ska skapa en bättre utvecklingsmiljö för unga hockeytjejer och hockeykillar.* Rustas kommer även med sanningen som många undrat över – i vilken ålder kan man säga att någon blir bra på hockey?* Ja, quizen är tillbaka. Och vad tycker Ni lyssnare - fuskar Tellan?  

#56 - Gruvans succédebut 53:58
2019-10-28
Gruvan gör debut i podden, eller Jonathan Nilsson som är Sportbladets reporter riktiga namn.Podden diskuterar varför avstängningarna försvunnit från SHL. Har spelarna lärt sig reglerna, fått mer respekt eller är det en slump?Tellan rankar SHLs bästa målvakter och "Gruvan" kärleksbombar Modo, Timrå och Björklöven och deras framfart i Hockeyallsvenskan.Quizen är tillbaka också.  

Abris möter Per Kenttä 01:13:13
2019-10-25
Han har kallats trollkarl, frälsare och Jesus.Förra säsongen tog Per Kenttä upp Oskarshamn till SHL och den här hösten gör hans nya klubb Björklöven succé i Hockeyallsvenskan.Vad gör Kenttä så framgångsrik?Hockeystudion reste till Umeå för ett möte med Björklövens sportchef.FOTNOT: ”Nubben”, som Kenttä nämner är Timrås sportchef Kent Norberg.  

#55 Bomber & Granater 58:39
2019-10-21
Hockeystudion spelade in direkt efter en måndagsförmiddag där nyhetsbomberna briserade en efter en. Är det rätt av Brynäs att ta hem Emil Molin? Är Stefan Bengtzén rätt GM för Örebro? Gör SSK rätt som sparkar Ulf Lundberg? Lyfter Leksand och Linköping i tabellen med senaste nyförvärven, Spencer Abbott och Sam Lofquist?Ni märker – det saknas inte ämnen att diskutera.   

Ros möter Andreas Engqvist 01:16:43
2019-10-16
Tyvärr är huvudskador något som ingår i den moderna hockeyn.Det har Andreas Engqvist fått erfara.Upp emot 15 hjärnskakningar har han fått under karriären.Nu är det över.Kroppen och huvudet orkar inte längre.I en längre podd med Hockeystudion pratar Andreas om uppväxten, karriären och givetvis alla smällar.Varning för känslosam lyssning.  

#54 - Hyllningar & hot 57:18
2019-10-14
Hockeystudion är tillbaka och diskuterar det hetaste i svensk hockey.Har flera gamla hockeyprofiler rätt när de menar att hockeyn blivit sämre och tråkigare?  Att sparka tränaren – är det ett ofog eller en framgångsformel? Och var går egentligen gränsen för när supportrars engagemang går det över till hat och olust?Dessutom hyllas Rögles och Örebros inledning av SHL.  

#53 Raset & Kalaset 01:05:51
2019-10-07
Nu hockeyvecka och ny podd från Hockeystudion. Oskarshamns ras både på isen och sociala medier diskuteras. Precis som Linköpings beslut att skippa musiken och vilken SHL-tränare som blir först att få sparken. Dessutom en genomgång av de senaste värvningarna och vilka spelare som är lediga på marknaden.  

#52 - Avbön & Målgård 01:07:11
2019-09-30
Hockeystudion är tillbaka och som vanligt diskuteras det högt och lågt om det mesta. Ros ger ett högtidligt löfte till Roger Rönnberg efter Frölundas succévecka.Och Hockeystudion tippar också vem som blir höstens första stjärnvärvning att få sparken.  

#51 - Kräftgång & segersång 53:22
2019-09-23
Succénykomlingar, kräftskivor, arenanamn och sena tacklingar. Det diskuteras brett när Tomas Ros och Hans Abrahamsson träffas i veckans avsnitt av Hockeystudion. Dessutom uppmärksammas förbundskapten Johan Garpenlövs diss mot spelet i SHL  

Abris möter Pea Israelsson 01:01:39
2019-09-19
Abris reser till Skellefteå och möter SAIKs klubbdirektör Pea Israelsson.  

#50 - Kris & Kaos 01:06:43
2019-09-16
Hockeystudion är tillbaka med ett nytt avsnitt.Tomas Ros, Mikael Telllqvist och Hans Abrahamsson summerar premiäromgången i SHL.Det blir också en het diskussion om konflikten Damkronorna vs Ishockeyförbundet, där Tellqvist tydligt tar ställning:– Jag är på tjejernas sida, de borde få bättre förutsättningar, säger den förre stormålvakten.Dessutom funderar Ros på om Roger Rönnberg har gjort sitt i Frölunda.  

Ros möter Niklas Persson 56:19
2019-09-12
Varför valde Niklas Persson att sparka Tommy Jonsson och Derek Roy? Och varför landar han ingen ingen förstacenter av kvalitet? Några av frågorna i Hockeystudions podd som lyssnarna får svar på.  

PREMIÄRFEBER 55:17
2019-09-11
Hockeystudion är tillbaka. Tomas Ros, Mikael Tellqvist och Hans Abrahamsson tar tempen på Hockey-Sverige dagarna före premiären. Det blir skönt tugg om allt från nya regler till Dick Axelssons framtid och Oskarshamns värvningscirkus de senaste veckorna:  

Abris möter Stefan "Skuggan" Nilsson 01:02:26
2019-09-06
Luleås GM tillika legendaren Stefan "Skuggan" Nilsson intervjuas om sin karriär, sitt smeknamn, Luleå idag och saknaden efter sin far.  

Ros möter Joel Lundqvist 01:05:06
2019-09-05
Joel Lundqvist fyller snart 38 år, men är fortfarande lika hungrig på hockeyn. I Hockeystudions podd pratar han om hur han motiverar sig, Frölundas nya spelare och vad han egentligen tycker om domarkameror. Frölundas lagkapten berättar också om en familjetragedi samt varför han måste andas tre gånger innan han pratar med domarna.   

Ros möter Niklas Eriksson 01:06:07
2019-09-03
Örebrotränaren gör sin första säsong som huvudtränare. Nu pratar han ut om förra säsongen, utmaningen och charmen med stjärnan Aaron Palushaj, Niklas berättar också utförligt om värvningarna och överlevnads-lägret som ska skapa en vinnande grupp med individerna.  

Ros möter Linus Johansson 01:04:44
2019-09-02
Färjestads Linus Johansson får påhälsning av Ros om kommande säsongen.  

Ros möter Joakim Eriksson 01:17:36
2019-08-28
Joakim Eriksson, general manager DjurgårdenI våras tog sig Djurgården till SM-final.hur ska laget göra för att gå hela vägen?Det och andra snackisar går Hockeystudions podd igenom med Djurgårdens sportsliga ansvarige.Andra ämnen är bland annat:* Dick Axelsson* Ny hemmaarena* Läget med NHL-killarna  

Ros möter Thomas Johansson 01:01:49
2019-08-26
Hur bra blir Leksand i sin återkomst till SHL?Och hur ska laget uppfylla målsättningen med att ta sig till slutspel?Det är två av frågeställningarna som avhandlas i podden med Leksands sportchef Thomas Johansson.Vi får också vara med i de inre förhandlingsrummen där detaljer om Porsberger, Karlsson och Ollas avslöjas.  

Ros möter Johan Hult 01:16:38
2019-08-19
Det är dags för den andra försäsongspodden.Idag är det dags för HVs sportchef Johan Hult att få svara på frågor om tappet av Mattias Tedenby och hur HV lyckades värva rutinerade Eric Martinsson från Schweiz.Även snack om hur HV ska bota kvartsfinal-sjukan och hur klubben påverkats av saknaden efter Stefan Liv.   

Ros möter Andreas Dackell 59:59
2019-08-16
Brynäs IF - vad behöver man för att ha stenkoll på laget? Jo man lyssnar på den här podden. Tomas Ros har träffat Andreas Dackell, hockeyboss för Brynäs, och ställt tuffa frågor och fått svaren som fansen önskar.  

Specialavsnitt: Silly-extra, del 2 50:47
2019-05-03
Hockeystudions silly-resa går vidare. I del 2 går Ros och Abrahamsson igenom de sju kvarstående lagen: Malmö, HV71, Rögle, Djurgården, Färjestad, Luleå och Frölunda.Lagbyggena analyseras.Nyförvärven dissekeras.Ris och ros.Vi ger även tips till lagens sportchef vilka spelarvärvningar som bör göras.  

Specialavsnitt - Silly-extra 51:59
2019-05-02
Hockeystudion går idag igenom SHL-lagen Oskarshamn, Leksand, Örebro, Brynäs, Linköping, Växjö och Skellefteå.Lagbygget analyseras.Nyförvärven dissekeras.Ris och ros.Vi ger även tips till lagens sportchef vilka spelarvärvningar som bör göras.  

Semifinal-dags! 41:37
2019-04-05
SM-slutspelet är framme vid semifinalerna. Två riktiga tungviktsmöten väntar när Färjestad–Djurgården och Luleå–Frölunda brakar samman. I ett nytt avsnitt av Hockeystudion diskuterar och analyserar Tomas Ros och Hans Abrahamsson vilken klubb som har bäst publik, vilka detaljer som fäller avgörandet och vilka två lag som tar sig vidare till SM-final.   

Special-podd inför SHL-kvalet 43:43
2019-03-26
Tomas Ros och Hans Abrahamsson analyserar och diskuterar hur det går mellan Mora-Leksand och Timrå-Oskarshamn. Leksand får tips på hur man ska slå sin trätobroder och matchhjältar koras och tas ut.  

En kvart om varje kvart 01:03:23
2019-03-19
Hockeysäsongens höjdpunkt är här när kvartsfinalerna i SM-slutspelet drar igång. Fyra glödheta matchserier och Tomas Ros och Hans Abrahamsson diskuterar och spekulerar. En kvart om varje kvart betyder 4 x15 minuter med hundra procent slutspelssnack.I tur och ordning analyseras Färjestad–HV71, Frölunda–Malmö, Djurgården–Skellefteå och Luleå–Växjö.  

Åttondels-extra 59:24
2019-03-15
Växjö-ÖrebroHV71-RögleHockeystudion nördar ned sig i åttondelarna, betygsätter lagdelarna och kommer med skarpa åsikter och tankar om lagen.  

Specialavsnitt - HV & PG 47:25
2019-03-13
Hockeystudion åkte till Jönköping för ett specialprogram om HV71.Legendaren Per Gustafsson, med 20 säsonger i klubben och imponerande fyra SM-guld, är med när Tomas Ros och Hans Abrahamsson bandar inför publik i Kinnarps Arena. Det blir hundra procent fokus på HV71 där Gustafsson bjuder på några sköna anekdoter från förr. Inte minst när han gjorde mål redan efter sex sekunder på nuvarande expertkommentatorn Erik Granqvist.  

#49 - Valet & kvalet 01:01:49
2019-03-11
Den bästa tiden på säsongen är här med kval och slutspel – och det analyseras av Hockeystudion.Mikael Tellqvist kärleksbombar Luleå och sågar Linköpings moral.Hans Abrahamsson hyllar Hockeyallsvenskas förslag till nytt seriesystem och Tomas Ros bjuder på ett nytt rafflande quiz.  

#48 - Topp & flopp 01:02:49
2019-03-04
Joel Lassinantti är på väg mot en magisk säsong. Luleåmålvakten finns givetvis med på en av listorna när Mikael Tellqvist rankar tre höjdare och tre bottennapp på målvaktssidan. Dessutom en het debatt i Hockeystudion om tio lag till slutspel är kanon eller kalkon. Och hur stor inverkan kommer egentligen RIN att få på SM-slutspelet?  

Specialavsnitt - Redhawks & Burakovsky 38:40
2019-03-01
Robert Burakovsky, 52, vann SHL.s poängliga 1990 med 57 poäng på 37 matcher. Trots att han satt i fängelset för en misshandelsdom. I Hockeystudions podd berättar Burakovsky detaljerna i den otroliga historien.  

#47 - Trashtalk & tårar 01:00:35
2019-02-25
Domardebatten rullar vidare och i dagens Hockeystudio intervjuas domarbasen Tomas Thorsbrink.Han berättar varför han inte tänker stänga av domare men öppnar däremot för att flytta ner domare en serie efter en tung insats.Örebro kärleksbombas och KHL-stjärnan Linus Omark är med på telefon där han berättar om flörten från Djurgården.   

Specialavsnitt - Färjestad & familjen 50:43
2019-02-20
Hockeystudion åkte till Karlstad för ett specialavsnitt om Färjestad.Tomas Ros och Hans Abrahamsson gästas av klubbens general manager Peter Jakobsson samt dubble guldtränaren Per-Erik ”Perra” Johnsson, som bjuder på några riktigt sköna anekdoter. I övrigt blir ett snack om Färjestads säsong och vad som krävs för att gå hela vägen. ”Perra” bjuder på sitt guldrecept.Dessutom berättar Jakobsson hur nära det var att man värvat tillbaka publikfavoriten Milan Gulas.  

#46 - As & kalas 57:00
2019-02-18
Domargnäll har kantat de senaste SHL-veckorna. Hockeystudion försöker hitta lösningar på problematiken och får också hjälp av proffsdomaren Andreas Harnebring. Hockeystudion ringer också upp Malmös VD Patrik Sylvegård som berättar några intressanta detaljer runt den uppmärksammade värvningen av Per Ledin.   

#45 - Headline & deadline 01:01:42
2019-02-11
Den gångna veckan har handlat om CHL-final och landslagsspel i Euro Hockey Tour.Men fyller verkligen de två turneringarna något syfte?Frågan debatteras i senaste avsnittet i Hockeystudion. Dessutom går Ros, Tellqvist och Abrahamsson igenom vilka klubbar som kan tänkas förstärka innan transferfönstret stänger på fredag.  

Specialavsnitt - Luleå & Legendaren 25:11
2019-02-08
Hockeystudion åker till Luleå för att prata Luleå Hockey. Dagen till ära gästar legendaren Jan Sandström podden och pratar om klubben och sin egen karriär.   

#44 - Dröm & Verklighet 50:48
2019-02-04
Jonas Gunnarsson är en av seriens bästa målvakter i glödheta HV71.För Hockeystudions podd berättar HV:s succémålvakt om sina stora hudproblem som kunde ha förstört säsongen.Hockeystudion tar även upp Robin Kovacs firande, hur drömkvartsfinalerna ska se ut och hur domarkvaliteten kan bli bättre.  

#43 - Pudel & Patriotism 57:17
2019-01-28
Luleås bortdömda mål blev helgens snackis.I Hockeystudions podd lägger sig domaren Marcus Linde platt och erkänner sitt misstag. – Det känns inte alls bra. Man känner sig som en spelare som har slagit en indianare, säger Linde i podden.  

#42 - Värvningar & Sparkningar 50:14
2019-01-22
Mindre än en månad kvar till transferfönstret stänger – då tittar Hockeystudion närmare på vilka lag som behöver förstärka.Tomas Ros tipsar om en målkung från finska ligan och Mikael Tellqvist kommer med ett kontroversiellt förslag.”Tellan” tycker att Örebro ska värva David Rautio från Brynäs.  

#41 - The Sylvegårds och Tellqvist 01:06:40
2019-01-14
I dagens avsnitt avhandlas bråket i båset mellan Färjestad och Malmö. Tellqvist utvecklar varför alla lag vill ha en Sylvegård i sitt lag.Tellqvist minns också OS 2002 en nostalgiresa med krydda av hockeyhistoria.   

#40 - Kärlek & Uppror 01:03:08
2019-01-07
Var JVM-misslyckandet ett tillfälligt bakslag eller är storhetstiden över för svensk juniorishockey?Hockeystudion är tillbaka och analyserar vad som hände i Victoria och hur framtiden ser ut. Dessutom hyllas både spelare från Damkronorna och en stekhet SHL-forward.  

#39 - Slit & Släng 01:01:09
2018-12-18
Leksand blev nästa elitklubb att sparka tränaren.Leif Carlsson ut och Roger Melin in. Beslutet analyseras och diskuteras, precis som Andreas Dackells omdiskuterade framträdande förra veckan och så blir det en ny hockeyquiz signerad Ros.  

#38 - Julefrid & Hockeystrid 56:21
2018-12-11
Vem som ska bli ny general manager i Brynäs har varit en följetong under hösten. Hockeystudions podd ringer upp nuvarande sportchefen Andreas Dackell som kommer med ett överraskande besked. Dessutom en del JVM-snack, en kärleksbombning adresserat Färjestad och givetvis Timråmålvakten Niklas Svedbergs oväntade attack mot Johan Alcén.  

Specialavsnitt - Live från Hovet 42:11
2018-12-05
I poddens första liveinspelning någonsin är djurgårdsikonen Fredrik Bremberg gäst och det blir förstås mycket Dif men även en hel del annat!  

#37 - Målsnålt 17:55
2018-12-05
På grund av tekniska problem blev veckans avsnitt bara ca 18 minuter långt. Men hellre en liten kaka än ingen kaka alls som Abris uttryckte det. Som plåster på såren publicerar vi även ett specialavsnitt inspelat på Hovet i lördags med Fredrik Bremberg som gäst.  

Specialavsnitt - Hotet mot hockeyn 16:57
2018-11-30
Sportbladet har granskat huvudtacklingarna inom hockeyn.Och vad ska Hockeyfamiljen göra för att få en sport där folk inte får sina hjärnor söndertacklade?Tomas Ros, Hans Abrahamsson och Mikael Tellqvist diskuterar problematiken och kommer med lösningar.  

#36 - Kanon & Kalkon 59:10
2018-11-26
HV 71 sparkade sin hyllade guldtränaren Johan Lindbom.Och han är inte den sista tränaren som tvingas bort den här säsongen.   

#35 - Dumstrut & Hemlängtan 57:00
2018-11-19
En handfull AHL-svenskar har under hösten återvänt till SHL.Kul tycker många, men förre stormålvakten Mikael Tellqvist är kritisk– Jag förstår inte hur de tänker, säger han i det nya avsnittet av Hockeystudions podd.   

Specialavsnitt - Intervju med David Petrasek 01:05:55
2018-11-16
Han är en av SHL:s mest meriterade spelare genom tiderna. I Hockeystudions podd berättar David Petrasek, 42, om karriären, Niklas Wikegårds värsta utbrott, livet som krögare och sorgen efter bästa kompisen Stefan Liv. Han berättar också hur nära det var att han också befanns sig på dödsplanet som störtade i Jaroslavl och det känslosamma mötet med Anna Liv på en flygplats i Moskva.  

#34 - Omstart & Nystart 01:06:31
2018-11-12
Det blev en nattsvart veckoslut för svensk landslagshockey. Ett tillfälligt hack i skivan eller en oroande trend?Hockeystudion analyserar och tittar också framåt mot SHL:s omstart där en rad intressanta nyförvärv debuterar.Mikael Tellqvist berättar också den minst sagt anmärkningsvärda historien om toppmålvakten som tog sig en sup inför matcherna.   

#33 - Ris & Ros 57:02
2018-11-05
Hockeyveckans mest omtalade person var domaren Peter Lyth.I Hockeystudions podd berättar Lyth hur han upplevde den offentliga sågningen från AIK-forwarden Anton Holm:– När jag ser hur min fru och barn reagerar, då har man gått för långt, säger Lyth.   

#32 - Hot & Kärlek 54:34
2018-10-29
Är problematiken med hjärnskakningar ishockeyns största utmaning de kommande åren?Hockeystudions podd tar upp den infekterade frågan och försöker hitta lösningar. Dessutom en genomgång av den senaste SHL-veckan där ett lag sågas och två andra lag hyllas.   

#31 - Piller & Puckar 01:05:24
2018-10-22
Mikael Tellqvist tidigare lagkamrat, slagskämpen Daniel Carcillo, har öppet berättat om sina psykiska problem. I Hockeystudions podd målar ”Tellan” upp en skrämmande bild av hur frekvent exempelvis sömntabletter används i NHL. Hockeystudion har också pratat med Johan Myrberg, en av initiatvitagarna till det supporterupprop som Sportbladet kunde avslöja förra veckan.  

#30 - Hån & hyllningar 01:02:21
2018-10-15
Först sänkte en Teg-spelare Bodens Tommy Wargh med en huvudtackling.Sedan hånades Wargh av några berusade spelare från Teg i en film som hamnade på sociala medier.Det här och en hel del annat som hänt under den senaste hockeyveckan diskuterar Ros, Tellqvist och Abrahamsson i senaste avsnittet av Hockeystudions podd.  

#29 - Fortnite - hot eller fluga? 57:39
2018-10-08
Är det populära spelet Fortnite ett hot mot unga hockeyspelare?Hockeystudions podd tar hjälp av en psykolog för att försöka ta reda på fakta.Dessutom diskuteras bland annat vad som är okej att säga till en domare, Brynäs avsked till sportchef Bengtzén och stjärncentern Andreas Engqvists möjligheter att komma tillbaka efter sina hjärnskakningar.   

#28 - Bögjävel och Horunge 01:03:33
2018-10-01
Hur allvarligt är skitsnacket på isen under SHL-matcherna?Hockeystudions podd gör en djupdykning i sörjan och har även kallat in något av en expert i ämnet: riksbusen Per Ledin.Dessutom pratar Ros, Tellqvist och Abrahamsson om ytterligare en stormig SHL-vecka, massnedflyttning av svenskar till AHL och september månads MVP i SHL utses.  

Specialavsnitt - Intervju med Anna Borgqvist 55:06
2018-09-27
Ros har träffat SDHL-veteranen Anna Borgqvist för en exklusiv intervju.  

#27 - Mutor & Filmningar 56:03
2018-09-24
Svenska lag har erbjudits mutor av andra lag för att lägga sig i kvalserien. Den bomben släpper Mikael Tellqvist i det nya avsnitt av Hockeystudions podd.”Tellan”, Ros och Abrahamsson diskuterar vidare de hetaste ämnena den senaste hockeyveckan. Bland annat filmningar, en kärleksbombning till Linköping och snack om hur det framtida seriesystemet ska se ut.  

#26 - Kärlek & Slagsmål 46:30
2018-09-17
Podd-trion tycker till om snackisarna i svensk hockey - och nyblivne hockeypensionären Zäta kärleksbombas med privata anekdoter.Ska slagsmål tillåtas i SHL? Tellan bjuder på skön story när NHLs värsting utmanade honom på en omgång.  

#25 - Lögn, förbannad lögn och statistik 01:02:04
2018-09-10
Måndag betyder podd-dag.Ros, Tellqvist och Abrahamsson är tillbaka med ett nytt avsnitt i Hockeystudion. Samtalet handlar om allt från avancerad statistik, till hetsen inom ungdomshockeyn och vilken tränarstab som är bäst respektive sämst i SHL.  

#24 - Tellans mörka tid 01:00:56
2018-09-03
Hockeystudion är återigen samlad med Ros, Abris och Tellan som delar med sig av sitt liv i hockeyns tjänst som så klart inte alltid varit en dans på rosor.  

#23 - Äntligen hockey 01:04:23
2018-08-27
Hockeysäsongen står för dörren och redan har kontroverserna skakat om hockeysverige. Givetvis är då Ros, Abris och Tellan tillbaka för att lotsa er genom en ny säsong av världens finast sport.  

#22 - Hotet från SHL 49:35
2018-03-26
Tomas Ros tvingas vika in årorna pga sjukdom och Emil K Lagnelius passar på att dra en lans för Hockeyallsvenskan i hans frånvaro. Dessutom snackas Jocke LIndström-gate, utlåningar, partisk lokaljournalistik och möjligheterna för Färjestad att bli historiska.  

#21 - Tjatiga tjafs 48:44
2018-03-20
Spelarna försöker tända till i slutspelet men är tjafsen egentligen bara tjatiga?  

#20 - March Madness 49:55
2018-03-12
Vi kliver in i den bästa tiden på hockeysäsongen och det märks förstås i podden. Med Ros, Abris och Tellan.  

#19 - Domarkarriär 56:21
2018-03-05
Hockeystudion är äntligen tillbaka efter utflykten till OS. Vi redogör för några intryck från den upplevelsen men blickar raskt framåt plus att vi ställer oss frågan om hur tillväxten bland våra hockeydomare ser ut.  

#18 - Målvaktskampen 51:01
2018-02-05
Abris och Ros har resfeber inför OS i Sydkorea och funderar bland annat på hur målvaktsfrågan ska hanteras i det som närmaste för ses som träningsmatcher i inledningen på OS. Tellan sitter såklart på svaren.  

#17 - Omark i studion 01:11:25
2018-01-30
Linus Omark gästar podden och berättar om allt från sina förhoppningar inför OS till hur det var att växa upp som yngsta brorsan i en hockeytokig familj i Övertorneå.  

#16 - Stockholmssyndromet 01:18:24
2018-01-22
Hockeystudion är tillbaka med ett färskt avsnitt. Den här veckan pratar vi bland annat namn på ishallar i Gästrikland samt presenterar en teori om hur Stockholmslagen missgynnas av domare på hemmais. Med Ros, Tellan och Norberg.  

#15 - Buffalo wings 01:08:06
2018-01-15
Hockeystudions är tillbaka men en nyligen hemflugen Abris som ger senaste intrycken från Buffalo. Dessutom tar vi reda på varför Mora, trots bättre tabellposition än förväntat, väljer att sparka sin huvudtränare. Plus en massa annat förstås.  

#14 - En hyllad återkomst 01:10:38
2018-01-08
Hockeystudion är tillbaka med dynder och brak. Vi inleder hyllningarna till Tellan i hovet och en beef i Blekinge. Dessutom tycker vi inte alls som Schulman om JVM.  

#13 - Filmningar som berör 57:11
2017-12-11
Per Ledin har erbjudits ett nytt kontrakt och ser redo ut för en come back. Dessutom snackar vi filmningar, Bibic och ser fram emot Abris och Ros vistelse i Sydkorea.  

#12 - Förbjuda tacklingar? 54:37
2017-12-04
En OS-trupp börjar ta form, vi tar en närmare titt på Grönborgs uttagningar. Dessutom tar vi ett nytt grepp på tacklingsdiskussionen och reder ut hur man beter sig på bortaresa tillsammans.  

#11 - "Det känns som ett skämt" 51:17
2017-11-27
Hockeystudions podd är tillbaka och givetvis diskuteras förra veckans snackis: hockeyupproret från sex allsvenska klubbar. Sedan går Mikael Tellqvist till hårt angrepp mot Karlskrona som hoppas locka publik till sina matcher med hjälp av Färjestads Dick Axelsson . – Det är så man blir mörkrädd. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta, säger den förre stormålvakten.   

#10 - Juniorboomen 01:14:16
2017-11-20
Hur ser livet ut efter hockeyn? Hur fungerar det med pension och bonusar? Mikael Tellqvist delar med sig av sina tankar och erfarenheter som nybliven hockeypensionär. Vi avhandlar och den svenska juniorboomen och tar ut en svensk drömfemma. Med Tomas Ros, Mikael Tellqvist och Linus Norberg.  

#9 - Överfall? 58:40
2017-11-13
Ros, Tellan och Abris tillbaka med ett nytt avsnitt där Larkins tackling på Paille förstås diskuteras. Dessutom en utvärdering av Allsvenskan och så kommer panelen med matiga förslag på hur SHL ska bli mer attraktivt igen.  

#8 - Lidas in the house 00:30
2017-11-06
Hockeystudion får celebert besök av Nicklas Lidström. Givetvis blir det mycket snack om NHL och helgens drabbningar i Globen. Med är som vanligt även Abris och Tellan under ledning av Tomas Ros.  

#7 - Första steget mot OS 56:13
2017-10-30
Emelie Fredriksson kliver in i studion och snackar bland annat om jämställdhet inom svensk hockey i svallvågorna av #metoo. Dessutom tittar vi på det nyligen presenterade Tre Kronor och tar ett rejält grepp på SDHL.  

#6 - Vem ska till OS? 01:18:25
2017-10-23
Tre Kronors förbundskapten Rikard Grönborg gästar poddstudion och pratar bland annat om varför en av säsongens stora utropstecken INTE är aktuell för OS-truppen. Som vanligt med Ros, Abris och Tellan.  

#5 - Crowns 01:07:56
2017-10-16
Hockeystudion får besök av hockeyentreprenören och eldsjälen bakom projektet "Crowns" Leif R. Carlsson.  

#4 - Har vi en publikkris? 01:03:38
2017-10-09
Hösten brukar innebära en del tomma stolar på SHL-läktarna men är de fler än vanligt i år? Har vi rent av en kris? Därför går Djurgården så bra och så ska Linköping göra från att omvandla silver till guld. Dessutom berätta Ros om ett traumatiserande möte med en räv...  

#3 - Färjestads rivstart 01:16:46
2017-10-02
Färjestad har rivstartat säsongen, kan de hålla hela vägen? Podden kärleksbombar värmlänningarna. Vi pratar ledarskap, tacklingar, agenter som sabbar hockeyn, återvändare från NHL och var OS-truppen 2006 det bästa Tre Kronor någonsin?  

Special: Sanny Lindström vs Marcus Leifby 01:16:44
2017-09-29
Efter att ha diskuterat flitigt i sociala medier kring bland annat fördelningen av resursen mellan SHL och Hockeyallsvenskan möts nu två av Sveriges tyngsta hockeytyckare exklusivt i Hockeystudion podcast.  

#2 - Dags för krismöte? 01:00:01
2017-09-25
Det har blossat upp en tidig kris i Rögle och Tellan ryter ifrån om hur man behandlat sin unge andremålvakt. Dessutom pratar vi tröjhängningar, kärleksbombningar och så listar Tellan de tre tuffaste spelarna han mött.  

#1 - Hockey is back! 01:21:32
2017-09-18
Extralångt premiäravsnitt där Tomas Ros och Hans Abrahamsson tillsammans med Mikael Tellqvist temperaturen på helgens SHL-premiär. Dessutom får vi veta mer om Tellqvists karriär som en av våra främsta målvakter och passar på att ta en extra titt på målvakterna i SHL.  

#16/17 10 - Utbrottet 49:51
2017-03-16
Luleås tränare Petter Lasu Nilsson kokade över i en redan klassisk intervju med CMore - som hyllas av Emil Karlsson Lagnelius. Dessutom hotas Niklas Wikegård av reprisalier efter att ha kritiserat domarsystemet. Givetvis avhandlas även det som hänt på isen. Från SHL-slutspelet till Västerviks debacle i Allsvenska kvalserien.  

#16/17 9 - Åttondelarna 51:42
2017-03-10
Nu är det klart vilka lag som spelar Play In. Tomas och Hans går igenom mötena grundligt. Dessutom Leksand tvingas möta Mora i ett slag om miljoner och prestige.  

16/17 8 - Socialslutspelet 51:03
2017-03-01
Hockeystudion pratar hockey i sociala medier där bland annat gratisgifarna hamnat i centrum. Dessutom utser Ros och Abris sina drömkvartar.  

#16/17 - 7 Pengarna 48:04
2017-02-20
Det nya tv-avtalet är klart. Det kommer regna pengar över SHL-klubbarna - men inte så mycket till Hockeyallsvenskan.
Är Skellefteås grepp om SHL slut nu?
Så länge har Djurgården tålamod med Robert Ohlsson.  

#16/17 - 6 Fansen 46:38
2017-02-15
Tomas Ros och Hans Abrahamsson rankar bästa fansen, avslöjar vilka som vinner Le Mat till slut och ska Tre Kronor vara kvar över huvud taget.  

#16/17 - 5 Robert Nilsson 01:08:56
2016-12-10
Robert om hur det är att växa upp i skuggan av en känd pappa.
Varför han har gjort sina hockeyval och framtiden.  

#16/17 - 4 Tomas Montén 01:04:35
2016-12-08
Hans Abrahamsson sitter ner med juniorkronornas förbundskapten och pratar hockey men även uppväxte och hur nära han varit döden.  

#16/17 - 3 János Hári 01:07:36
2016-11-25
Leksands ungrare berättar om risken att få samma ögonsjukdom som sin mamma. Hur han väcker så mycket känslor även när han är i båset.  

#16/17 -2 Almen Bibic 58:23
2016-11-18
Tomas Ros pratar med Almen Bibic om den tuffa uppväxten där familjen flytt från Jugoslavien och hamnat i Sverige - ett Sverige som inte alltid var välkomnande.
Nu tacklas han mest av alla i hela SHL, trots att han knappt kunde hålla i en klubba när han började med ishockeyn  

#16/17 -2 Staffan Kronwall 01:28:49
2016-11-05
Backen ger Tomas Ros en insyn i hockeylivet i KHL fullt med vidskeplighet, religion,bortaresor och pengar.
Skräckupplevelsen när de fick sitt första barn och hur familjelivet fungerar nu.
OBS - Lite dåligt ljud på frågorna men bra på Staffan.  

#16/17 1 - Kenny Jönsson 01:11:40
2016-11-02
Tomas Ros sitter ner med förre hockeybacken med meriter från Elitserien, landslaget och NHL. En av de största backarna men också med en olycklig skadehistoria med hjärnskakningar.
Ledare för Skånes tv-pucklag - när han blev sjukhusliggande och bombarderades med mail av upprörda föräldrar.  

#WC 10 - Spelgeniet 46:38
2016-09-05
Nicklas Bäckström är killen med det otroliga spelsinnet - ett spelsinne han ser som en gåva. Han har slagit hole in one i golf redan som trettonåring. Här redogör han för tankarna när avstängningen inför finalen i OS kom.  

#WC 9 - Det började med blod och tårar 01:16:05
2016-09-02
Tomas Ros sitter ner med Carl Hagelin som började med landbandy på gatan och oftast fick sin äldre bror på sig när det ropades "fight". Nu är han Stanley Cup vinnare och spelar med Ovetchkin och Crosby. Mycket tack vare sin skridskoåkning som han jobbat för att bygga upp.  

#WC 8 - Den unge lagkaptenen 01:30:21
2016-08-29
Gabriel Landeskog om hur det är att alltid få förtroendet som lagkapten. Varför han valde att nobba Djurgården för juniorhockey i Kanada. Hur hans resa mot toppen har sett ut och hans aktiva arbete mot mobbning.  

#WC 7 - Med flygande drömmar 01:03:11
2016-08-26
Victor Hedman slog igenom som ung i SHL. Fysiken har han alltid haft och stödet han fick av sina idoler lärde honom mycket - men det var inte den enda planen han hade. Pilotdrömmar tog lika mycket tid som pluggandet och tacksamheten till föräldrarna som alltid finns kvar.  

WC 6 - No Kronwalled i World Cup 56:10
2016-08-24
Så tog sig Niklas Kronwall fram till att bli den stenhårt tacklande framgångsback han är idag - ett helt eget smeknamn för hans tacklingar är uppfunnet.

Att karriären sätter sina spår på kroppen är självklart, han pratar själv om priset.

Niklas Kronwall skulle varit med i World Cup och den här podden spelades in före skadan som stoppade honom.  

#WC 5 - Världens bäste Karlsson 01:21:49
2016-08-22
Erik Karlsson är det som möter Ros och diskuterar allt från backspel till journalisters roll och frågeställningar inom hockeyn.
Erik började som målvakt innan han klev ett steg upp i banan och blev den världsspelare han är idag.  

#WC 4 - ”Goonborg” Smeknamnet som borde fastnat 01:02:12
2016-08-17
Sonen till en hockeyuppfinnare som tog diskussioner med tränare redan från dag ett. Rikard Grönborg har en väg till nya jobbet som är intressant och oväntad. Från böjning av visir i familjens källare, via USA och "Goonborg" till World Cup.  

#WC 3 - När idrotten sitter i generna 53:14
2016-08-12
Det är en imponerande idrottsskara som finns i Oliver Ekman Larssons släktträd. Nu är han själv ett av exemplen som andra kan titta på. Den spelskicklige backen beskriver sin väg till toppen.  

# WC 2 Från skottrampen till Nashville 31:03
2016-08-10
Filip Forsberg kritade nyligen på ett mångmiljonkontrakt med Nashville Predators men det började naturligtvis mer beskedligt än så. Följ med från skottrampen i Leksand till USA när Tomas Ros sitter ner med stjärnan inför World Cup.
 

#WC 1 Henrik Lundqvist - muren i mål 46:59
2016-08-08
Tomas Ros sitter ner med en av våra största hockeystjärnor - och den som bara måste lyckas i World Cup. Men det började inte som en saga - 19 insläppta mål i första matchen som pojke. Bättre facit nu för tiden  

#5 Han får sparken först 35:11
2015-10-27
En fjärdedel av säsongen är avklarad – och en del klubbar har floppat. Men vem får sparken först? Var är paniken störst? Christoffer Bodin, Hans Abrahamsson och Johan Garpenlöv går igenom vilka som kan ta över i klassiska klubben.  

#4 Legendarernas roll i World Cup 34:53
2015-10-13
Christoffer Bodin och Hans Abrahamsson grillar Johan Garpenlöv kring hans kommande resa till NHL, där gallringen för World Cup sätter igång. Mindre än ett år kvar: Vilken roll får Lidström, Sundin och Alfredsson i turneringen? Och varför hoppas "Abris" att Frölunda ska börja gå dåligt?  

#3 De har bäst fans i Sverige 48:07
2015-10-06
Supporterspecial i veckans Hockeystudion Podcast med Christoffer Bodin och Tomas Ros. Vilka är bäst och varför? Vilka är sämst? Vad är en bra supporter? Vi pratar om ER!  

#2 Vredesutbrottet i Tre Kronor 44:17
2015-09-29
Hockeystudion fortsätter syna det senaste från svensk ishockey. Denna vecka får Christoffer Bodin och Tomas Ros sällskap av Hans Abrahamsson. Det blir snack om löner, avstängningar, NHL-flykten och varför Tre Kronor-ledningen blev ROSENRASANDE på Tomas Ros  

#1 "Panik i Leksand" 40:19
2015-09-22
Hockeystudion podcast är tillbaka! Nu med Christoffer Bodin, Tomas Ros och Tre Kronors framtidsman Johan Garpenlöv bakom mickarna. Vi pratar Modo, Leksand och hemlighetsmakeriet kring landslaget – och givetvis grillas "Garpen" om nästa års World Cup-lag.  

#9 - Tony Sabel 50:51
2015-03-26
Tony Sabel gästar för att för en gångs skull få in en djurgårdare i studion. Givetvis massor om slutspel och kval, men också en del om Tony själv.  

#8 - Matkriget 37:10
2015-03-19
Ros och Garpen är tillbaka med nya analyser av slutspels -och kvalfebern som råder i Sverige. Det blir snack om klappor, Frölunda, ett matkrig och mycket annat.  

#7 - Slutspelsextra 51:28
2015-03-12
Ros och Garpen mår som prinsar såhär i slutspelstider.  

#6 - "Bulan måste be om ursäkt" 59:10
2015-03-05
Ros och Garpenlöv bildar ett eget "war room" och tar tjuren vid hornen om de senaste domardiskussionerna.  

#5 - Det krökades mer förr 56:23
2015-02-26
Är Skellefteå styrka bra för svensk hockey?
Och kommer Modo och Leksand klarar sig kvar i SHL?

Det är några av de frågor som Hockeystudions Podd behandlar den här veckan.
Johan Garpenlöv, Tomas Ros och Daniel Breitholtz medverkar och givetvis tangerar man även vid de hetaste ämnena som Forsbergs tröjhissning och det uteblivna slagsmålet mellan Mikael Ahlén och Jonathan Granström.
Givetvis finns även en liten PO-anmälan med på en kant.  

#4 - Filmare, Meca och tabeller 43:50
2015-02-17
Garpen och Ros trycker upp de senaste snackisarna mot sargen. Filmningar, ass-coacher, Meca Hockey Race och tabelläget bland annat.  

#3 - Hockeystudion möter Jörgen Lindgren 58:53
2015-02-12
Sveriges bästa hockeypodd är tillbaka, den här gången med Jörgen Lindgren i studion.  

#2 - Förslaget som fansen hatar 40:46
2015-02-06
Ros och Garpen tar hjälp av Daniel Breitholtz och reder ut varför fansen hatar ett visst förslag...  

#1 - Niklas Wikegård 01:08:14
2015-01-27
Tomas Ros och Johan Garpenlöv får besök av superprofilen Niklas Wikegård som snackar om dåliga tränare, kraven på SHL och lite om sig själv!  

Trailer 06:51
2015-01-19
 

+ Visa fler avsnitt

Poddar A-Ö