Larsson Lundell

SENASTE AVSNITTET:


Det lackar mot jul och för att riktigt fira den välsignade högtiden passar Larsson & Lundell-podden på att skaffa sig ett barn. Lite som den första Bonde söker fru-bebisen! För att vara extra solidarisk har dessutom en av dem levt i sympatidräktighet under hösten. Det har med andra ord blivit dags att knyta ihop säcken och runda av. Men först:

- Den omtalade Netflix-showen "A very Murray Christmas" med Bill Murray, i regi av Sofia Coppola. Vad tycker Larsson & Lundell om denna hyllade jul-tv? Duger den till något annat än att spela kändisbingo med?

- Den prisbelönta dokumentären "The Wolf pack" - är den egentligen något att skratta åt i biosalongen? Får man svar på frågor eller bara fler frågor?

- Penismärkning på bio och "The diary of a teenage girl":

Dessutom: 00-talsrockstjärnan som i veckan ingrep mot ett rån i Stockholms innerstad, världspremiären av Star Wars och maffiaserier.

Och: Läsarfrågan "Hur ytlig är egentligen Lundell?".

Nöjesbladets magnetiska motpoler, Markus Larsson och Kristin Lundell, gör allt vad de kan för att mötas i en gemensam analys av den populärkulturella samtiden.

Alla avsnitt

36 - Det näst sista avsnittet 2844
2015-12-10

Det lackar mot jul och för att riktigt fira den välsignade högtiden passar Larsson & Lundell-podden på att skaffa sig ett barn. Lite som den första Bonde söker fru-bebisen! För att vara extra solidarisk har dessutom en av dem levt i sympatidräktighet under hösten. Det har med andra ord blivit dags att knyta ihop säcken och runda av. Men först:

- Den omtalade Netflix-showen "A very Murray Christmas" med Bill Murray, i regi av Sofia Coppola. Vad tycker Larsson & Lundell om denna hyllade jul-tv? Duger den till något annat än att spela kändisbingo med?

- Den prisbelönta dokumentären "The Wolf pack" - är den egentligen något att skratta åt i biosalongen? Får man svar på frågor eller bara fler frågor?

- Penismärkning på bio och "The diary of a teenage girl":

Dessutom: 00-talsrockstjärnan som i veckan ingrep mot ett rån i Stockholms innerstad, världspremiären av Star Wars och maffiaserier.

Och: Läsarfrågan "Hur ytlig är egentligen Lundell?".

36 - Vad fan är det som pågår?-avsnittet 2642
2015-11-26

• Gina Dirawi. Varför blir det sådant käbbel om att hon ska vara
julvärd i år? Hur kristen och svensk är julen egentligen? Politiken
tar allt större plats även inom nöjesjournalistisken. Påverkar
hatsvansen som följer på texter om muslimer och rasism och SD hur man
skriver och väljer ämnen till krönikor?
• The Cure gör sin första turné sedan 2008 och når Sverige i oktober
2016. Kristin jublar och Markus ser skeptiskt fram emot två veckor
långa "möhö"-konserter.
• Rihanna. En av världens största artister kommer även till Sverige
nästa år. Hur intressant är det? Fågel, fisk eller omålad vägg?

Dessutom: Dunderduon har kollat in nya serien "River" på Netflix.

35 - Internationella mansdagens avsnitt 2322
2015-11-19

Det är firande i luften! Internationella mansdagen (tillika Världstoalettdagen) får konfettin att flyga i det lilla rummet där Markus Larsson och Kristin Lundell har stämt träff. Denna vecka avhandlas blanda annat:

- Madonna! Hur bra var egentligen konserten i lördags? Både Larsson & Lundell var på plats i Tele 2 Arena men bara en av dem som såg något av spelningen.
- Terrordåden i Paris har fått flera världsartister att ställa in sina konserter under hösten. Men är det egentligen rätt väg att gå?
- Vecka 47 år 2015 - den mörkaste veckan i den svenska humormannens 2010-tal. Är hans framtid hotad? Ska ett gäng vänner inte längre få våldtäktsflabba ihop i en humorpod? Och är de svenska humormännen så mycket Voltaire som de själva anser?

Dessutom: Larsson har kollat in Johan Rencks nya serie "The Last Panthers" och Lundell rekommenderar nya skivan med ett band som ingen tänkt på under de senaste femton åren.

34 - Snus och prinsesstårta 2609
2015-11-12

En ny vecka är här och Larsson & Lundell har som traditionen bjuder stämt träff i det lilla rummet. Den här gången för att avhandla följande:

- Madonna! Markus ”Like a virgin” Larsson har precis landat från Berlin där han (än en gång) blivit besviken på Her Madgesty. Kristin ”Vogue” Lundell är däremot fortfarande hög på världspremiären i Montreal. Vem av dem ska man egentligen lita på inför helgens Stockholmsspelning?

- Kurt Cobains kofta! Vad ska man egentligen köpa om man har 1,2 miljoner svenska kronor som bränner i byxfickan strax innan löning?

- ”Boy machine” - TV4:s nya komediserie - får Lundell att skratta sitt mest kluckande skratt. Larsson har fullt upp med att läsa en bok om någon som är nedgrävd i en silo under apokalypsen.

Dessutom: Kvinnan i Nottingham som drabbades av en sådan feeling under musikalen ”Bodyguard” att hon blev utslängd. Men kan någon av Larsson & Lundell egentligen kasta den första stenen i den historien?

Och: Todd Haynes mästerliga film ”Carol”, kvinnokampsfilmen...

33 - Det pk-fascistiska avsnittet 2675
2015-11-05

Larsson & Lundell är rörande överens om att Robert Gustafssons märkliga utspel i "Skavlan" är det roligaste komikern gjort på åratal. Är han nästa Ulf Brunnberg? Eller bara en jättebebis med miljontals kronor som tröstnapp? Eller både och.
Vad är en pk-fascist? Någon som heilar när hen sopsorterar äggkartonger?
Kristin jublar över Joel Almes avsnitt i den kommande säsongen av "Jills veranda" och avfärdar Justin Bieber som en tönt.
Dessutom, vol 1: Seinabo Sey och Adele. Dessutom, vol 2: Manliga rockboxar recenseras utan att vederbörande har lyssnat på dem.
Kalla det gärna för ett tidigt julklappstips.

32 - Det stjärtrockiga avsnittet 3717
2015-10-29

Det börjar lite lågmält. Är det kanske en populärkulturell depression som lurar i kulisserna hos Larsson & Lundell? Men så nämns det magiska ordet ”stjärtrock” och plötsligt är det som att solen tittar fram. Är stjärtrocken den nya skäggrocken? Vilka musiker är egentligen de stora hjältarna inom denna urmanliga genre? Vilka är nykomlingarna? Kan någon egentligen älska en heterosexuell man så som andra heterosexuella män?

Dessutom:
- Vad har Larsson gemensamt med en amerikansk hockeymorsa i Wyoming?
- Varför har Lasermannen börjat dyka upp när Lundell handlar grönsaker på Hemköp?
- Var i ligger svenskarnas besatthet av Sveriges tråkigaste man Robert Gustafsson?

Och så slutligen: Visst är Killinggänget Sveriges mest överskattade kollektiv?

31 - Det galaktiska avsnittet 3459
2015-10-22

En barnsligt förtjust Markus försöker förgäves att prata med Kristin
om nya "Star wars"-trailern till "The force awakens". Men samtalet
snurrar snabbt iväg som en skadeskjuten X-vinge till, ja,
"Törnfåglarna".
Nyheten om att "Gilmore girls" kanske kommer till Netflix landar i en
fräsande attack på manusförfattaren Aaron Sorkin.
"Så mycket bättre" förvandlar Kristin till Darth Vader, varuhuset NK
får Markus att hämta lasersvärdet och det kan hända att ämnet Håkan
Hellström avhandlas också.
Det extralånga avsnittet slutar dock med en rörande kärleksförklaring,
snodd från en av filmhistoriens bästa scener.

30 - Det lågvattenmärkta avsnittet 3258
2015-10-15

Nivån är skamligt låg i nya avsnittet av Larsson & Lundell. Men vad ska man göra när livet läskat så friskt med den nya bakelsen ”sockrad pung”?

29 - Det gubbslemmiga avsnittet 3364
2015-10-07

Markus och Kristin gräver i sin mörkaste och mest kommersiella mentala vrår och hittar sina inre gubbslem. Framförallt Kristin, om vi ska va ärliga.

Avsnitt 28 - Det måndagsexemplariska avsnittet 2979
2015-09-29

Det är måndag när Larsson & Lundell i detta 28:e asvnittet sammanträder i det lilla rummet vid Sportbladets redaktion. Anledningen är att Larsson ska till det stora äpplet och kolla gå på lokal. Dessutom blir det en lek om the Strokes och Danko Jones och en debattartikel om hårdrock.

27 - Det grisiga avsnittet 2871
2015-09-23

Markus Larsson och Kristin Lundell förfasas över ett grisigt överklassbeteende, spoiler-VM och en inställd konsert med U2.

26 - ÅTERKOMSTEN. Det femplussiga avsnittet 2962
2015-09-16

Så var det dags igen då. Kiruna-Hitler är tillbaks från semester och ödslar ingen tid innan han och Kristin fattar podmikrofonen. Det blir lite semester, lite Madonna och lite bae.

25 - Det arga anti-Tjabo-avsnittet. 3145
2015-06-17

Kristin är en profet - förutsåg redan för flera veckor sedan vilka
olyckor som drabbar gitarrister som "får feeling".
Markus avskyr prinsbröllopet så jobbigt mycket att han nästan bryter
benet i studion och får Kristin att till slut skicka honom "dra åt
helvete"-blickar.
Volvo lastvagnar är digerdöden för popmusiken.
Allt är fejk med "Jills veranda" – det är därför programmet är bra.
Sommarpratare behöver redaktörer som redigerar deras tveksamma musiksmak.

24 - Det saxofunkiga avsnittet 3258
2015-06-10

Ny vinjett säger väl det mesta. Dessutom har Larsson varit både i en kissränna och på Polarpris-mingel!

23 - Det furiosa avsnittet 3459
2015-05-28

Nöjesbladets podd om populärkultur och schamansk healing är tillbaka med mer uppdämd ilska än någonsin. Mad Max, Sweden Rock och en massa annat avhandlas i vilt raseri.

22 - Det gynekologiska avsnittet 3266
2015-05-13

Efter ett experiment med dåligt ljud är Larsson&Lundell den här veckan tillbaka med ljud som åtminstone matchar innehållet. Det blir Arkiv X, Alf och en luddig förklaring till varför First Aid Kit är som manliga gynekologer. Och en massa annat förstås!

21 - Det burkiga avsnittet - var Lundell ens där eller pratar Larsson med rösterna i sitt huvud? 3187
2015-05-05

Larsson & Lundells motsvarighet av det feltryckta frimärket "Tre shilling banco" tyckte redaktören. Och ok då, vi säger väl så. Trots ljudproblem så är det tjugoförsta avsnittet fullproppat med sylvassa omdömen från två av Sveriges skönaste nöjesjournalister. Som vanligt med andra ord.

20 - Är Ebba Busch Thor politikens Darth Vader? 3274
2015-04-29

Markus Larsson gör en beundransvärd ansats att leda podden men är i ärlighetens namn chanslös när Kristin bestämmer sig för att ta över spakarna. Om Star Wars, 90-talet, stagedivande 40-åringar, Mariah Careys nya skilsmässolåt och en massa annat.

19 - Det apatiska avsnittet 1748
2015-04-22

Namnet till trots så kokar avsnitt 19 av känslor. Känslor som avsmak, bitterhet och likgiltighet. Inte minst inför 90-talet där åsikterna går helt och hållet i sär.

19 - Det apatiska avsnittet. 3189
2015-04-22

Namnet till trots så kokar avsnitt 19 av känslor. Känslor som avsmak, bitterhet och likgiltighet. Inte minst inför 90-talet där åsikterna går helt och hållet i sär.

Avsnitt 18 - Det pottfriserade avsnittet 3027
2015-04-08

Läckra Lundell och Larsson är tillbaka. Denna vecka med:- det otäcka näthatet mot Lundells frisyr (det är en fransk page)

- psykopat-rap, Absolute Nättroll och Eddie Meduza

- Larsson flätar skägget och ställer klockan till Game of Thrones

- Lundell ger nya Mad Men-avsnittet ett ynka plus av fem. Larsson är lite snällare. Med betoning på lite.

- dansande journalister på skivuppspelning

Dessutom: vem av Larsson och Lundell blir det som halsar desinfektionsmedel på Summerburst i år?

17 - Lundell piskar Larsson och Larsson piskar Stenmark 56
2015-03-31

Härliga Lundell och fräcka Larsson knäpper upp för sitt sjuttonde avsnitt.
- Larsson har en diagnos på Lundell
- Vem är vem i Mad Men (spoiler alert Larsson är Peggy, Lundell är Pete)
- The Krösus Sork Convention also known av presskonferensen för Tidal
- Larsson får beröm av Lundell och ja det är så sällsynt att det behöver en egen rubrik
- Dessutom den klassiska kvällstidningsfrågan: Vem pussar Lundell och Larsson i påsk?

Och så alltid lite prat om The Jinx.

17 - Lundell piskar Larsson och Larsson piskar Sten 2612
2015-03-31

I veckans avsnitt:
Larsson har en diagnos på Lundell
Vem är vem i Mad Men (spoiler alert Larsson är Peggy, Lundell är Pete)
The Krösus Sork Convention also known av presskonferensen för Tidal
Larsson får beröm av Lundell och ja det är så sällsynt att det behöver en egen rubrik
Dessutom den klassiska kvällstidningsfrågan: Vem pussar Lundell och Larsson i påsk?
Och så alltid lite prat om The Jinx.

16 - Mange bjuder på en fest som Larsson och Lundell inte vill gå på 3158
2015-03-25

- Stephen Kings feminism
- Dödsjubileum
- Markus och sångaren i Glasvegas lika som bär?
- Kristins utflykt till Glasgow
- Sveriges största band gör comeback - men vilka är dom?
- Mange ordnar en fest Markus inte vill va på
- Nya serien Bloodline
- Så ska Markus få Kristin att åka på Bråvalla

14 - Markus Larsson har en dödslista 3357
2015-03-05

Kristin Lundell bjuder på hipstergodis och får en dödslista som tack. Dessutom Björks kläder, My Morning Jacket och varför Game of Thrones är som Sweden Rock.

14 - Markus Larsson har en dödslista 3383
2015-03-04

Kristin Lundell bjuder på hipstergodis och får en dödslista som tack. Dessutom Björks kläder, My Morning Jacket och varför Game of Thrones är som Sweden Rock.

13 - Det passivt-aggressiva avsnittet 3193
2015-02-25

Smockan hänger outtalat i luften. Konfrontationerna hopar sig. Men vad är Larsson & Lundell egentligen sämst på: Att återberätta handlingen i nya favoritserien The Jinx eller att tippa Grammis-vinnarna? Och då ligger ändå Larssons mellotraktamente och Lundells moms för kvartal 1 i vadpotten.

12. Madame Lundell bjuder in stygge Larsson till smiskfest. 2936
2015-02-18

Kristin går 50 nyanser över gränsen på Larsson som svarar med att vara buksvåger med någon från ”Jordskott”. Dessutom: Kevin Costners sköljmedelsmjuka rygg och supergrupp med Alice Cooper och Johnny Depp.

11. Larsson får oväntad konkurrens 3344
2015-02-11

Marcus Larsson har tagit ett sprudlande skutt rakt in i Mello-bubblan men stöter på oväntat motstånd. Dessutom en tuff inne-lista, Better call Saul och 50 nyanser av perverterad porr.

10. Kiruna-Hitler och Rutger Guillou 3255
2015-02-04

Nöjesbladets dynamiska duo är tillbaka med en ny offensiv på sven svenska och internationella underhållningsindustrin. Vi får väl se vad "Ludde" har att säga om det hela.

9. Larsson borde skaffa barn så han hinner se mer på TV 3984
2015-01-28

Det blir massor med tv-serier (den nya tidens pop-musik). Men också en onödig och obehaglig kapning av alla gymnastiklärare och en gynnsam position på Venus.

8. Lundells svindyra filt från Hermés och Larssons eventuella död 2646
2015-01-21

Äntligen är Nöjesbladets succé.duo tillbaka med en ny knivskarp attack på poddosfären. Med

7. Lundell får (hög på smärtstillande) kontakt med Jim Morrisons ande 3000
2014-12-17

Ulf Lundell och Bosse Larsson är tillbaka med ett nytt sylvasst inlägg i den alltid lika aktuella debatten om den popkulturella samtiden. Det blir Håkan-box, Jim Morrison, en krossad skalle och så klart HiFi-lista!

6. Markus Larsson bjuder in till funkfest 3237
2014-12-10

Finns det någon som träffat lika mycket kändisar på konstiga ställen som Kristin? Markus verkar inte tro det i alla fall. Dessutom Lenny Kravitz, Sting, kriminaldramat The Fall och mycket mer!

5. Larsson är från Tatooine och Kristin från Downton Abbey 2824
2014-12-04

Kristin Lundell lämnar Benny hill-stolen och tar ett steg tillbaka till passagerarsätet. Avhandling om den goda sidan av Birro-kraften, p-våfflor på födelsedagskalas och HiFi-listan!

4. Om Markus Larsson var din fru (skulle han älska med dina öron hela natten lång) 2436
2014-11-25

Det blev en podd! På volley, uppstuds eller kanske tekning med femte femman? Lite oklart. Men Homeland, live-album, Mello och en massa annat blev det ändå.

3. Det är skönt i Joey Tempest byxa (när Kristin överföll Jarvis i baren) 3067
2014-11-19

Kristin och Markus känner på nöjestemperaturen inifrån Joey Tempest metaforiska (?) byxa. Bland annat om problemen med Interstellar, Summerburst och poddarnas egna förflutna som brevskrivande tonåringar.

2. Markus är från Merkurius, Kristin är från Mars 3179
2014-11-12

Superduon Markus Larsson och Kristin Lundell svingar vilt – mot ”Homeland”, astrologi och otrohet.

1. Hatar Markus världen? 3070
2014-11-05

...eller är det bara Kristin som är så härlig? Det första avsnittet från Nöjesbladets superduo Kristin Lundell och Markus Larsson.

+ Visa fler avsnitt

Poddar A-Ö